Tina Pipan

Prostor in planeti

piŔe: Tina Pipan
9. september 2014    963 ogledov

Prostor, v katerem živimo, ni povezan samo z naravnimi elementi, ki se v njem vedno razporedijo enako: na SZ je doma element zraka, na SV element vode, na JV element ognja, na JZ element zemlje ter v centru ā€“ srediŔčnem delu ā€“ element etra oz. prostora.

Prostor je povezan tudi z naravnimi načeli ā€“ planeti. S tem se znanje vastuja, ki govori o harmonični ureditvi prostora, neločljivo povezuje z znanjem djotiÅ”a ā€“ vedske astrologije.

DjotiÅ” pravi, da je vse, kar obstaja, sestavljeno iz devetih naravnih principov, energij, ki se na zunaj kažejo kot devet planetov naÅ”ega osončja, a so to pravzaprav energije, ki so v nas oziroma v vsej živi in neživi naravi. Stanje na nebu je samo odraz stanja na zemlji in nikoli ne gre za zunanji vpliv planetov na nas (kot si ljudje velikokrat napačno predstavljajo astrologijo), temveč samo za sočasnost. Stanje na nebu ā€“ planeti ā€“ so samo ogledalo, ki kažejo tisto, kar se dogaja v človeku. Tisto, kar smo prinesli s seboj, kar vseskozi nosimo s sabo. In če to poznamo, lahko to tudi spremenimo.

Tako kot sta tudi tloris in celotno naŔe stanovanje tisto, ki samo kaže na stvari, ki so v nas. Morda globoko zakoreninjene, vidne ali nevidne. In pri tem planeti igrajo pomembno vlogo.

Kako so le ti razporejeni v prostoru?

SONCU pripada vzhod, LUNI severozahod. Če imamo težave s Sončevim principom v življenju (oče, avtoritete, samozaupanje, srce, glava, oči ā€¦), moramo malo bolj popaziti, kaj se dogaja na vzhodu stanovanja. Ta del ne sme manjkati oziroma priporočljivo je, da nikoli noben del stanovanja ne manjka, ker s tem nekaj v naÅ”em življenju odrežemo, je odraz neravnovesja.

Pri težavah z ženskim (materinskim) principom, čustvi, občutkiĀ moramo bolj popaziti na SZ. Enako tudi pri vseh težavah s krvjo, hormoni, tekočinami v telesu ... Ker to je LUNINO področje.

Merkur domuje na severu. Zelena ā€“ Merkurjeva barva na severu ā€“ podpira obilje.

Jupiter ā€“ prinaÅ”alec modrosti, blagostanja, znanja, obilja in sreče ā€“Ā je doma na severovzhodu. Prav tako Ketu ā€“ MokÅ”a karaka ā€“ prinaÅ”alec razsvetljenja. Zato je SV tako pomembno področje. Tu naj bo urejeno področje miru in duhovnega, z elementom vode na njem. Ustreza mu zlata barva in nikoli ne sme biti preveč zaprto, neurejeno ali manjkajoče.

Venera ā€“ ljubezen, plodnost, ustvarjalnost, finance ā€¦ ā€“Ā domuje na JV. Kaj jeĀ v tem delu vaÅ”ega stanovanja? Ga imate odprtega, prostega?

Mars vlada jugu. Jug je izredno ognjen del stanovanja in ljudje s presežkom ognja v konstituciji morajo paziti, da se ne zadržujejo preveč na tem delu. Tu je že dovolj ognja in vam ni treba vnaÅ”ati Å”e več ognjenih barv v ta del. Jugu in jugozahodu ustrezajoĀ nežne mat zemeljske barve.

Na jugozahodu je doma Rahu, ki je severno lunino sečiŔče in predstavlja tendenco karme naÅ”ega življenja, lahko pa tudi kakÅ”ne ovire, težave. Če imate JZ preveč odprt, soĀ zelo pomembni delo na telesu in z zemljo, jasna vizija, usmerjeno delovanje ter čim manj razprÅ”enosti.

In na zahodu vlada Saturn. Zahod je področje skritega, podzavestnega, Saturn pa ovir, težav, a tudi trajnosti, stabilnosti, odgovornosti. Noben planet ni nikoli slabÅ”i ali boljÅ”i od drugega. Vse potrebujemoĀ za ravnovesje in vse smo mi.

LUNA

MERKUR

JUPITER

KETU

SATURN

Ā 

SONCE

RAHU

MARS

VENERA

Ā 

Tina Pipan

www.eroja.si

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...