Alenka Kaštrun

RPT - reference point therapy

17. november 2014    111 ogledov

S tehniko RPT odpravljamo travme, čustvene probleme, nelagodna pshična stanja in pogosto tudi številne bolezni. Te so praviloma psihosomatske. 

Veliko vas je ugotovilo, da nekatere tehnike delujejo bolj, nekatere manj. Večinoma se ljudem zgodi, da po določenem času ne čutijo več učinka terapije ali pa se jim težava vrne.

Vse to so lahko znaki, da se izvorna, referenčna oziroma prva travma ni odstranila. In prav na to točko se vedno znova vrača RPT.

Tehnika je logična in lahka. Težave lahko povzroča samo posameznik z odklonilnim vedenjem do lastnih čustev. Priznavanje negativnih občutkov in soočenje z njimi je lahko boleče in zoprno. Ljudje se namreč dobro naučijo živeti v zanikanju, ki ga sodobna družba z lažno pozitivno naravnanostjo vsakodnevno spodbuja.

Sprejeti sebe takšnega, kot si, ni lahka zadeva. S čiščenjem travm z RPT pa postajate vedno bolj zavestni, vedno bolj  sprejemate sebe in svoje življenje. V procesu ugotovite, da ne potrebujete zanikanja, odrivanja, sprenevedanja, in se zaveste, kako globoko ste spali.

Ves svet je znotraj vas in samo tam ga lahko pozdravimo.

Stres, slaba volja, ponavljajoče se težave na vseh področjh, bolezni, glavoboli, neprimerne čustvene reakcije ..., vse to so kazalci globoko zasidranih starih travm, najpogosteje nastalih v otroštvu. So zloraba najbolj primarnih občutkov potrebe po ljubezni, varnosti, zaščiti, oskrbi ... O njih skoraj nikoli ne govorimo, največkrat se jih niti ne zavedamo, potisnjeni so namreč v podzavest.

Inercija naših nepredelanih travm nam ne dopušča prav nobene svobodne izbire. Pogojeni smo z vzorci travm, vladajo pa nam precenjen podivjani um in neozaveščena čustva.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...