Nina Medved

Uporaba hidrolatov na energetski ravni

piše: Nina Medved
22. april 2014    1498 ogledov

Hidrolat nastane pri postopku parne destilacije eteričnih olj. Gre za aromatično vodico, ki vsebuje dele rastline, ki so hlapljivi in topni v vodi ter majhen delež eteričnih olj. Ker so hidrolati izjemno blagi, jih lahko nanašamo neposredno na kožo, primerni pa so tudi za pitje.

Uporaba hidrolatov je izjemno široka. So najboljši toniki za obraz, moški jih uporabljajo kot vodico za po britju, lahko jih dodamo kopelim za dojenčke, jih uporabimo v kremah, za izdelavo mask ali šamponov. S hidrolati boste popestrili okus jedi in pijač ter potencirali delovanje zeliščnih čajev.

Izjemna je tudi njihova uporaba na energetski ravni. Hidrolati predstavljajo celotni print rastline in vsebujejo informacije o ritmih in vzrorcih planeta kot rastline same. Ker ima voda spomin, lahko hidrolate tudi programirate.

Kako lahko uporabimo hidrolate na energetskem nivoju?

  • Žlico hidrolata dodamo litru vode in pijemo vsak dan tri tedne. Naredimo premor in ponovimo.

  • Hidrolat razpršimo po srčni čakri ali solarnem pleksusu in vmasiramo v smeri urinega kazalca.

  • Hidrolat lahko uporabite za čiščenje kristalov.

  • Kristale lahko uglasite s hidrolati; pri tem izberite hidrolat, ki se ujema s kristalom - na primer roževec in hidrolat damaščenske vrtnice.

  • Če želite očistiti svoje energetsko polje, se lahko poškropite z izbranim hidrolatom ali kapnete tri kapljice hidrolata na dlan ter obrišete energetsko polje.

  • Izbrani hidrolat lahko pred in po terapiji razpršite po prostoru, da ga očistite negativnih vibracij.

Opis posameznih hidrolatov

Vrtnica: odpira srčno čakro, vrača ljubezen do samega sebe, pomaga pri prizadetosti

Sivka: sprošča, vzpostavlja harmonijo in čisti na energetski ravni, odpravlja blokade 7. čakre

Neroli: blaži jezo, frustracije in anksioznost, pomaga pri občutkih nemoči, obupu in čustveni odvistnosti, uporabimo pri histeriji in šoku

Meta: stimulira levo polovico možganov in spodbuja jasno mišljenje ter koncentracijo

Rimska kamilica: pomirja, sprošča in uspava, odlična za deloholike in hiperaktivne otroke

Labdanum: izjemno močno delovanje na energetski ravni, posebej deluje na 3. čakro

Smilj: pomirja dušo v času sprememb in v težkih obdobjih življenja, pomaga prebroditi travme iz zgodnjega otroštva, povezuje nas s podzavestjo in obenem prizemljuje

Pelargonija: vzpostavlja harmonijo, pomaga pri fobijah in negativnih čustvenih vzorcih

Brin: daje energijo za nov začetek, vliva moč in pogum ter krepi samozavest; eden najboljših hidrolatov za vibracijsko delo in energetsko čiščenje.

Kvaliteta hidrolatov

Ker se na tržišču pojavljajo hidrolati, ki so jim dodani konzervansi, alkohol ali sintetične dišave, namenite posebno pozornost izbiri zares kvalitetnih hidrolatov - še posebej, če jih nameravate uživati. Hidrolati naj bodo certificirano ekološkega porekla, brez kakršnih koli dodatkov. Toplo priporočam hidrolate Florihana, ki so proizvedeni z izvirsko vodo, iz ekološko pridelanih ali divje rastočih rastlin. Zapomnite si - hidrolati nosijo informacije in za učinkovito energetsko delo moramo delati s čistimi vibracijami.

Kaj pa ti praviš? 2
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Irena
  komentiral 8 mesec nazaj
Hvala za nasvete.
Ana
  komentiral 9 mesec nazaj
Hvala Nina, zares lep članek. Mi lahko kaj več svetuješ o tem, kako jih uporabljati pri strankah, ki pridejo k meni na masažo?
Lp, ana
Nalagam...