Tina Ananda

Ali je kriza srednjih let res nujna za vse?

piše: Tina Ananda
24. november 2014    295 ogledov

Zakaj pride do krize srednjih let?

Kriza srednjih let ni nič drugega kot rekonstrukcija naših prioritet. Vendar pa nas to velikokrat pripelje do drastičnih odločitev: ločitev, selitev, sprememba zaposlitve, zamenjava okolja, sprememba prehranjevanja, odslovitev »prijateljev« in podobno. Zakaj pa sploh pride do tega oziroma kaj nas vendar »prisili« v to?

Do svojih srednjih let namreč večino časa živimo po pravilih družbe in po družbenih programih. Najprej hodimo v šolo prvih 18-24 let, potem si najdemo službo, pa partnerja, pa svoj dom, pa ustvarimo družino in tako dalje. Sledimo družbenim principom in postopkom. Po nekaj desetletjih takšnega podrejanja pravilom, pa kmalu ugotovimo, da nas naša življenjska situacija duši. Da ne zdržimo več. Da to nismo v resnici mi. Da nosimo maske in igramo vloge. Nismo radostni. Pojavi se močna želja po avtentičnosti in po svobodi biti to, kar smo v resnici. Naša prava esenca si želi biti izražena, kar povzroča notranjo napetost in boj med tem, kaj je »pravilno« in pričakovano od nas, in tem, kaj si v resnici želimo.

To privede spontano do zmedenosti in občutka izgubljenosti na svoji poti. In to je super! Kajti zmedenost pomeni, da so stara prepričanja in način funkcioniranja pod vprašajem. Vstopajo in v našo zavest prodirajo novi impulzi življenja in strasti, tokrat iz naših globin, iz naše notranje Biti. To pa povzroči drastično rekonstrukcijo naših prioritet. Bolj, kot smo skozi življenje zanikali Sebe, bolj bo ta rekonstrukcija drastična.

Ne, kriza srednjih let ni nujna za vse. Kako se temu izogniti? Prevetrite svoje prioritete že SEDAJ in ne čakajte na zadnji notranji alarm, ko boste le še tik pred eksplozijo. Kaj si želite? Dovoljenje, da ste lahko vi Vi, si lahko date samo vi sami. Spoštujte svoje potrebe in želje in začnite ukrepati v tej smeri, kamor vas kliče srce. Ne čakajte, da vas bo Življenje samo prisililo v to, kajti takrat bo težje in potrebovali boste veliko več energije in poguma za premik. Že sedaj se z majhnimi odločitvami premikajte po poti želja vaše Biti ter se prepustite inspiraciji in svobodi, da vas vodita skozi vaš vsakdanjik. Verjemite, neprecenljivo je!

V neprecenljiv stik s svojo Bitjo pa boste prišli tudi na naših transformativnih Ananda dogodkih. Pobrskajte med dogodki in najdite kaj zase. :)

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...