Taja Albolena

Kakšen je ženski način kreacije?

10. april 2014    706 ogledov

Skozi svoje raziskovanje Ženske Duše sem prišla do spoznanja, da ženski način Kreacije pravzaprav pooseblja korake, skozi katere ženska potuje v času rojevanja.

Vedno ko se ženska odloči za razcvet, jo energija vodi skozi štiri pomembne preizkušnje.

Od nekdaj me zanimajo principi, ki se skrivajo v ozadju, kajti ko spoznaš principe, veš, kako neko stvar vedno znova in znova ponoviti, namesto da ostane le pri enem posrečenem na-ključ-ju. Ja, zadaj so ključi in moja specialnost je odkrivanje ključev, da lahko vedno znova zavestno ponovimo to, kar želimo.

Prvi korak v procesu rojstva je vedno priprava prostora

Tri mesece pred spočetjem pride na dušnem nivoju do dogovora med starši in dušo, ki se uteleša, o tem, kako bo potekalo prvih 14 let otrokovega življenja. In v teh treh mesecih od dogovora do spočetja je naloga matere, da pripravi prostor za novo življenje. Pogosto se ženska tega sploh ne zaveda in vendar se v tem času pogosto selimo ali pa renoviramo stanovanje.

 Moje priporočilo pri novih projektih, pri vsem, kar začenjate na novo, je, da zavestno naredite prostor za novo.

Narediti je treba prostor za novo popotovanje in v tem procesu priprave se spravimo v najboljše možno fizično in mentalno stanje, da se podamo na valove procesa rojevanja sebe. Prisotnost tukaj in zdaj je ključ za prvi del procesa. Pomembno je, da se opazujete, da ste priča sama sebi in si dopustite, da prepoznate, kaj na svoji poti potrebujete.

Drugi korak v procesu rojstva je povezan s spočetjem

In spočetje je povezano s sprejemanjem semena Kreacije. Sprejemljivost je povezana z odprtostjo.

  • Ključno je, da opustimo potrebo po nadzoru, kako bi moralo biti, in da sprejmemo realnost točno tako, kot je, vsak trenutek tak, kot se razkriva. In budnost je nujno potrebna, da smo v sprejemljivosti skozi celoten proces, točno tak, kot se razkriva za nas.
  • Ključno je, da čutimo, kar čutimo, in opazujemo, kje smo v reakciji, zanikanju, nesprejemanju. Budna sprejemljivost je namerna, objema vsak trenutek tak, kot je, brez sojenja, ali je trenutek tak, kot bi 'moral' biti.

Ta sprejemljivost nam omogoča zaupanje, sproščanje in predajo. Ko se pogovarjam z ženskami, ki imajo težave z zanositvijo in se močno trudijo, da bi zanosile, pogosto prepoznavam, kako niso voljne odpreti se in sprejeti.

Kreirati hočejo pod svojimi pogoji na način, kot so si ga one zamislile, zanositi želijo ob točno določenem času in na točno določen način in načelno v tem ni težav. Težava se pojavi, ko ženske začnejo siliti in hočejo na silo doseči to, kar so si zamislile, ko se niso voljne odpreti in sprejeti, ampak želijo delovati. »Nekaj je vendar treba narediti, da bi zanosila,« pogosto slišim iz ust žensk.

Ženske smo pogosto mnenja, da bomo do cilja prišle v ravni linij

In ko pride do spočetja, pogosto pozabimo na potrpežljivost in vztrajnost ter dejstvo, da nosečnost traja 9 mesecev. Dejstvo, na katerega ob tem pozabljamo, je, da narava gnezdenja ni linearna. Zavita je. In krivulje so polne misterijev. Vedno dodajo element presenečenja naši razvijajoči se poti, kajti v resnici nikoli ne veš, kaj te čaka za vogalom.

Morda hrepenimo po jasnosti in čistinah, kjer bi ugledale svoje vrhove, vendar se vedno znova znajdemo v notranjih zavojih življenja. Treba je objeti zavoje življenja v vsej njihovi negotovosti in se predati neznanemu, da sledimo klicu duše k igri. Nedvomno to zahteva od nas veliko poguma, da negujemo radovednost in avanturo, na katero se podajamo, da smo voljne hoditi po robu in odkrivati nove svetove v sebi. Da smo voljne preseči znano in samo sebe. Proces od nas zahteva, da se prebijemo skozi svojo lastno lupino in se osvobodimo. 

In to od nas zahteva zaupanje vase, da se odpremo in dopustimo sveti ženstvenosti, da se zlije skozi nas. Pogosto ženske v tej fazi izgubijo potrpežljivost, zbrskajo seme iz zemlje in preverjajo, ali je že vzklilo, ter s tem uničijo svojo Kreacijo. V procesu nosečnosti sem iz pogovorov z ženskami izluščila, da imajo pogosto težave s tem, da se oplojeno jajčece ne ugnezdi. In vedno znova ugotavljam, da je težava v negovanju sebe. Negovanje sebe, usmerjanje pozornosti in energije v to, kar kreiramo, je v tretji fazi ključno. 

Zadnja faza: rojstvo

Zadnja faza procesa od nas terja, da svojo kreacijo rodimo, in v procesu rojevanja je pomembno, da smo se voljne predati toku življenja. Kajti v praksi se pokaže, da ima veliko žensk težave prav pri tem četrtem koraku. Želele bi nadzorovati, želele bi, da bi rojstvo potekalo pod našimi pogoji in na nam znan način. Pogosto se zaradi strahu pred neznanim nočemo prepustiti toku, se sprostiti in iti s tokom življenja. Poskušamo nadzirati in si prizadevamo za to, da bi predvidele vse stvari, ki bi utegnile iti narobe, da bi jih preprečile.

Ta predaja v rojstvo same sebe je predaja strasti, je izguba sebe v ekstazi, ko te odnese val občutenja. Predaja od nas zahteva, da objamemo neznano, da odpremo svoje srce in sprejmemo ta dogodek rojstva, ne glede na to, kako se bo odvil. Da bi se lahko sprostile in se predale, moramo ženske čutiti varnost. Potrebujemo občutek svetosti, sprejetosti in ljubljenosti. Kajti le ko se počutimo varne, zaupamo svojemu telesu in procesu rojevanja.

Predanost nas vodi v neznano, treba se je odzvati na tok življenja, ki teče skozi nas, slediti intuitivnim namigom skozi akcije, se premikati skozi upiranje in bolečino ter se odpirati v vedno večjo prostornost. Premik v širitev, v razcvet nima konca, vedno se lahko odpreš še malo bolj.

In vsaka Kreacija žensko vodi skozi vse štiri preizkušnje. In pogosto se ustrašimo in se zakrčimo, dobesedno 'omedlimo' ter se počutimo šibke in nemočne, lahko pobegnemo ali pa se bojujemo. In skozi svoje popotovanje vedno znova prepoznavam, kako so ti štirje koraki razcveta ženske – priprava prostora, sprejemljivost, negovanje in predanost – vsak zase velik izziv, s katerim se moramo pomiriti, če želimo zavestno kreirati svoje življenje na ženski način. In ženski način Kreacije je za številne ženske velik izziv zaradi tega, ker nam ne ponuja točno določenih napotkov. Od nas zahteva poznavanje principov Kreacije in pripravljenost, da gremo v neznano ter se predamo vodenju Duše.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...