Miran Peterman

Ali tudi vi sabotirate svoj uspeh?

11. maj 2014    103 ogledov

Se tudi vam pogosto dogaja, da sprejmete novo odločitev, naredite plan kako boste spremenili življenje in potem se vam začnejo stvari kar po vrsti podirati? Vam zveni poznano in počasi izgubljate upanje, da bo enkrat zares drugače?

Kaj se dejansko dogaja? Kdo oz. kaj nas blokira? Kakšne sile so na delu? Zakaj se v trenutku, ko se odločimo za spremembo v življenju, za korak naprej proti nam zaroti cel svet?

Vsi smo že slišali za del nas, ki se imenuje Ego ali naš notranji jaz (kakorkoli že to imenujemo). Njegova funkcija je, da nas obvaruje, da preživimo in se nam ne zgodi nič hudega. Varuje nas pred nevarnostmi in nenadnimi spremembami. Ko se zgodi nekaj za Ego nenavadnega, gre v akcijo in skuša to na vsak način preprečiti. Na isti način, kot nas skuša obvarovati pred nevarnostmi, nas "obvaruje" tudi pred našim napredkom. Kajti isti Ego, ki nas je pripeljal v težko situacijo, se sedaj bori, de ne bi prišlo do nenadne spremembe.

In kaj se potem dogaja? Zgodi se niz "logičnih" dogodkov, ki nam seveda preprečijo, da gremo naprej. Logični dogodki so npr. da nenadoma zbolimo kot že dolgo ne, celo zgubimo glas, dobimo nepričakovano položnico, se nam pokvari avto in seveda je "logično", da gre denar, ki smo ga namenili prvotno za investicijo v svoj razvoj, sedaj za "bolj nujne in potrebne" projekte.

Včasih sem mislil, da se to dogaja samo mojim strankam, potem pa nekaj časa nazaj poslušal delavnico uspešnega ameriškega coacha, ki je pomagal že ogromno strankam preseči mejo 7 mestnega zaslužka in je govoril o isti stvari, istih dogodkih in enakih reakcijah. Isto v Sloveniji, isto v Ameriki in isto po celem svetu!

Samo pomislite, kako močni ste dejansko v svoji manifestaciji. V tem strenutku seveda še v negativni smeri, ker si manifestirate težave, ampak če to uspete pretransformirati v pozitivno smer, za vas ni omejitve!

Seveda pa boste na začetku potrebovali pomoč v obliki osebnega (življenjskega) trenerja. To je nekdo, ki je že šel skozi te situacije in vidi kaj se vam dogaja, ko sami tega ne vidite in ste na nek način zaslepljeni s trenutnimi dogodki in ker je "logično", da so ti dogodki prioriteta in jih morate "nujno" reševati, potem morata vaša osebna rast in boljše življenje počakati.

In kaj je rešitev. Ena sama. Morate v akcijo. Poiščite si življenjskega (osebnega) trenerja, ki mu zaupate in se takoj dogovorite in vplačajte trening. Ne gre zaradi denarja in gre zaradi denarja. Gre za odločitev, OD-LOČITEV od starega in odločitev za novo življenje.

Če imate močan ego, se vam lahko na poti od vaše določitve do vplačila treninga, če traja predolgo dogajajo resnično "zanimive stvari" - zbolite za 14 dni, pokvari se računalnik, zboli nekdo od vaših najbližjih, dobite položnico za prekršek, pokvari se avto. Dejansko tako močni smo v tej negativni manifestaciji.

Za vse tiste, ki vam ego sedaj napleta: samo reklamo dela zase in hoče moj denar, se lahko lepo odddahnite. Lahko ostanete tam kjer ste, se vrtite v krogih kot doslej ali pa poiščete nekoga, ki mu zaupate in to ne rabim biti jaz in začnete s treningom. Resnične spremembe v življenju zelo težko dosežete sami, z dobrim življenjskim trenerjem pa je pot bistveno lažja.


Da boste lažje razumeli kaj se dogaja, želim podeliti z vami izkušnjo moje stranke, imenovali jo bomo Metka, mogoče se boste vsaj v kateri točki našli v njej:

"Za pot treninga sem se odločala kar nekaj mesecev. Ko sem bila končno prepričana, da je to edina prava pot in, da to potrebujem se je pravi boj šele začel. Kljub temu, da sem vedela, da brez treninga nimam dosti možnosti, da se prebijem iz začaranega kroga so se prave ovire šele začele.

Kaj, če ne bo šlo. Kaj če to ni zame. Kako zaupati sebi, če sem pa totalno nesposobna. Kaj, če ne bom imela dovolj časa. Kaj če razočaram Mirana in bo ugotovil kako sem nesposobna. Kaj, če razočaram sebe. Kaj če mi spet spodleti. In na koncu zakaj neki sploh to potrebujem saj vse vem in vse razumem. Kako lahko Miran reče, da ne razumem stvari če mi je pa vse jasno in vse razumem.

Bila sem povsem brez energije. V vsakodnevnih spopadih sama s sabo in ljudmi okoli sebe sem se izčrpala in nikakor nisem znala nadomestit pomanjkanje energije. Moje zdravstveno stanje se je iz meseca v mesec slabšalo. Morala sem opustit vse športne dejavnosti... (preberite več>>)"

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...