Nina Medved

Aromatična kopel za dušo

piše: Nina Medved
18. avgust 2014    620 ogledov

Dvajset minut namakanja v blagodejni in dišeči kopeli mi povrne moči in umiri moje misli. Zakaj je ta metoda tako učinkovita?

Voda ima sposobnost, da absorbira vibracijo eteričnih olj - namakanje v specifičnih frekvencah vzpostavi ravnovesje tako na fizični kot duhovni ravni. Toplota vode pospeši prekrvavitev in odpre pore, zaradi česar se eterična olja bolje absorbirajo v naše telo.

Eteričnih olj ne dodajajte neposredno v vodo, temveč jih prej razredčite v morski soli, kisu, glini, medu ali sladki smetani. Za eno kopel uporabite do 10 kapljic eteričnih olj, pri čemer morate upoštevati varnost posamičnih eteričnih olj.

Pomembno je, da si zares vzamete čas zase in ne hitite s kopeljo. Pripravite prijetno vzdušje - prižgite svečke, prisluhnite glasbi in skuhajte skodelico čaja. Ob vstopu v kopel si lahko predstavljate, da vstopate v morje sončne energije in se osredotočite na namen kopeli. Idealno je, da imate malce večjo kad, ki vam omogoča, da potopite celo telo - ven kukajo samo usta in nos. Na ta način se očistijo čakre in energijsko telo.

Po kopeli ne pričnite takoj z vsakdanjimi opravili. Vzemite si čas za refleksijo, pojdite na sprehod, zapišite svoje misli ...

Poglejmo si nekaj eteričnih olj in njihov vpliv na naša čustva ter duha.

Bergamotka (Citrus bergamia)

Za živčnost, napetost, sproščanje neizraženih čustev, premagovanje odvisnosti. Pomaga vzbuditi spontanost in optimizem, odpira srčno čakro.

Kamilica (Chamaemeleum nobile, Chamomilla recutita)

Sprošča napetost solarnega pleksusa, ego in frustracije ega, pomaga nam, da sprejmemo lastne omejitve in smo pripravljeni sprejeti pomoč drugih. Krepi peto čakro (posebej nemška kamilica, ki je modre barve) in nas podpira pri tem, da govorimo resnico.

Sivka (Lavandula angustifolia)

Pomirja močna čustva, ki bi utegnila prevladati nad razumom. Pomaga pri preseganju vzorcev in navad, spodbuja izražanje individualnosti. Povezuje nižje in višje čakre ter vzpostavlja ravnovesje. Skrbi za nas na vseh nivojih in nam daje občutek, da nikoli nismo sami.

Limona (Citrus limonum)

Bistri razum, pomaga, kadar smo zmedeni, zaskrbljeni in nezaupljivi. Spodbuja zaupanje in občutek varnosti, odpira srce.

Meta (Mentha piperita)

Pomaga nam prebaviti nove ideje in vtise, razvija čustveno toleranco in spodbuja koncentracijo. Bistri misli in krepi intuicijo (lucidno sanjanje). Preganja občutke manjvrednosti.

Rožmarin (Rosmarinus officinalis ct cineol)

Dviguje samozavest in samospoštovanje, pomaga nam, da poiščemo svoje mesto v svetu in uresničimo lastno poslanstvo. Vliva pogum.

Ilang ilang (Cananga odorata)

Pomaga ljudem, ki so podzavestno blokirali seksualnost. Združuje našo čustveno in senzualno naravo, odpira srce.

 

Pomembno je, da uporabljate čista in naravna eterična olja, saj samo eterična olja, ki nosijo energijo rastline, delujejo tudi na duhovnem nivoju. Priporočam eterična olja Florihana, Oshadi in Pranarom.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...