Holistični Coaching, individualno in holistično svetovanje

Aroma kozmetika – popoln dar narave za nego telesa in duše

piše: Maja Šantl
26. januar 2015    408 ogledov

Ste vedeli, da se v naše telo vpije več kot 60 odstotkov vsega, kar nanesemo na kožo? Torej ni pomembno samo, kar uživamo, ampak tudi to, s čim se negujemo. Sama sem začela uporabljati naravno in ekološko kozmetiko pred več kot desetimi leti, a sem kmalu razočarana ugotovila, da je tudi tovrstna kozmetika pogosto vse prej kot naravna.

Zakonodaja o naravni kozmetiki je v EU namreč zelooooo raztegljiva, saj velja, da se sme kozmetični izdelek oglaševati kot naraven, če vsebuje vsaj dva odstotka naravnih sestavin. In te sestavine so večinoma pridelane z uporabo sintetičnih gnojil, pesticidov, herbicidov in regulatorjev rasti, ki v veliki meri ostanejo v rastlinah in iz njih žal preidejo tudi v naše telo.

Dodatno pa večina naravne kozmetike vsebuje sintetične snovi, konzervanse, emulgatorje in barvila, med katerimi so številne, znanstveno dokazano, zdravju škodljive, na primer parabeni, naftni derivati, sintetična barvila, PEGi, SLS, triclosan in drugi, ki lahko delujejo kot alergeni, kancerogeni ter motijo delovanje endokrinega sistema in razmnoževalnih organov.

To so zelo majhne koncentracije in nam ob nekajkratni uporabi verjetno res ne bodo hudo škodovale, saj je naše telo fantastičen stroj, ki zmore predelati tako rekoč vse, tudi strup. A kozmetiko, še zlasti ženske, uporabljamo vsak dan, celo večkrat na dan in več različnih izdelkov, kar pa se v našem telesu nedvomno sešteva in nabira.

V ekološki kozmetiki so merila precej bolj stroga, a sem ugotovila, da moraš kljub temu biti pravi mali kemik, če želiš razumeti večino sestavin. In jaz sem reeees želela točno vedeti, kaj dajem na svoje telo. Skoraj sem že obupala nad vso to kozmetiko, ko sem se naenkrat kot po čudežu znašla v neverjetnem svetu aromaterapije in aromakozmetike.

Takrat sem spoznala in začutila, v sebi in na koži, kaj je resnično naravna nega in kozmetika. In ker sem bila še vedno trdno odločena, da želim točno vedeti, kaj uporabljam, se mi je porodila ideja za AMALU: ustvariti svojo aromakozmetiko iz 100-odstotno naravnih, ekoloških rastlinskih sestavin, ki jih razume vsak. Preprosto in naravno.

AMALU – vrhunska ekološka aroma kozmetika za nego telesa in duše

Saj veste, kjer je volja, je pot. In tako je po dobrem letu luč življenja ugledala moja znamka in aromakolekcija AMALU, ki združuje vrhunska, 100-odstotno naravna in ekološka negovalna osnovna olja in masla ter eterična olja in hidrolate, ki vam v primerjavi s 'klasično' naravno in ekološko kozmetiko ponujajo številne prednosti.

V svoji kolekciji sem resnično zbrala najčistejše darove narave, ki nežno negujejo kožo obraza in telesa tako odraslih, nosečnic, dojenčkov kot otrok, tudi tistih z občutljivo kožo in alergijami. Hkrati odlično služijo kot prva pomoč in domača lekarna za vse manjše in tudi večje tegobe, zato z njimi zlahka poskrbite tudi za zdravje in dobro počutje cele družine.

Vse izdelke lahko uporabljate samostojno, kar je še posebej dobrodošlo za vse, ki imate težave z alergijami in drugimi kožnimi stanji, ali pa jih poljubno mešate med seboj glede na svoje želje in potrebe. Aromakozmetika, kot vsi njeni ljubitelji dobro vedo, je namreč izredno vsestranska, zelo učinkovita, hkrati pa povsem preprosta za uporabo. Ni lepšega, kajne?

Ekološka hladno stiskana olja in masla AMALU

So bogata z antioksidanti, vitamini, minerali in esencialnimi maščobnimi kislinami, ki so pomemben gradnik kožnih celic in ključne za pravilno delovanje kože ter ohranjanje zdrave in sijoče polti.

Kožo odlično nahranijo, navlažijo, naredijo mehko in prožno, jo obnavljajo ter preprečujejo prezgodnje staranje. Uporabljate jih lahko pri vseh tipih kože in pri različnih kožnih težavah. Lepo negujejo tudi lase, nohte in obnohtno kožico ter občutljivo kožo dojenčkov in otrok.

Eterična olja AMALU

So iz nadzorovane ekološke pridelave in so prava, čista eterična olja aromaterapevtske kakovosti. So izredno močna, učinkovita in vsestranska, saj na človeka delujejo na vseh ravneh – tako fizični, čustveni, psihološki kot duhovni.

Krasna so za nego kože in različne kožne težave, kot so brazgotine, luskavica in ekcemi, pri številnih fizičnih poškodbah in težavah, kot so PMS, glavobol, boleče mišice, ter pri različnih čustvenih in psiholoških stanjih, kot so depresija, utrujenost, pomanjkanje koncentracije.

Ekološki hidrolati AMALU

So pravi zaklad narave, saj so izjemno nežni, a učinkoviti. Čudoviti so kot toniki za čiščenje in nego obraza in las ter kot osvežilna razpršila za obraz in telo. So učinkovita prva pomoč ter nepogrešljivi v času nosečnosti in pri negi dojenčkov in otrok.

AMALU je resnično kozmetika iz srca čiste narave, prijazna do ljudi, živali in okolja. Polnjena ročno z ljubeznijo in velikim ščepcem pozitivnih vibracij, ki jih boste, upam, začutili tudi vi. 

A ker je AMALU precej več kot samo kozmetika, naj vam zaupam, da vas obišče tudi na domu. Skozi koncept Amalu pri vas doma imate priložnost, da podrobneje spoznate vse prednosti in možnosti uporabe aromaterapije in aromakozmetike za vso družino in ste deležni strokovnega individualnega svetovanja kar v svojem domu.

Vse o kolekciji in njeni ustanoviteljici, aromaterapevtki Maji Šantl, najdete tukaj, kjer lahko izdelke tudi naročite. Na spletni strani pa vas čakajo tudi številni članki o aromaterapiji in recepti za izdelavo domače aromakozmetike.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...