Nastja Spasojević

Kako preživeti ultimativno protivneten dan in pomagati svojemu telesu na poti do zdravja?

6. oktober 2014    630 ogledov

Ste vedeli, da so kronična vnetja najpogostejši vzrok kroničnih bolezni?

Da bi izboljšali imunski sistem, preprečili ali pozdravili vnetja v svojem telesu, smo vam pripravili načrt za ultimativno protivneten dan. Kot preventiva zadostuje, da je vaš vsak tretji dan protivneten, če bi se radi resnično pozdravili in resetirali svoj imunski sistem, pa vam svetujemo vsaj enomesečno kuro. Nekatere pa bo to prevzelo in postal bo vaš življenjski slog!

Verjemite, ko boste vsak dan sledili spodnjim nasvetom, po tednu dni ne boste mogli odnehati, saj se boste počutili čudovito.

Vas zanima, kakšen je ultimativno protivneten dan? Začnite že jutri!

1. Začnite dan s kurkumo

Kurkuma je zelo močan antioksidant, če jo dodajamo hrani. Vendar jo bomo mi uporabili kot zdravilno sredstvo. Užijte jo na tešče z 1 žlico kakovostnega olja. Nato 15 do 20 minut po tem ne užijte ničesar. V Indiji jo tako uporabljajo že tisočletja, v ajurvedi pa je priznano protivnetno sredstvo. Uporabljajo jo celo pri zdravljenju raka.

2. Nadaljujte s ščetkanjem zob, in če se tuširate zjutraj, uporabite suho ščetkanje

Ščetkanje zob takoj zjutraj je izredno pomembno, saj tako speremo z zob vse bakterije, ki jih je čez noč odstranilo naše telo.

Prav tako je suho ščetkanje kože izredno pomembno za  razstrupljanje celotnega telesa, saj je koža naš največji organ in se skoznjo najbolje razstrupimo. Ščetkanje je prav tako odlično za spodbujanje zastale limfe.

3. Spijte limonin sok

Eno celo limono ožemite in sok prelijte s pol litra tople vode. Dodajte ščep soli in spijte na eks. Dihajte trebušno. To bo preželo vaše telo s C-vitaminom in zaradi soli očistilo vaše črevesje.

4. Nadaljujte z jutranjo rutino

Po zaužitju soka se malo razmigajte. Najbolje bi bilo, da naredite pet tibetanskih vaj, se raztegnete ali naredite pozdrav soncu. Če le lahko, se bosi postavite na zemljo in se obrnite proti soncu ter za pet minut zamižite in poslušajte zvoke narave. Na koncu se zahvalite za čudovit dan, ki je pred vami.

5. Vsak dan spijte jutranji zeleni smuti

Za zajtrk in malico si pripravite zeleni smuti. To pomeni, da ga naredite iz 70 odstotkov zelenjave in 30 odstotkov sadja.

Kombinacije: banana + peteršilj

Banana + pest peteršilja + solata

Jagode + fige + solata …

Poleg smutija si za zajtrk privoščite še jajčno omleto ali skuto s sadjem.

6. Ne berite novic zjutraj

7. Imejte lahko zelenjavno kosilo

8. Privoščite si 10-minutni popoldanski počitek

Naj bo to le sprehod do veceja, pogled skozi okno ali pa popoldansko dremanje.

9. Po končanem delu si privoščite sprehod

10. Kakovostna večerja

Veliko se govori, kako zelo pomemben je zajtrk, vendar se nas le malo zaveda, kako zelo pomembna je večerja. Izbira pravilne večerje je ključnega pomena za naše zdravje, saj moramo vedeti, kdaj in kaj naj jemo, da bomo ustvarili idealne pogoje za krepčilen spanec in proizvajanje hormonov, ki se sproščajo le v globokem spanju.

Torej, večerjo je treba jesti vsaj tri do štiri ure pred spanjem. Za večerjo pa naj bi uživali beljakovine in zelenjavo. Strogo naj bi se izogibali sladkorju.

11. Odklopite se vsaj dve uri pred spanjem

To pomeni, da ne glejte televizije in ne uporabljajte računalnika vsaj dve uri pred spanjem. Raje si privoščite sprostitvene večere z najdražjim, preberite kakšno dobro knjigo …

12. Privoščite si vsaj osem ur spanja

Zapomnite si, da spanec ni le za lepotice. J Med spanjem se namreč telo najgloblje obnovi. Poskrbimo, da spimo v popolni temi in da okoli nas ni nobenih elektronskih naprav, ki bi sevale in nam s tem škodovale. Idealno bi bilo tudi, da spimo ozemljeni, saj to regeneracijo našega telesa še poglobi ter izboljša naše zdravje.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...