Nina Medved

Aromatično olje za dvig energije

piše: Nina Medved
7. januar 2015    810 ogledov

Izdelava aromatičnega olja je zelo preprosta. Vse, kar potrebujete, je steklenička, nekaj eteričnih olj in bazno olje, recimo jojobino, mandljevo ali sezamovo. Za zimske dni sem izbrala eterična olja, ki dajejo moč in energijo. Masažno olje si vsako jutro – tik pred tuširanjem – vmasiram v telo in moj dan se lahko začne!

Masažno olje za dvig energije

  • 50 ml mandljevega olja
  • 4 kapljice eteričnega olja ingverja
  • 6 kapljic eteričnega olja bora
  • 8 kapljic eteričnega olja bergamotke
  • 2 kapljici eteričnega olja poprove mete

V stekleničko kapnemo eterična olja in jih premešamo med seboj. Prilijemo mandljevo olje in dobro pretresemo. Etiketiramo.

Delovanje izbranih eteričnih olj

Eterično olje ingverja ima grelni učinek, pospešuje prekrvavitev in sprošča bolečine v mišicah. Odličen je za ljudi, ki imajo mrzle roke in noge. Povezan je z Marsom, ki je simbol moči in moškosti. Eterično olje ingverja vam bo pomagalo pri sprejemanju odločitev in uresničevanju ciljev, saj krepi samozavest in vliva pogum.

Eterično olje bora sem izbrala, ker krepi delovanje nadledvičnih žlez – izčrpanost je pogosto posledica nepravilnega delovanja nadledvičnih žlez. Je pravi tonik za živce in se posebej priporoča po dolgem obdobju bolezni, da se v telesu znova vzpostavi ravnovesje.

Bergamotka dviga razpoloženje in deluje antidepresivno. Obenem ima močno antiseptično delovanje in krepi imunski sistem.

Poprova meta bo mešanici dodala svežino. S svojim analgetičnim delovanjem bo ublažila bolečine v mišicah, prav tako pa bo pospešila pretok limfe in prekrvavitev.

Deli svoje izkušnje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Irena
  komentiral 1 leto nazaj
Nalagam...