Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

6 manter, ki vam bodo pomagale izpolniti vaše najbolj nemogoče sanje

piše: Uredništvo
11. avgust 2014    2753 ogledov

Toliko nas želi spremeniti svet, vendar nas ustavita besedi nemogoče in nikoli tega ni nihče naredil. Hkrati dovoljujemo družbi, našim bližnjim in medijem, da nam diktirajo, kaj lahko in česa ne smemo, kaj zmoremo in kaj je nedosegljivo.

Zlahka namreč pozabimo, da so današnji svet zgradili ljudje, ki niso želeli stvari sprejeti, ki se niso ustavili pred nemogočim, ki so presegli in upognili družbene standarde in postavili svoj sistem, delovali po novih, na prvi pogled norih načelih. Današnji svet ne bi obstajal, če ti ljudje nekoč ne bi poskusili nekaj nemogočega, norega, neprimernega ali izzivalnega.

Danes želim z vami deliti nekaj manter, ki vam bodo v pomoč pri preseganju omejitev, ki si jih postavljamo sami. Številnim po svetu so pomagale premostiti nepredstavljive ovire, dvignile samozavest in jih popeljale na pot uspeha, ljubezni in sreče.

Vse lahko naredim s tem, kar imam v tem trenutku, in točno tak, kakršen sem.

Veliko stvari, dogodkov in oseb v življenju zamudimo in ne znamo ceniti, saj si ves čas želimo biti na drugem mestu, biti malo bolj drugačni. Vsi poznamo tisto, ko si rečemo: ko bom shujšal/-a pet kilogramov, bom pa bolj aktivno preživljala čas, končno bom dobila partnerja in s tem možnost za družino in odlično službo.

Kmalu nam lahko teža ali katerikoli drug razlog postane popoln izgovor za vse, česar po našem ne zmoremo storiti. Tako se znajdemo v krču in večnem krogu poraza.

Iz tega začaranega kroga se lahko rešimo le tako, da ugotovimo, da nas nič ne pogojuje, le mi sami sebe. Z vsako stvarjo se lahko začnete ukvarjati takoj zdaj, le prenehajte uporabljati izgovore. Ko se odločite za nekaj in ko spoznate, da ste le vi ovira, bo vse postalo premagljivo in nič vas ne bo ustavilo.

Dovoljeno mi je, da si želim, karkoli si želim.

Samo zato ker si želite nekaj težko uresničljivega ali nemogočega, nad tem ne obupajte. Če ste res prepričani, da je to to, se potrudite, in če je treba, garajte. Naredite vse, kar lahko, da bi stvar dobili.

Moja dejanja imajo namen in temeljijo na sreči.

Živite svoje življenje tako, da vam prinaša srečo. Delajte to, kar vas osrečuje, in uspeh bo sledil. Pravzaprav ga boste ponovno definirali, ne le z bančnim računom, temveč s polnejšim srcem.

Življenje je lahko.

Večinoma poslušamo drugo različico: življenje je težko. Pa je res? Ali smo težki mi?

Res je, da življenje postavlja pred nas izzive, ki so težko premagljivi, ki nam pomagajo rasti in nas spreminjajo. Vendar tako rastemo in to so stvari, ki se pojavijo in jih premagamo.

To so izjeme, ne pravilo. Pravilo bi bilo, da zjutraj z lahkoto vstanemo in z veseljem odidemo v službo. Ne zaradi tega, ker bi bila lahka, ampak ker to radi počnemo.


Moralo bi biti lahko ljubiti svojega partnerja, ne zato ker je popoln, ampak zato ker nam pomaga odkrivati sebe. Moralo bi biti lahko ljubiti svoje telo, ker ga cenite. ;)

Močnejši/-a sem, kot si mislim.

To je mantra veliko uspešnih športnikov, ki vsakodnevno premagujejo velike izzive, ki so se jim na začetku zdeli nepremagljivi. Z njo si dvignejo raven, se motivirajo in tako naredijo veliko več, kot so si predstavljali, da je mogoče. To mantro lahko vsakdo vpelje v svoje življenje in izboljša svojo uspešnost.

Uspeh je neizbežen.

Preprosto ne vidim, kako bi to lahko spodletelo. Ta stavek uporabite, kadarkoli se vam porodi ideja, ki jo želite zatreti, ker ni dovolj dobra ali ker je nemogoča. Vsakdo ima možnost videti v sleherni stvari priložnosti in prepreke. Izberite priložnosti in si dajte možnost. Če si je ne boste dali, kdo vam jo bo dal?

Deli svoje mnenje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Tanja
  komentiral 1 leto nazaj
Hvaaala
Nalagam...