Čarobni Dih, čarobnost, kristali, prodaja in storitve

Izkoristi trenutke

15. januar 2015    292 ogledov

Izkoristimo tudi slabe dni 

V življenju se hočeš nočeš pojavijo tudi slabi trenutki in dnevi. Včasih se pojavijo popolnoma nepričakovano in nas zalotijo nepripravljene, včasih pa tudi pričakovano, a nič manj boleče.

Žal brez tega ne gre. Življenje so vzponi in padci. Vzponi kot nagrada za dobro delo, ker sledimo življenju, zaupamo vase, premagujemo svoje strahove, pomagamo drugim …, padce pa doživljamo velikokrat kot borbe, včasih samih s seboj, ko se borimo s svojim nezaupanjem, upiramo notranjemu klicu itd. Vendar pa nam padce včasih povzročijo tudi drugi, tisti, ki nam ne privoščijo sreče in uspeha.

Kaj je pomembno v ključnem trenutku, ko pademo?

Samo to, da se poberemo. To je prva najpomembnejša stvar, ki jo moramo storiti. Kasneje, ko se že dvignemo, pa le izluščimo bistvo, zakaj se je to zgodilo, in se vprašajmo, kaj nam situacija sporoča. Predvsem pa si zastavimo pomembno vprašanje: »Kaj lahko naredim iz tega, da bo zame še bolje in da se situacija ne ponovi več

Vsaka lekcija v našem življenju je z namenom. To že vemo. Vendar na začetku pustimo času čas in ne premlevajmo preveč, zakaj, čemu. Če bomo energijo zapravljali za nepotrebna vprašanja, bomo obtičali na mrtvi točki nedelovanja. Tega pa nočemo, mar ne? Torej čim prej naprej! Ključna stvar, ki jo moramo storiti, je, da zberemo moč, energijo, vstanemo in delujemo naprej.
 
Tisti odgovor, zakaj, čemu, bomo že izluščili na poti naprej. Takrat pa tako in tako ne bo več pomembno, saj bomo že bogatejši za dragoceno izkušnjo. Sicer ironično, ampak vsaka slaba stvar ima tudi dobro stran. Poiščimo tisto dobro.

Ko se poberemo, zberemo moč in osvojimo lekcijo, pa se posvetimo temu, kaj storiti, da se zgodba ne bi več ponovila. Kaj je pomembno? Zakaj je do tega prišlo? Kaj lahko naredim, da se v prihodnosti temu izognem?

Ko najdemo odgovore, najdemo tudi nove rešitve in svoje delovanje dvignemo na višjo raven. Ob vsakem padcu je naš korak, ki ga pozitivno usmerimo naprej, še veličastnejši. Če tega ne storimo, lahko obležimo še dolgo časa in se smilimo samim sebi.  

Če se iz situacije ne znamo sami pobrati, poiščimo pomoč. Te je res ogromno in resnično veliko je ljudi, ki nam lahko podajo roko in nas popeljejo čez most. Vedno je dobrodošla pomoč nekoga, ki je bil v podobni situaciji in nam lahko pomaga na podlagi lastnih izkušenj. 

Bodimo odprti za nove ljudi in priložnosti v svojem življenju. A vseeno nasvet! Poslušajte sebe, svoje srce in vedeli boste, kaj storiti. Pomembno je tudi, da ne obupate. Da ne izgubite volje, ampak da vas to še okrepi in dodatno motivira. Naj bo to vaš zagon za nov začetek, za še večje zgodbe, za še večji uspeh in srečo.

To je tudi smisel vseh padcev. Da nas okrepijo in pripravijo na še boljše, lepše in bolj čarobno življenje. Če tega ne prepoznamo, se lahko naša zgodba razplete popolnoma drugače.

Zato ne dopustimo, da nas karkoli v življenju premaga. In tu ni pomembno, ali so to naš lastni saboter, naša prepričanja, nezaupanje, strah pred tem, kaj nas čaka, in vse, s čimer si sami blokiramo pot do uspeha, do srečnega in izpopolnjenega življenja. Prav tako se ne ustrašimo vseh tistih ljudi, ki nam ne želijo nič dobrega in so mojstri v tem, da nam zapirajo poti in vrata do sreče.

Vsak je svoje sreče kovač, bo že držalo. Kujmo svojo srečo z močno voljo, s čistim srcem in predvsem z veliko ljubezni. Tisti, ki nam želijo drugače, si srečo kujejo na napačen način in slej ko prej se jim bo to vrnilo. Vsak ima železo v svojih rokah in samo tega se je treba zavedati. Vzemite svoje in se pogumno lotite dela!
 

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...