Nina Medved

Kadilna bosvelija: sveti vonj za življenjske tranzicije

piše: Nina Medved
11. marec 2014    704 ogledov

Kadilna bosvelija ali olibanum je majno drevo s podolgovatimi listi in belimi ali svetlo roza cvetovi. Če zarežemo v drevo, iz njega priteče mlečno bela tekočina, ki se - ko se posuši - spremeni v zlato rjavo smolo. Iz te smole s parno destilacijo pridobivamo eterično olje.

Kadilna bosvelija je eno najpomembnejših aromatičnih materialov v zgodovini. Egipčani so jo uporabljali pri obredih, v kozmetiki in v parfumeristiki. Sveti trije kralji so kadilno bosvelijo, skupaj z miro in zlatom, prinesli ob rojstvu Jezusa. V Bibliji je kadilna bosvelija omenjena kar dvaindvajsetkrat.

Magični učinek kadilne bosvelije je predvsem v tem, da upočasni dihanje in zniža utrip srca. Ima izjemno delovanje na živčni sistem - globoko sprošča, pomirja in istočasno krepi živce.  Pomaga pri nespečnosti, nemiru in razdražljivosti.

V kozmetiki eterično olje kadilne bosvelije cenijo zaradi pomlajevalnega učinka, v aromaterapiji pa se uporablja pri kašlju, bronhitisu in astmi. Ker krepi imunski sistem, ga lahko uporabimo tudi v času prehladov.

Posebnega pomena je delovanje kadilne bosvelije pri življenjskih tranzicijah.

  • Pri porodu lahko eterično olje kapnemo na robček in inhaliramo ali pripravimo razpršilo in poškropimo po posteljnini. Ženski, ki rojeva, bo pomagala, da se osredotoči na porod in ji dala moč.
  • Ljudem, ki imajo neozravljivo bolezen, bo kadilna bosvelija v veliko oporo. Pomagala jim bo sprejeti življenje, vlivala jim bo vero in pregnala temne misli.
  • Ob izgubi bližnjega bo eterično olje kadilne bosvelije v tolažbo žalujočim. Uporabimo ga pri molitvi ali z njim namažemo umrlega. To je obred, ki so ga izvajali že Egipčani.

Kadilna bosvelija ima moč, da dvigne našo duhovno zavest in nas odpre višjim silam življenja. Osvobaja in pomaga pri opuščanju slabih navad (recimo kajenje), medtem ko spodbuja vpogled, samodisciplino in transformacijo Ega.

Prepustite se moči in omamnemu vonju tega čudovitega eteričnega olja!

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...