PANTEA, preprosto mogoče

Kriteriji uspeha ali zastavice ob poti do uspeha

17. november 2014    238 ogledov

Ko se nekam odpravimo z avtobusom, nas na postaji vprašajo: Kam želiš? Poveš in dobiš vozovnico. Enako je z vizijo. Povedati moraš, kam želiš, da lahko prideš tja. Obstaja kar nekaj receptov, kako pospešiti svoj prihod na zaželeno destinacijo. Danes odkrivam enega.

Če pogledamo vizije npr. podjetij, je v njih napisano vse mogoče. To so največkrat dolgi odstavki, v katerih se človek izgubi, in tako se izgubi tudi Vesolje, ki želi prebrati te želje. Želimo ustvariti takšno vizijo, da nas bo Vesolje lahko podprlo v naših željah.

Na poti do uspešnosti pomagajo zastavice ob poti, ki jim bomo rekli kriteriji uspešnosti. Pri odkrivanju kriterijev, ki so nam pomembni, pomaga, če se ozremo po drugih. Kako TI prepoznaš uspešne ljudi? Kdo je zate uspešen? Kako veš, da je uspel? Po čem prepoznaš, da je uspel? Ta vprašanja ti pomagajo, da prepoznaš svoje kriterije uspešnosti. Dajo ti usmeritev, označijo ti pot. S temi vprašanji samo prepoznaš svoje kriterije uspešnosti.

Kriteriji uspešnosti so zelo različni. Za nekoga so uspešni ljudje tisti, ki vozijo dober avtomobil, za druge je uspešen nekdo, ki dela na določenem položaju, tretjim se zdijo uspešni tisti, ki se pojavijo na naslovnici revije ali na TV, ali tisti, ki jim je uspelo preteči mali maraton ali pa so napisali knjigo, so dobili določeno nagrado, nekaterim se zdijo uspešni ljudje tisti, ki imajo družino in pet otrok, ali pa tisti, ki jih vsi poznajo, ali pa tisti, ki so preplezali določeno smer, ipd.

Drugi način prepoznavanja kriterijev uspešnosti je tudi, da se zazreš vase in razmisliš, komu zavidaš in na kaj si ljubosumen. Kaj natančno zavidaš? Tudi to ti pokaže tvoje kriterije uspešnosti. To je tvoje zrcalo, pravzaprav ti kaže nekaj, po čemer sam hrepeniš.

Kaj je skupno vsem tem odgovorom? To, da so konkretni. Uspešnost smo povezali z realnimi stvarmi. Lahko jih vidimo, slišimo ali otipamo, predvsem jih pa lahko odkljukamo. Ti kriteriji so naše zastavice ob poti do uspeha.

Kateri so torej tvoji kriteriji? Kako boš vedel, da si tudi sam uspel?

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...