Nina Medved

Nega kože pozimi

piše: Nina Medved
19. januar 2015    586 ogledov

Zima prinese kar nekaj neprijetnih okoliščin, ki vplivajo na našo kožo. Centralno ogrevanje in mraz našo kožo izsušita in zaradi temperaturnih sprememb je pogosto razpokana. Največja težava pozimi pa je slaba prekrvavitev.

Nege kože pozimi se lotimo v treh korakih:

  1.  pospešimo prekrvavitev,
  2.  kožo nahranimo,
  3.  kožo zaščitimo pred zunanjimi vplivi.

Prvi korak: PILING ZA TELO

Piling za telo je zelo preprost za izdelavo, potrebujemo samo morsko sol in rastlinsko olje (lahko oljčno olje). Po želji dodamo tudi eterična olja. Morsko sol zmešamo z rastlinskim oljem, da dobimo gladko zmes. Dodamo eterična olja po izbiri, in sicer 10 kapljic na 50 g (na primer rožmarin, grenivko in ingver za prekrvavitev, energijo in grelni učinek). S pilingom bomo odstranili odmrle kožne celice, pospešili prekrvavitev in kožo pripravili na naslednji korak – nanos rastlinskih olj.

Drugi korak: NEGOVALNO OLJE

Rastlinska olja in masla so najboljša izbira za nego kože pozimi, saj našo kožo hranijo, regenerirajo, jo ščitijo pred zunanjimi vplivi, pospešujejo prekrvavitev in zadržujejo vlago. Izberite rastlinska olja z visoko vsebnostjo karotenoidov, kot so olje rakitovca, olje šipkovih plodov ali olje pšeničnih kalčkov. Ta olja kožo regenerirajo in preprečujejo izsušenje. Odlična so tudi olja z visoko vsebnostjo vitamina E, ki delujejo kot antioksidant in zadržujejo vlago. To so olje pšeničnih kalčkov, avokadovo olje, arganovo olje in mandljevo olje. Posebno nego kože boste zagotovili s karitejevim maslom, ki je v zimskih izdelkih za nego kože nepogrešljiv.

Tretji korak: ZAŠČITA PRED ZUNANJIMI VPLIVI

Kadar zunaj vijeta veter in mraz, lahko v svoje izdelke vključite čebelji vosek, ki ščiti pred tovrstnimi vplivi. V kombinaciji z zgoraj omenjenimi olji in masli izdelajte mazilo ali kremo za roke in obraz – torej predvsem za dele telesa, ki so izpostavljeni zunanjim vplivom.

Recept za maslo za suho in razpokano kožo

Potrebujemo:

  • 55 g karitejevega masla
  • 20 g kokosovega olja
  • 15 g avokadovega olja
  • 6 g olja šipkovih plodov
  • 4 g olja rakitovca
  • 5 kapljic eteričnega olja palmarose
  • 5 kapljic eteričnega olja rožnega lesa

Izdelava je silno preprosta! Vsa olja in masla stehtajte v posodi in stepajte s paličnim mešalnikom, da dobite gosto zmes in izginejo vse grudice. Nato dodajte eterična olja – izbrala sem palmaroso, ki kožo vlaži, in rožni les, ki obnavlja in uravnava proizvodnjo maščobe. Čudovita sinergija masel in olj ter eteričnih olj bo nahranila in negovala tako vaše telo kot dušo!

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...