Taja Albolena

Umetnost Ženstvenosti

2. julij 2014    1779 ogledov

Umetnost Ženstvenosti je moja strast zadnjih pet let. In to kar je najbolj fascinantno pri tej umetnosti je to, da je že del nas. Vir resnične ženstvenosti je globoko v vsaki ženski, v njeni Biti. In stanje Biti je tisto, kar vpliva na naše misli, na to kako se počutimo in kar počnemo. Ženstvenost je v popolni harmoniji z našim življenjskim namenom kot ženske.

In v nadaljevanju delim 10 načinov kako se počutiti bolj ženstveno.

1. Bodi tukaj, zdaj!

Ravno danes sem se ujela, kako se mentalno pripravljam na dogodek, ki se sploh še ni zgodil in jaz sem že imela scenarije v glavi kako bo ko bo. Poznaš to? Ženske smo umetnice v tem, da poskušamo in to neprestano, kontrolirati neznano na tak način, da se vnaprej pripravljamo na to kako bi bilo če bi bilo. In eden od načinov, kako postati bolj ženstvene je v tem, da se iz svoje glave premaknemo v svoje telo. Namesto, da preveč analiziramo situacije, raje poskusimo začutiti sebe. Ključ je v tem, da se začnemo bolj zavedati okolja v katerem smo, da začutimo kaj se premika v nas in kaj čutimo v vsakem trenutku. Kaj čutiš, vonjaš, slišiš, vidiš, okušaš? Čutenje je domena ženstvenosti. In zato se danes namesto da analiziraš enostavno ustavi in dopusti svojim čutom, da se prebudijo in da začutiš svet, ki te obdaja od znotraj.

2. Sprosti se!

Začutiš lahko šele takrat, ko si dopustiš, da se sprostiš. Čutenje je povezano z odpiranjem. In ko si zakrčena, ko si v krču v sebi se enostavno ne moreš odpreti. Potrebno se je sprostiti, da se odpreš in samo si. In ženske poznamo številne načine, kako sprostiti svoje telo, samo spomniti se moramo. Večina nas uživa v kopeli, v masaži ali v plesu, jogi, v fizični aktivnosti, ki telesu omogoči, da se sprosti. Ključ je v tem, da sprostiš zakrčenost v telesu in s tem sprostiš stres na čustvenem in mentalnem nivoju. Sproščenost je za žensko ključna, če želi začutiti svojo ženstvenost, zato poišči načine, kako se lahko sprostiš še malo bolj, vsak dan.

3. Uživaj vsak trenutek v dnevu!

To bi utegnil biti še eden od izzivov za številne ženske in vendar je dejstvo, da ženske nujno potrebujemo dnevno dozo užitka. In ko govorim o užitku stavim, da številne ženske premišljujete o spolnosti, vendar užitek ni nujno povezan s spolnostjo. Definitivno pa drži na drugi strani, da je povezan z življenjsko energijo in z našo sposobnostjo, da dopustimo tej življenjski energiji, da teče skozi naše telo. In ja, drugo ime za življenjsko energijo je tudi spolna energija, govorimo o isti energiji.  Ključno je, da vsak dan najdete drobne stvari, v katerih uživate, pa naj bo to cvet vrtnice, vonj jasmina, mehkoba kašmirja ali svile. Potrebno je opazovati pri sebi, kaj so stvari, ki v tvojem telesu povzročijo tisti znani občutek v katerem se raztopiš in enostavno samo si.

4. Poišči lepoto!

Veliko žensk je mnenja, da je lepota povezana z zunanjim videzom. In to kar se nam dogaja je, da zamenjujemo glamur z lepoto. Lepota je vedno prisotna, je občutenje trenutka, je zaznavanje stvari. Lepota je tudi eden najbolj subtilnih načinov modrosti božanske ženstvenosti. Rojeva se v globinah prisotnosti, v samem jedru svetlobe, te mistične magnetne privlačnosti, ki jo izžarevamo iz svoje ženske Duše navzven. Poišči načine, kako se bolj povezati z lepoto. Eden od mojih sider, ki me v trenutku poveže z občutenjem lepote je svila. Od nekdaj je svila material, ki v meni prebuja lepoto, tako kot tudi čipke in žamet. V meni prebudijo mehkobo, romantičnost, valovanje, krhkost, kar so kvalitete, ki jih povezujem z lepoto. To so materiali, ki mi pomagajo prebuditi ženstvenost in začutiti lepoto v meni.

5. Naredi prostor!

Dolgo časa nisem razumela, kako pomembno je, da naredim prostor za novo. Sposobnost, da narediš prostor za novo je ženska sposobnost odpiranja in čutenja. In v procesu priprave na novo rojstvo je potrebno narediti prostor za novo, kar pogosto pomeni, da očistimo nesnago, pospravimo »kramo«, da podarimo ali prodamo stvari, ki nam ne služijo več. Mentalna nesnaga je povezana z nedokončanimi projekti, nerealnimi urniki, s stvarmi, ki jih ne moremo sprejeti, z negativnimi ljudmi, ki nas izčrpavajo. Ključno je, da znamo zaključiti stvari in narediti prostor za nove. In sposobnost, da naredimo prostor je del naravnega cikla, kjer naredimo prostor za novo, da lahko sprejmemo oplojeno seme, ga negujemo ko raste in rodimo novo kreacijo v svet, kar vodi v umiranje starega in to da vedno znova naredimo prostor za novo.

6. Širi ljubezen!

Vsaka ženska v sebi nosi željo po tem, da bi polepšala svojo okolico s svojo prisotnostjo. Prijaznost je ženska sposobnost empatije, kjer svojo toplino širiš in deliš z ljudmi. Ženska ljubezen širi skozi nasmehe, skozi objeme in skozi prijazne vsakodnevne geste, kot je stisk roke, dotik. Ženstvenost uspeva, ko je podprta z ljubeznivostjo, tako do sebe kot do drugih. Zato si danes napiši ljubezensko pisemce in si ga pošlji v svoj e-predal ali preko sms sporočila. Lahko si nastaviš, da se sporočilo pošlje naključno kak drug dan in te preseneti. Napiši prijazno sporočilo in ga daj v vrečko s sendvičem, ki ga pripraviš za svoje otroke ali moža. Zaveži se temu, da vsak dan deliš ljubezen skozi majhne geste pozornosti.

7. Dopusti si, da zasiješ!

Pogosto se ženske zadržujemo in si ne dopustimo, da bi zasijale v vsem svojem žaru, ker nas je strah, da bomo izrabljene. In vendar je ni bolj privlačne stvari na svetu, kot je ženska v svoji ženstveni esenci, ki je v polnem izžarevanju. Ženska, ki je v stiku s svojo ženstvenostjo je pozitivno naravnana, je radostna, z eno besedo – sije. In da bi lahko v polnosti zasijala mora biti ženska usidrana v svojem notranjem centru. Pomembno je, da čutiš varnost v sebi, v svoji notranjosti, da jo prenehaš iskati v svetu zunaj sebe. To notranje sidro je tisto, ki ti daje občutek varnosti iz katerega se odpreš in ostajaš odprta v sijanju ne glede na okoliščine.

8. Bodi radostna in igriva!

Ženska v svoji izvorni esenci je čista radost, čista kreativnost, čista igrivost. Ta lahkotnost je tisto, kar moški obožuje na svoji ženski. Smeh je ena najlepših stvari na vsaki ženski. Ko se od srca nasmejiš, se ljudje okoli tebe odprejo in so bolj dostopni. Zato izkoristi vsako priložnost, ki jo dobiš za iskren smeh. Dopusti moškemu, da te nasmeji in podari svojemu moškemu ta dragulj dnevnega nasmeha na tvojem obrazu. Nasmeh dobesedno razsvetli obraz ženske in odpre njene oči, da zasijejo. Dopusti si, da si radostna in se nasmej, iz srca.

9. Mističnost ženske je darilo.

Ženska, ki je v stiku s svojo ženstvenostjo, je mistična. Skrivnostnost ima nedvomno svojo moč. In pomembno je, da je del tvojega življenja namenjen zgolj in samo tebi. Pomembno je, da najdeš aktivnosti, ki te polnijo in kjer svoj čas, svoj prostor in energijo nameniš sebi, se regeneriraš in pomladiš svoje fizično telo skozi lepotne obrede in rituale. Starodavna tradicija je bila povezana z rdečimi šotori, s svetim mestom, kjer je ženska obnavljala svojo žensko esenco in se je skozi povezovanje z drugimi ženskami poglabljala v svoje globine. Moja osebna izkušnja je taka, da je ni bolj potentne in izjemne izkušnje kot je darilo, ko si priča esenci druge ženske, ko si priča njeni mističnosti. In ko so ženske priča tvoji esenci. To je darilo, ki ga ženske lahko podarimo druga drugi.

10. Preživljaj svoj čas v družbi svojega moškega.

Ključnega pomena za tvojo ženstvenost je preživljanje časa v družbi tvojega moškega. Moški s svojo prisotnostjo, ko je priča ženski, potrjuje njeno ženstvenost. In to kar moramo ženske dojeti je, da je ključnega pomena, da svojemu moškemu poveš, kaj potrebuješ od njega. Ne, stvari niso same po sebi umevne. In ne, moški nimajo intuitivne sposobnosti, da bi uganili, kaj ženska potrebuje. Pomembno je, da znaš svoje potrebe skomunicirati na drugo stran. Ni je bolj negovalne stvari za žensko, kot je moški, ki poskrbi za svojo žensko. In da bi to lahko naredil mora vedeti, kaj potrebuješ in kaj ti je všeč. Zato je ključnega pomena, da svojemu moškemu poveš kaj si želiš. Vendar pozor, brez pričakovanj kdaj in kako bo to naredil zate in brez kritike ter sojenja, ko bo stvari naredil po svoje. Sprejemljivost je ena največjih ženskih umetnosti.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...