Nina Medved

Uporaba hidrolatov na energetski ravni

piše: Nina Medved
22. april 2014    1176 ogledov

Hidrolat nastane pri postopku parne destilacije eteri─Źnih olj. Gre za aromati─Źno vodico, ki vsebuje dele rastline, ki so hlapljivi in topni v vodi ter majhen dele┼ż eteri─Źnih olj. Ker so hidrolati izjemno blagi, jih lahko nana┼íamo neposredno na ko┼żo, primerni pa so tudi za pitje.

Uporaba hidrolatov je izjemno ┼íiroka. So najbolj┼íi toniki za obraz, mo┼íki jih uporabljajo kot vodico za po britju, lahko jih dodamo kopelim za dojen─Źke, jih uporabimo v kremah, za izdelavo mask ali ┼íamponov. S hidrolati boste popestrili okus jedi in pija─Ź ter potencirali delovanje zeli┼í─Źnih ─Źajev.

Izjemna je tudi njihova uporaba na energetski ravni. Hidrolati predstavljajo celotni print rastline in vsebujejo informacije o ritmih in vzrorcih planeta kot rastline same. Ker ima voda spomin, lahko hidrolate tudi programirate.

Kako lahko uporabimo hidrolate na energetskem nivoju?

  • ┼Żlico hidrolata dodamo litru vode in pijemo vsak dan tri tedne. Naredimo premor in ponovimo.

  • Hidrolat razpr┼íimo po sr─Źni ─Źakri ali solarnem pleksusu in vmasiramo v smeri urinega kazalca.

  • Hidrolat lahko uporabite za ─Źi┼í─Źenje kristalov.

  • Kristale lahko uglasite s hidrolati; pri tem izberite hidrolat, ki se ujema s kristalom - na primer ro┼żevec in hidrolat dama┼í─Źenske vrtnice.

  • ─îe ┼żelite o─Źistiti svoje energetskio polje, se lahko po┼íkropite z izbranim hidrolatom ali kapnete tri kapljice hidrolata na dlan ter obri┼íete energetsko polje.

  • Izbrani hidrolat lahko pred in po terapiji razpr┼íite po prostoru, da ga o─Źistite negativnih vibracij.

Opis posameznih hidrolatov

Vrtnica: odpira sr─Źno ─Źakro, vra─Źa ljubezen do samega sebe, pomaga pri prizadetosti

Sivka: spro┼í─Źa, vzpostavlja harmonijo in ─Źisti na energetski ravni, odpravlja blokade 7. ─Źakre

Neroli: bla┼żi jezo, frustracije in anksioznost, pomaga pri ob─Źutkih nemo─Źi, obupu in ─Źustveni odvistnosti, uporabimo pri histeriji in ┼íoku

Meta: stimulira levo polovico mo┼żganov in spodbuja jasno mi┼íljenje ter koncentracijo

Rimska kamilica: pomirja, spro┼í─Źa in uspava, odli─Źna za deloholike in hiperaktivne otroke

Labdanum: izjemno mo─Źno delovanje na energetski ravni, posebej deluje na 3. ─Źakro

Smilj: pomirja du┼ío v ─Źasu sprememb in v te┼żkih obdobjih ┼żivljenja, pomaga prebroditi travme iz zgodnjega otro┼ítva, povezuje nas s podzavestjo in obenem prizemljuje

Pelargonija: vzpostavlja harmonijo, pomaga pri fobijah in negativnih ─Źustvenih vzorcih

Brin: daje energijo za nov za─Źetek, vliva mo─Ź in pogum ter krepi samozavest; eden najbolj┼íih hidrolatov za vibracijsko delo in energetsko ─Źi┼í─Źenje.

Kvaliteta hidrolatov

Ker se na tr┼żi┼í─Źu pojavljajo hidrolati, ki so jim dodani konzervansi, alkohol ali sinteti─Źne di┼íave, namenite posebno pozornost izbiri zares kvalitetnih hidrolatov - ┼íe posebej, ─Źe jih nameravate u┼żivati. Hidrolati naj bodo certificirano ekolo┼íkega porekla, brez kakr┼ínih koli dodatkov. Toplo priporo─Źam hidrolate Florihana, ki so proizvedeni z izvirsko vodo, iz ekolo┼íko pridelanih ali divje rasto─Źih rastlin. Zapomnite si - hidrolati nosijo informacije in za u─Źinkovito energetsko delo moramo delati s ─Źistimi vibracijami.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...