Nina Medved

Eterična olja in herpes

piše: Nina Medved
3. oktober 2014    1444 ogledov

Herpes je študijski primer, ki potrjuje učinkovitost eteričnih olj. Pred kratkim sem kolegu svetovala, naj na svoj herpes nanese kapljico eteričnega olja pelargonije, ki sem ga ravno imela pri sebi. Nekoliko se je upiral, čes da ni privrženec aromaterapije, a je vseeno privolil. Naslednji dan me pokliče, da se je zgodil čudež – herpes je izginil!

Če uporabljate eterična olja, vam ni treba verjeti v čudeže. Eterična olja dejansko delujejo in njihovo farmakološko delovanje potrjujejo številne znanstvene raziskave kot tudi izkušnje in pričevanja uporabnikov eteričnih olj.

Posebej dobro se eterična olja obnesejo pri virusih. Naj poudarim, da je rastlina razvila sekundarne metabolite (med katere spadajo tudi eterična olja), da bi se zaščitila pred virusi in zajedavci. V milijonih let so preživele le rastline, ki so se učinkovito zaščitile pred nepridipravi – lahko si predstavljate, kako potentna so potemtakem eterična olja!

Katera eterična olja so najučinkovitejša pri herpesu?

Vsa eterična olja imajo protivirusno delovanje, najučinkovitejša pri virusih pa so eterična olja sivke, evkalipta globulusa, pelargonije, čajevca, limone, melise in ožepka.

Kako uporabimo eterična olja pri herpesu?

Eterično olje pelargonije, čajevca in sivke lahko na herpes nanesemo nerazredčeno, meliso, ki nekoliko draži kožo, priporočam, da redčite v baznem olju. Prvi dan, ko se herpes pojavi, ga lahko namažete večkrat dnevno.

V čem je prednost eteričnih olj pri blaženju herpesa?

  • Eterična olja so zelo učinkovita.
  • Eterična olja so varna (ob upoštevanju varnostnih opozoril).
  • Uporabimo lahko različna eterična olja.

V primerjavi s konvencionalnimi zdravili so eterična olja pri viralnih obolenjih veliko učinkovitejša. Recimo, antibiotiki pri gripi in prehladu niso učinkoviti, naredijo več škode kot koristi. Antibiotiki namreč delujejo zgolj na bakterije, ne pa tudi na viruse.

Nina Medved

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...