Taja Albolena

Utelesi svojo Žensko esenco

10. december 2014    1166 ogledov

Ženska esenca je kvaliteta, ki jo ženska izžareva takrat, ko je to, kar je. Ne moreš se je naučiti, to SI. Je tvoj unikatni, edinstveni izraz.

To svojo izvorno esenco izžarevaš na svoj edinstveni način, to je tvoj, čisto oseben podpis Lepote. Lepota je tako močno zlorabljen izraz nečesa, kar pravzaprav izraža esenco biti. Ko prebudiš svojo žensko dušo, tvoja lepota sije iz notranjosti navzven. TI siješ svojo lepoto, ko si polno prebujena, živa in povezana. In vsi vemo, da je ženska, ki je v stiku s svojo esenco, magnetno privlačna. Ženske se pogosto trudimo, da bi bile lepe. Vsako leto na milijone evrov porabimo za polepšanje, in vendar v sebi ostajamo svoje najhujše sodnice, kajti sodimo se, kritiziramo in nikoli nismo dovolj.

Tvoja ženska esenca je nekaj, kar moraš prepoznati v sebi, negovati v sebi, da bi to lahko izžarevala iz sebe v svet.

S teboj želim deliti 10 stvari, ki jih preprosto moraš vedeti, če želiš od blizu spoznati umetnost izžarevanja.

1. Sprosti se … Aaaaaaah!!!  

Sodobna ženska je odvisna od stresa. Pretresljivo? Resnično je. Vendar je izziv sodobne ženske, da ne zmore upočasniti in samo Biti. Nekaj je vendar treba početi. In tako pogosto svoj prosti čas preživljamo tako, da se silimo v aktivnosti, medtem ko naša ženska duša kriči po počitku. In ker si ne zmoremo prisluhniti, nas telo pogosto prisili v počitek tako, da zbolimo. V sodobnem svetu smo obsedeni s hitrostjo, vse se dogaja s svetlobno hitrostjo. Nekaj najbolj normalnega je, da bi morali elektronsko pošto dobiti takoj, ko jo je oseba na drugi strani poslala. Prek telefona in računalnika smo nenehno na voljo in naš razum stalno melje.

Upočasnitev in sprostitev sta za naše telo ključni. In to morate vključiti v svoj koledar. Ženske si moramo vzeti čas zase, kajti pogosto v svojih neskončnih seznamih sebe dajemo na zadnje mesto. Če bo ostalo kaj časa, potem bom pa … Zveni znano?

Zaslužiš si, da se sprostiš in si vzameš čas samo zase, preprosto zato, ker obstajaš. Ni treba, da si kupuješ čas s tem, da si pridna in najprej narediš vse, kar je treba, da si zaslužiš, da greš na masažo ali imaš čas za dobro knjigo. Tvoj neskončni seznam lahko počaka, tvoje življenje poteka tukaj in zdaj. Zato se sprosti. Globoko vdihni in izdihni na glas zvok Aaaaaaah in še enkrat Aaaaaaah. Začuti telo. Sprosti se!

2. Pojdi na zrak!

Stik z osnovnimi elementi, zemljo, gozdom, vodo, te napolni. Ko si v stiku z naravo, začutiš podporo mame Zemlje. Da bi resnično stopila v stik s seboj in začutila svojo žensko esenco, ti lahko pomagajo osnovni elementi in stik z njimi. Globoko dihanje, dotik listov, voda, ki teče čez tvoje prste, sonce, ki boža tvojo kožo. Zavesten stik z naravo je ključnega pomena za dobrobit ženske. Navsezadnje smo ženske ciklična bitja in smo globoko povezane s cikli narave, z letnimi časi in posledično tudi s štirimi elementi. To, da se začnemo zavedati svoje cikličnosti in jo spremljamo skozi svoj mesečni cikel, je nekaj, kar nam pomaga, da spoznamo svoje izžarevanje in kaj vpliva na naš sijaj v našem mesečnem ciklu.

Starodavna praksa povezave z maternico mame Zemlje je izjemno zdravilna. Poiščite si najljubši prostor v naravi. Če je mogoče, se ulezi naravnost na zemljo, tako da s trebuhom ležiš na njej. Položi si roke pod glavo in začni dihati s trebuhom. Iz svoje maternice začuti povezavo z maternico mame Gaje. Dihaj iz svoje maternice dol v maternico mame Zemlje. Vdihni blaginjo, negovanje, povezanost zemlje in si dopusti, da čutiš utelešenost, prizemljenost, čuti celo svoje telo. Začuti hvaležnost do Gaje in začuti povezanost maternice in srca. Dopusti si, da začutiš izžarevanje iz svojega srca. Začuti hvaležnost za telo, hvaležnost, ki ti je dana, da lahko izkušaš življenje skozi svoje telo. Dihaj hvaležnost in nato, ko začutiš, končaj prakso.

3. Uživaj v hrani!!!

Ko dnevno poslušam o vseh pravilih in omejitvah diet, prehranjevalnih navad, se včasih sprašujem, ali sploh še uživamo v tako preprosti stvari, kot je kosilo. Ženske štejemo kalorije, se ukvarjamo z vsem, kaj ne sme biti vključeno, od mlečnih izdelkov in glutena do pesticidov … Na koncu se resnično vprašaš, ali sploh lahko še kaj jemo brez občutka krivde in ali sploh še znamo uživati.

Pozabile smo, da je čas obeda čas praznovanja, čas hvaležnosti in cenjenja svojega telesa. Obed je čas negovanja svojega telesa, nahraniš ga, mu daš gorivo in pomembno je, da to znamo narediti s hvaležnostjo in da čutimo vrednost tega, kar smo zaužili.

Uživaj v hrani, okusi jo z vsemi svojimi čuti, vizualno, z brbončicami, vonjem, čutenjem, skratka hranjenje je obred, ki mu moramo posvetiti čas. Zato se umiri, usedi in uživaj v dobri družbi.

4. Samozavedanje

To, česar ne opaziš, v tvojem svetu ne obstaja. Zavestno zavedanje lepote, podrobnosti, ki so ti pomembne, je ključnega pomena. Dokler ne opaziš lepote, ki te obdaja, zate ne obstaja. Lepota ima to zanimivo sposobnost, da nas postavi v ta trenutek, zdaj. Prisotnost v tem trenutku, zdaj, je ključno za samozavedanje. Prisotnost je ena od najpomembnejših veščin, ki jih v novi dobi potrebuješ. Da si tukaj in zdaj, ne v preteklosti in ne v prihodnosti. V preteklosti je ujeta žrtev, v prihodnosti so pričakovanja. Ko si tukaj in zdaj, preprosto samo si. Dopuščaš, namesto da reagiraš. Ko dopustiš trenutku, da samo je, se odpre nova dimenzija zavedanja.

Stvari preobražaš s tem, ko vanje vneseš prisotnost. Opazovanje je tisto, ki spremeni možnost v realnost. Ko prepoznaš to, kar je nezavedno, se v tebi prebudi luč zavesti. Ničesar ti ni treba spremeniti. Bivanje je treba začutiti. Bivanja si ne moremo zamišljati, z umom doumeti, moramo ga izkusiti.

Vzemi si čas za stvari, ki jih počneš, opazuj, kako se počutiš, kaj zaznavaš v sebi. Ko imaš svojo pozornost usmerjeno na tisto, kar počneš, ima to precej večjo potentnost in ustvari precej večjo razliko v tvojem življenju ter v življenju drugih. Osebno sem bila izjemno presenečena, ko sem ugotovila, da je posvečeni čas za ženske izraz ljubezni. Morda je konec tedna idealen za to, da posvetiš čas sebi in opazuješ, kako se ob tem počutiš.

Ženska esenca zasije iz tvoje notranjosti takrat, ko v polnosti utelesiš svoj notranji Dragulj.

Vsaka ženska je unikaten, edinstven, enkraten dragulj. Toliko različnih barv, velikosti, kvalitet, kot jih utelešajo ženske skozi svoje dragulje svetlobe, je tudi v naravi. Prav zaradi tega je prispodoba z draguljem zame osebno tako izjemna. Kajti dragulji nastajajo pod velikimi pritiski globoko v notranjosti zemlje, tako kot unikaten dragulj ženske nastaja pod pritiski njene notranjosti. Dragulja ne moreš kupiti ali ga kje dobiti, ti si dragulj. In ta tvoj dragulj izžareva tvojo žensko esenco na popolnoma tvoj, unikatno osebni način. Izvorna ženska esenca je nekaj, kar izžareva v svet tvojo Boginjo. In pred teboj je še pet stvari, ki jih preprosto moraš vedeti, če želiš od blizu spoznati umetnost izžarevanja.

5. Obdaj se z lepoto

Lepota je hrana za dušo. Lepota je občutenje, ki ga aktiviraš v sebi. Lepota je svetloba, ki se prižge v tvoji duši in iz tebe sije v svet. In to, kar je ključnega pomena, če želiš prebuditi svoj občutek za lepoto, je, da se obdaš z lepoto. Lepota te odpira, te navdihuje, poveže te s tvojim bistvom. Začutiti jo moraš v sebi in postati ta sila, ki hodi z Lepoto in v Lepoti. Pogosto lepoto opisujemo kot nekaj zunanjega, vendar gre za vrlino, ki je del naše notranjosti. Lepota prebuja, dotakne se tvoje Duše. Lepota je kot krhka ptica, ki potrebuje notranji sveti prostor za svoj polet. Potrebuje notranjo nego in dnevno prakso, da bi lahko preživela močan vpliv iluzije, ki jo dnevno lovi v zunanjem svetu. In da bi lepoto prepoznala v svetu, ki te obdaja, moraš upočasniti, se ustaviti, obmirovati in opazovati, prisluhniti, začutiti z vsemi svojimi čuti. Lepota je izjemno čutna. Okusimo jo, ko ugriznemo v sočno jagodo, zavonjamo jo, ko se podamo na cvetlični trg, vidimo jo v umetninah, obrazih ljubljenih oseb, v snežinkah in cvetnih lističih, slišimo jo v vetru, v svoji najljubši melodiji, čutimo jo na svoji koži skozi sončne žarke, mehkobo svile ali nežno drsenje peska. Lepota te sprosti, zmanjšuje stres in polni tvojo notranjo posodo oksitocina. Lepoto moraš prepoznati in ji dati mesto v svojem življenju, da bi se te lahko dotaknila in te s svojim čarobnim dotikom spremenila. Lepota je tista mistična dama, ki na tvoj obraz nariše nasmeh in ki te razneži.

Zato izberi, da opaziš lepoto. Obdaj se z lepoto. Čas je, da si ženska, v vsej svoji Lepoti.

6. Bodi pozorna na detajle

Ženske smo bitja detajlov. Barve, odtenki, note, melodije, tkanine, pisana zbirka vzorcev in podrobnosti nam polepša dan, razvedri obraz in nas zmehča. Linearnost in praznina v ženskem telesu ustvarjata stres, zato je zelo pomembno, da prepoznate svojo potrebo po detajlih in jo negujete. Pomembno je, da namenimo pozornost detajlom, ki naredijo spremembo, pa naj bo to način, kako razporedimo hrano na krožniku, ali izbira dodatkov, nakita, ki ga uporabimo. Rahločutnost, nežnost, izbranost, barvitost, vse to ustvarja vtis. Pomembno je, da se zavedaš, katerim detajlom namenjaš svojo pozornost, kajti vse prepogosto se ženske ujamemo v iskanju pomanjkljivosti, napak, kar izhaja iz iste sposobnosti opazovanja podrobnosti, le da jo uporabimo kot pot v praznino in pomanjkanje, namesto da bi detajle uporabile kot pot v polnost, izpolnjenost, v blaginjo.

Podrobnosti, kot so pentlje na darilih, vzorci na darilnem papirju, skrbnost, s katero so majhne pozornosti zavite, pustijo velik vtis pri ljudeh. Lepša ko je embalaža, večjo vrednost ima stvar v njej za žensko. Razmisli samo za trenutek o tem fenomenu. Majhna modra škatlica s pentljo te spomni na dragulje. Prikliče asociacijo na prestiž, kakovost, dragocenost.
Detajli so dragoceni. Uporabi njihovo vrednost v svoje dobro.

7. Objemi moč ženstvenosti

Moč ženstvenosti je v njeni blagosti, v njeni nežnosti in mehkobi. Blaginja je tvoje notranje stanje Biti, ko v sebi čutiš izpolnjenost, notranjo polnost. Blagostanje je način, kako vrednotimo svoje življenje in v njem prepoznavamo srečo, zadovoljstvo z življenjem, polnost, smiselnost in izpolnjenost. Izražamo jo skozi kreativnost, umetnost, lepoto, senzualnost, zaznavanje, uživanje življenja, prisotnost v tem trenutku tukaj in zdaj. Ko upočasniš, se povežeš s seboj, s svojo Bitjo. Začutiš sočnost, mehkobo in čutnost.

Za ženske je zelo pomembno, da negujemo ta del sebe. Najboljši način, da si v stiku s svojo ženstvenostjo, je skozi telesno gibanje, skozi ples, jogo, negovanje telesa, plavanje, obisk spa centra, povezovanje z naravo, negovanje svojih čutov in predvsem stik z intuicijo. Intuicija, modrost, vedenje so aspekti, povezani z modro žensko, s tistim delom v tvoji notranjosti, ki preprosto ve, kdo si in zakaj si tukaj.

8. Uči se iz preteklosti, namesto da ponovno odkrivaš toplo vodo

Spoštovanje tradicije, običajev, prednikov in predvsem modrosti, ki so nam jo prenesle prednice, je ključnega pomena. Toliko zgodovine je v kamnih, zgradbah, v zgodbah in ženske imamo sposobnost, da beremo onkraj vidnega, da zaznavamo stvari v nevidnem svetu. Pomembno je, da se spomnimo starih znanj, kajti modrost prednic nam je vedno na voljo, če le imamo ušesa, da slišimo, in oči, da vidimo. Spoštovanje preteklosti je ključnega pomena za prenos znanj po generacijskih linijah. Poglej, kaj je tisto, kar lahko preneseš iz preteklosti v sedanjost, v okolico, odnose, kako lahko z uporabo starodavnih znanj olajšaš svojo sedanjost? Prisluhni modrosti starejših žensk v svoji okolici. Prepoznaj, kaj so semena, ki jih lahko seješ na svoji zemlji.

9. Podari si najboljše!

Pogosto smo ženske naravnane tako, da dajemo drugim stvari, ki bi jih same želele prejeti. In ob tem, ko dajemo, vedno znova vzamemo sebi. Morda je čas, da prepoznaš svoj trud in silo, s katero poskušaš ustreči drugim, in si namesto tega dovoliš, da sprejmeš. S sprejemanjem imamo ženske pogosto težave, zato je včasih modro, da se postaviš v položaj tega, kako rada deliš sebe, kako srečna si, ko lahko podariš stvari iz srca, in dopustiš drugim, da podarijo tebi. Ali pa za spremembo namesto da si vzameš čas, da nekaj narediš, raje podari sebi ta čas. Podari si najboljše, najboljšo hrano, najboljšo čokolado, najboljši čas, najboljšo obleko. Samo zato, ker se imaš rada. Nekaj izjemnega se zgodi, ko zmoreš podariti sebi vse to, kar si vedno želela, da bi dobila od drugih. Ko si dovoliš, da sprejmeš, stvari postanejo lahkotnejše, bolj uživaš v življenju, občutiš večjo radost, srečo, zadovoljstvo z življenjem in s seboj. Življenje postane bolj zabavno in bolj izjemno.

10. Delaj to, kar ljubiš!

Ena najbolj čarobnih stvari za žensko je, da dela, kar ljubi. Vendar je po besedah Wayna Dyerja treba najprej ljubiti to, kar delaš, da začneš delati to, kar ljubiš. Pogosto se upiramo in ne maramo stvari, ki jih 'moramo' početi. Brez dvoma je izziv v tem, da sprejmeš to, kjer si, in vzljubiš to, kar počneš. Zdrave osebne meje imajo veliko opraviti s srečo in s tem, da ljubiš to, kar delaš. Če želiš postati bolj magnetno privlačna za stvari in ljudi, ljubi to, kar počneš. Bodi srečna in zadovoljna. Ko ti postaneš ta ženska, ki živi življenje, kot si ga želiš, boš vse, kar si želiš, pritegnila k sebi. Izziv je v tem, da moraš ti biti ta ženska, ki ima stvari, ki si jih želiš imeti. V praksi to pomeni, da če si želiš izpolnjujoče in harmonično partnerstvo, moraš ti biti ta izpolnjena in harmonična ženska, ki ima take odnose z ljudmi okoli sebe. Vse se poraja iz tebe, iz tvoje notranjosti v zunanji svet. Zato bodi ta Dragulj, ki počiva v tebi, prebudi se, utelesi svoje potenciale in iz tega boš ustvarila vse tisto, kar ta ženska, ki živi te potenciale, lahko uresniči.
Delaj to, kar ljubiš, že danes.

Želim ti izjemno leto in postani ta ženska, ki že ima vse tisto, kar si srčno želiš. Začuti občutke, ki jih čuti ta ženska, utelesi jo, zaživi kot ona.

Brezmejno uživaj v življenju, ki ga ustvarjaš zase, in v izžarevanju svojega edinstvenega, enkratnega Dragulja, ki predstavlja tvojo boginjo, tvojo unikatno, izvorno žensko esenco. Kdaj, če ne zdaj? In kdo, če ne ti?

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...