Miran Peterman

Zakaj smo razočarani?

25. februar 2015    244 ogledov

V življenju smo velikokrat razočarani. Razočarani smo zato, ker imamo NAPAČNA PRIČAKOVANJA! Napačna pričakovanja pa imamo zato, ker si pogosto zastavimo previsoke cilje. Preveč pričakujemo od sebe in preveč pričakujemo od drugih ljudi. In potem tega ne izpolnimo/izpolnijo in smo razočarani…

Kaj naj torej naredimo, da bomo vedno zadovoljni? Ali naj znižamo svoja pričakovanja? 

Gonilna sila življenja je ljubezen in narava ljubezni je, da si vedno želi več, boljših rezultatov in razvoja. To pomeni, da če znižamo naša pričakovanja, gremo v nasprotni smeri ljubezni, prav tako pa znižanje pričakovanj znova vodi v razočaranje.

Kjuč je, da POVIŠAMO našo POTRPEŽLJIVOST in naše RAZUMEVANJE ŽIVLJENJA. Ko razumemo, da je življenje razvoj in da smo v tem trenutku tukaj zato, ker je to pač naša trenutna stopnica razvoja, smo lahko zato hvaležni in motivirani, da gremo naprej. Če se maksimalno investiramo za naš razvoj, potem itak vemo, da je to v tem trenutku naš domet in naša situacija. Vemo kam gremo in želimo priti tja. Razumemo pa, da ves čas razvijamo svoje sposobnosti in smo na poti do našega cilja.

Ravno tako je v odnosu do ljudi okrog nas. Resnica je, da imamo visoka pričakovanja do sebe in drugih ljudi, vendar smo potrpežljivi, ker razumemo, da lahko od sebe damo/dajo samo toliko kot lahko in nič več. Po drugi strani pa jih podpiramo in spodbujamo v njihovemu razvoju (in ne podpiramo v njihovih izgovorih zakaj ne morejo iti naprej)

Ko smo ves čas potrpežljivi in hvaležni, smo ves čas lahko zadovoljni in srečni, saj se zavedamo, da smo/so z vsakim korakom bližje našemu cilju. Z novim razumevanjem življenja in razvoja se spremeni naše življenje. In kot vedno pravimo: “Življenje je čudovito, ko imamo mi čudovit pogled na življenje.” In s pravim pogledom nismo nikoli razočarani in ves čas na poti svojega razvoja.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...