─îarobni Dih, ─Źarobnost, kristali, prodaja in storitve

Komu zaupati v poplavi duhovnosti?

3. november 2014    2369 ogledov

Namenimo nekaj besed prodaji duhovnosti, ki se nemalokrat izkori┼í─Źa za hiter vir zaslu┼żka.

V dana┼ínjih ─Źasih vedno ve─Ź ljudi ─Źuti notranji klic, ki jih opogumlja, da se za─Źnejo zavedati samih sebe, svojega bistva in tudi tega, da ne obstajamo samo v fizi─Źni obliki, ampak da je za sre─Źno in┬áizpopolnjeno ┼żivljenje pomemben tudi duhovni vidik. Duhovni vidik niso samo meditacije itd., kar velika ve─Źina misli. Duhovnost┬álahko opredelimo tudi kot na┼íe vrednote, na┼íe ┼żivljenje in zavedanje, da materialni svet ni vse, je pa nujno potreben za ┼żivljenje. Prav tako je pomembno, da spo┼ítujemo druge ljudi, imamo zdrav odnos do narave, pomagamo drugim in ┼íe bi lahko na┼ítevali. Na┼íe duhovne vrednote pa so velikokrat po┼íkodovane, poteptane. Skozi leta ┼żivljenja in skozi proces razvijanja najrazli─Źnej┼íih vzorcev in prepri─Źanj je na┼íe razmi┼íljanje velikokrat usmerjeno v napa─Źno smer, kar posledi─Źno ustvarja tudi tak┼íno ┼żivljenje. Pogosto┬á┼żivimo v strahu, trpljenju, po─Źutimo se kot ┼żrtve sistema, ni─Ź nam ne uspeva, smo nenehno bolni, nesre─Źni, brez slu┼żbe, denarja, prostega ─Źasa itd. Ali pa druga skrajnost, ko imamo veliko materialnih dobrin, lepo ┼żivimo v fizi─Źnem svetu, v sebi pa ─Źutimo praznino. Duhovni vidik, torej tudi na┼ío notranjo mo─Ź, teptamo in zanemarjamo ter ┼żivimo zgolj fizi─Źni svet, ki pa nam kot tak ne prinese notranje sre─Źe in miru.

Zato je nujno treba upo┼ítevati in ┼żiveti oba svetova, fizi─Źnega in duhovnega. Ko gresta ta dva svetova z roko v roki skozi ┼żivljenje, govorimo o ravnovesju. Kakr┼ínokoli pretiravanje oziroma pomanjkanje enega ali drugega vodi v neravnovesje. In posledi─Źno, ─Źe tega ne odpravimo, v razli─Źne bolezni. Premalo ali preve─Ź, nobeno ni v redu. Ja, tudi preve─Ź duhovnosti, govorimo seveda o tisti, kjer pozabimo ┼żiveti fizi─Źni svet, ne velja.

Ker pa na tej poti velikokrat ne vemo, kako za─Źeti, se obra─Źamo na razli─Źne oblike ponujanja pomo─Źi. Ponudnikov je res veliko, vpra┼íanje je, kako lo─Źiti zrno od plevela. ─îe ste pozorni, boste za─Źutili pravo energijo ljudi, ki vam res ┼żelijo pomagati.

V samem procesu je resni─Źno dobrodo┼íla pomo─Ź vseh, ki imajo ve─Ź izku┼íenj, znanja itd., saj nas lahko pravilno usmerijo, nam pomagajo in svetujejo.

Sama sem zelo hvale┼żna za vse u─Źitelje v svojem ┼żivljenju. Marsikaj ne bi potekalo tako, kot je, ─Źe ne bi imela tudi sama┬átovrstne pomo─Źi.

Vendar pa se zavedajte, da popolnoma vse, kar v ┼żivljenju potrebujete za svojo pot, rast, zmorete sami. Popolnoma sami boste odkrili vse 'recepte', ki jih potrebujete v ┼żivljenju, pa naj gre za ljubezen, zdravje, uspeh ali denar. Odlo─Źite se torej za pomo─Ź izku┼íenih oseb, tistih, ki vam lahko podajo prakti─Źna znanja, ki jih boste┬ásami┬árazvijali naprej. Pomo─Ź tistih, ki vam bodo ponudili, da se u─Źite sami, in ─Źim manj tistih, h katerim se morate vra─Źati vedno znova. Enako je z zdravili. Saj vam pomagajo kratek ─Źas, vendar ko u─Źinek popusti, ste spet na za─Źetku. Zato se le u─Źite. Nau─Źite se sami.

Poslu┼íajte svoje ob─Źutke in si prizadevajte, da delate sami, saj v sebi nosite vse odgovore. Imejte torej nekoga, ki vas usmerja, ki vas pozitivno naravna, poka┼że lu─Ź, ko ste v temi, nekoga, ki je ┼że ┼íel skozi to. Tak u─Źitelj vam lahko poda zlato lestev, po kateri┬ápa┬áboste plezali sami. Vendar se boste vzpenjali. In za vsako stopni─Źko, ki jo boste premagali, boste neskon─Źno hvale┼żni in res boste ugotovili, da zmorete tudi vi.

Dovolite si najti zrno.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...