Čarobni Dih, čarobnost, kristali, prodaja in storitve

Strah nam samo pokaže pot v svetlobo

20. april 2015    696 ogledov

Občutek strahu je poznan prav vsem. Strah je popolnoma normalno čustvo, s katerim se odzovemo na vse nepoznane situacije in dogodke v življenju. Vendar pa težava nastane takrat, kadar prenesemo ta občutek v svoj vsakdan, ga vzamemo kot normalno vsakodnevno čustvo, se mu posvečamo in z njim začnemo živeti. Takrat začne strah nadzorovati in usmerjati naše življenje ter nas začne spremljati na vsakem koraku. Kot potrditev vseh naših strahov pa se nam v življenju res začnejo ustvarjati negativne okoliščine, ki nam samo potrjujejo, da smo pravzaprav ves čas živeli v strahu popolnoma upravičeno.

Kolikokrat v življenju ste že rekli: Saj sem vedel/-a, da se bo to zgodilo?

Žal se zakon privlačnosti odziva tudi na vaše strahove. Vesolje ne pozna napak niti izjem. Strah je zelo močno negativno čustvo, in kamor ga usmerite, tja bo šel in ne bo zgrešil cilja.

Recimo, da imate v svojih rokah strupeno puščico. Sledi vprašanje: Ali jo boste izstrelili, vedoč, da se v popolnem krogu vrne k vam in vas rani, ali jo boste odložili na tla ali, še bolje, uničili, da bo postala za vas nedosegljiva in vas ne bo mogla več raniti? Vsak dan imate možnost, da svoje strupene puščice odložite in vzamete v roke tiste zlate, ki so usmerjene proti lepim stvarem v življenju.

Strah nam vedno pokaže pot v svetlobo. Tam, kjer je strah, ste ranljivi. Strah je tema, tema pa je le pomanjkanje svetlobe. Strah, ki ga ignorirate, spi v vaši podzavesti in se bo ob določenih ustreznih dražljajih odzval in vas spet presenetil.

Strah, s katerim se soočite in ga presežete, se ne bo nikoli več vrnil v vaše življenje.

Če ste pozorni na svoje občutke takrat, ko vas postane strah, ko se dejansko prestrašite, ugotovite, da se je v vašem telesu nakopičila neverjetna količina negativne energije, ki jo dejansko občutite z vsem svojim telesom. In ta energija je neuničljiva. Večkrat je ustvarjena, večje so možnosti, da postane strah naša realnost.

Se vam morda dogaja, da se vedno znova bojite istih stvari? Da ne boste našli službe, da vas bo partner zapustil, da boste zboleli … in se potem to res zgodi?

Mogoče se niti ne zavedamo vseh svojih strahov. V tempu, ki ga živimo, nas lahko večkrat na dan obide občutek strahu, pa se sploh ne zavedamo. Zato je zelo koristno, da svoje strahove začnete zavestno raziskovati. To pomeni, da začnete budno spremljati svoje dnevne občutke. To vajo lahko delate vsak dan, najbolje je, da jo delate daljše obdobje, saj so dnevi različni. Tako boste dobili vzorec, koliko časa se v resnici v svojem življenju posvečate temu negativnemu občutku, in predvsem boste spoznali, kateri strahovi se pojavljajo v vašem življenju. Začnete lahko s preprostimi stvarmi. Na poti v službo se vam mogoče že oglasi prvi strah: »Joj, zamudil/-a bom.« Potem različni strahovi v službi, da boste naredili kaj narobe itd.

Bodite res pozorni na svoje občutke in ne pripisujte vsega negativnega klasičnemu stresu. V ozadju vseh stresnih situacij je vedno neki strah. Npr. naredil sem napako … posledično strah, izgubil/-a bom službo ali nisem dovolj dober/-ra, … partner/-ica me bo zapustil/-a itd. Ta strah raziščite in ga odpravite.

Če spremljamo svoj vsakdan, hitro zapolnimo seznam, kaj vse nas vrže iz tira, kaj vse ruši naše ravnovesje, kaj vse nas dela občutljive, ranljive. Vse to so strahovi. In dokler se z njimi ne soočimo in jih ne zamenjamo v svoji podzavesti, bodo tam kot speči vojaki, ki čakajo na ukaz, da se lahko bitka začne. Ne dopustite tega.

Življenje je veliko več kot le boj za preživetje. Življenje ni nobena borba. Vsak trenutek je lahko brezskrben, saj nobena situacija ni brezupna. In popolnoma vse, kar se nam dogaja, ima v ozadju velik namen. To je višji načrt, ki nas vodi v tišino, da se posvetimo sebi, da najdemo čas zase, da zaživimo v sreči in ljubezni. Vse dokler tega v našem življenju ni, se bodo strahci oglašali drug za drugim.

Da bi jih odpravili, pa se moramo temeljito soočiti z lastnim podzavestnim delom. Strah je vstavljen v našo podzavest z močnim občutkom. Da bi ga presegli, ga moramo zamenjati s še močnejšim občutkom, vendar pozitivnim. Vedno prevlada tisto, kar občutimo močneje.Zato je veliko težje strah odpraviti kot pa ga v svojo podzavest vstaviti, saj moramo občutek strahu preseči s še močnejšim ugodnim občutkom. Tudi črn madež se brez truda ne prebarva v belo.

Ne zanemarimo tudi naslednjega. Recimo, da zbolite. Kakšen scenarij se vam odvije v glavi? Ali se začnete aktivno ukvarjati s svojo diagnozo in se seznanjate z boleznijo? V tem primeru svojo pozornost le še dodatno usmerjate na bolezen. Se razume, da tako lahko najdemo tudi kakšno rešitev. Ampak če vas je preveč strah, boste verjetno ob prebiranju, kaj vse vas lahko doleti, doživeli še večji strah. Svojo pozornost usmerite raje v zdravje. Svojemu telesu povejte, da ste zdravi. Občutite zdravje. Takrat se bodo v vašem telesu začele dogajati spremembe. Celice v telesu se nenehno obnavljajo. Vaša naloga je, da občutite to, kar si želite. Je to bolezen ali zdravje? Kaj torej čutite?

Zdravila zdravijo telo, um zdravi duha.

Poskrbimo za zdravje svojega duha, če si želimo brezskrbno in obilja polno življenje. Zdrav duh je vedno le v zdravem telesu. In zdravo telo ne more živeti z nezdravim duhom. To dvoje mora biti vedno usklajeno. Zato najdimo pot v svetlobo, stopimo iz svoje teme, pustimo strah pred vrati in začnimo živeti po svoji volji. Brez strahu.

 

Kako se pa tebi zdi? 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
NATALIJA
  komentiral 4 leto nazaj
Hvala
Teme:
Nalagam...