Nastja Spasojević

Mesec boja proti raku – zakaj si ne bi raje prizadevali ZA zdravo telo?

13. oktober 2014    434 ogledov

Oktober je mesec boja proti raku, predvsem je posvečen boju proti raku dojk. Ali mogoče čutite vso to negativnost in težo prejšnjega stavka? Zakaj se tako obremenjujemo in borimo proti nečemu? Zakaj si ne bi raje prizadevali ZA nekaj? Ko se borimo proti neki stvari, v resnici to stvar še krepimo, saj to, čemur namenjamo pozornost, raste. Zakaj ne bi torej poskusili drugega načina? Ta prvi korak je velikokrat zahtevnejši, vendar je naša pot nato veliko lažja. Zakaj ne bi torej, namesto da se borimo proti raku, to bolezen sprejeli ter si prizadevali za ravnovesje in ozdravitev svojega telesa?

Premislite in poskusite, včasih je namreč težko spremeniti pogled, vendar če se potrudimo, se nam lahko odpre popolnoma nov svet.

V duhu ozaveščanja ljudi o eni izmed najbolj razširjenih bolezni današnjega časa smo za vas poiskali nasvete, kako odkriti raka na prsih, katere rastline vam lahko pomagajo vzpostaviti ravnovesje v telesu in čemu se je priporočljivo izogibati.

Rak – odraz neravnovesja v telesu, ki ga je mogoče ponovno vzpostaviti

Vse bolezni se pojavijo, ko je naše notranje ravnovesje porušeno. Tradicionalna kitajska medicina v nasprotju s sodobno medicino raka ne jemlje kot smrtonosne bolezni, ki jo je treba takoj izkoreniniti in izbrisati. Po tradicionalni kitajski medicini je rak le posledica porušenega hormonskega ravnovesja in nesinhronega pretakanja energij skozi telo, ki ga je mogoče ponovno vzpostaviti in uravnovesiti. Vendar to lahko stori le vsak posameznik tako, da se posveti samemu sebi in prisluhne svojemu telesu, kaj mu želi povedati.

Zato raka ne vzemite tako črnogledo in se tudi ne mučite, kaj ste storili narobe, da vas je doletela ta bolezen. Sprejmite jo in se nato v miru odločite, kakšno zdravljenje si želite. Ne prehitevajte, ne drvite v odločitve, temveč se pozanimajte in izvedite o bolezni, ki vas je doletela, prav VSE, kar lahko. Predvsem pa ostanite pozitivni!

Kako preprečiti raka in ohraniti ravnovesje v telesu?

  • Jejte naravno pridelano hrano, ki temelji na zeleni zelenjavi, in pridno dodajajte oljčno olje.
  • Ne pijte alkohola.
  • Uživajte dodatke: superživila, slen, vitamine D, C in A ter maščobe omega 3.
  • Izogibajte se sevanju.
  • Preživite veliko časa v stiku s soncem in zemljo.
  • Uravnavajte sladkor v krvi, torej k sadju kombinirajte mlečne maščobe ali najbolje zamenjajte navadni sladkor s kokosovim sladkorjem ali jakonom. 
  • Spite 7 do 8 ur dnevno in ne pozabite na dnevno rekreacijo.
  • Vsak dan posvetite vsaj eno uro sebi. Vzemite si jo popolnoma zase in počnite to, kar vas veseli. Brez občutka krivde.

Kaj mi lahko pomaga poleg terapij?

  • Kurkuma, astragalus in goba reiši
    Ta kombinacija je del zdravljenja raka po tradicionalni kitajski medicini. Zadnje raziskave kažejo, da imajo ljudje, ki uživajo ta superživila, med zdravljenjem veliko večje možnosti ozdravitve.
  • Zeleni smuti
    Sestavljen je iz 70 odstotkov zelenjave in 30 odstotkov sadja.
  • Jedilnik, bogat z zeleno zelenjavo in dobrimi maščobami

Odkrivanje raka na dojkah

Rak na dojkah je ena izmed najpogostejših oblik raka pri ženskah. Prednost tega raka je, da ga lahko bolnice odkrijejo same, in to v njegovi začetni fazi, s samopregledovanjem prsi. Samopregled je najbolje narediti prvi dan po koncu menstruacije. Navodila, kako narediti samopregled, najdete tukaj. »

Samopregledovanje je lahko za nekatere ženske zelo stresno in neprijetno. Vsaj pri meni je tako, včasih mi od strahu postane celo slabo. Zato vam priporočam drugo taktiko. Tisti dan, ko si želite pregledati prsi, tega ne naredite tako robotsko in prestrašeno. Raje si vzemite malo več časa, poiščite miren kotiček, vzemite olje in se začnite masirati po prsih. Nato nežno preglejte celotne prsi.

Nošenje modrčkov, suho krtačenje

Veliko žensk ne ve, da več kot 8-urno nošenje modrčka na dan znatno povečuje možnosti za nastanek raka na dojkah zaradi zastajanja limfe. Zato kadar le lahko, osvobodite svoje prsi.

Priporočljivo je tudi, da se redno suho krtačite, najbolje pred prhanjem.

Prav tako se je izredno priporočljivo izogibati parabenom in BPA, ki dokazano povečujejo nastanek raka na dojkah in ki jih najdemo v večini kozmetičnih izdelkov. Zato raje posezite po naravni kozmetiki - takšni, ki vam ne bo škodovala niti če jo pojeste! ;)

Zakaj termograf namesto mamografije?

Mamograf poveča tveganje za nastanek raka dojk z enega na tri odstotke. Eden izmed onkologov, specializiranih za obsevanje, trdi, da je odstotek pravzaprav še višji – vse do 10 odstotkov letno. (Podatek je iz knjige Prodor medicine čez meje mogočega, kjer navajajo tudi vse vire.)

Mamografija:

• odkriva tumorje povprečne velikosti 1,2 cm,

• sevanje – povečano tveganje nastanka raka.

Termografija:

• zazna spremembe, preden te dobijo obliko,

• brez kontakta in bolečin,

• ponavljanje brez stranskih učinkov,

• odkriva 30 odstotkov klinično neprepoznavnih tumorjev.

Viri:

An 8-Step Plan For Preventing Breast Cancer; Dr. Aviva Romm
5 Things You Can Do Today to Help Prevent Breast Cancer; Meghan Telpner
Prodor medicine čez meje mogočega in Faceforceyoga.com

 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...