Miran Peterman

Hočeš čudovito življenje? Ne, hvala!

27. april 2015    140 ogledov

 

Si nezadovoljen/-na v življenju ali preprosto hočeš več od življenja? Več denarja, več prostega časa, več zabave, boljše partnerstvo, več potovanj, lepšo postavo … In zakaj tega še nimaš?

V življenju vemo, da se tisto, čemur posvečamo pozornost, povečuje. In če želimo dobiti boljše odgovore, si moramo začeti postavljati boljša vprašanja.
 

Kaj je razlika med bogatimi in revnimi ljudmi? Seveda v denarju, vsi najprej pomislijo. Ampak prava razlika je v energiji. Revni ljudje, revna energija, revne ideje (malo ali nič idej), revne rešitve za situacije, revna navodila za življenje. Bogati ljudje, bogata energija, bogate ideje (nešteto idej), bogate rešitve in bogata navodila za življenje.
 

Torej če želimo spremeniti svoje življenje, moramo spremeniti svojo energijo. Energija pa je odvisna od naših sporočil in našega razumevanja življenja. Nekateri ljudje so se rodili z darom, da so bili rojeni v bogatem okolju, vsi drugi pa lahko tja pridemo s treningom, prek katerega spremenimo svoj pogled na življenje.

 

Rekli smo, da se tisto, na kar se osredotočamo, povečuje. Zdaj pa si poglej, koliko časa v dnevu se osredotočaš na svoje težave in koliko časa na rešitve teh težav.
 

Nimaš ideje, kako do več denarja? VZEMI SI ČAS, DA DOBIŠ IDEJE, KAKO DO VEČ DENARJA!
 

Nimaš ideje, kako bi bilo lahko življenje še bolj zabavno? VZEMI SI ČAS, DA DOBIŠ IDEJE, KAKO SE LAHKO ŠE BOLJ ZABAVAŠ!
 

Karkoli ti manjka v življenju oz. bi želel/-a imeti več … VZEMI SI ČAS, DA DOBIŠ IDEJO, KAKO IN KJE DO VEČ!

Kako je to videti v praksi?

Nimaš denarja? Vsako jutro si vzemi nekaj časa in si zapiši 10 idej, kako do več denarja! V začetku bodo to večinoma neuporabne ideje, vendar dan za dnem, ko se natreniraš, boš začel/-a dobivati vedno boljše zamisli. Si predstavljaš 10 idej na dan, 70 idej na teden, pribl. 300 idej na mesec in vsaj tisoč novih idej na leto!!! Nekatere bodo neuporabne, nekatere boš opustil/-a, nekatere se bodo ponavljale, nekatere boš razvil/-a do neskončnosti … Vse skupaj pa je trening, pri katerem postajaš vedno boljši/-a.
 

Pomisli še enkrat – si že slišal/-a za človeka, ki bi na leto dobil tisoč novih idej za povečanje posla in bi bil reven? To je lahko samo tisti, ki ostane pri idejah in ne uresniči nobene. To stanje imenujemo različna stopnja depresije, ki pa je seveda posledica pomanjkanja energije. In če nimaš dovolj energije, moraš najti način, da jo dobiš in se jo naučiš regenerirati.
 

Torej tisoč novih idej, kako do več denarja, tisoč novih idej, kako se še bolj zabavati v življenju, partnerstvu, izboljšati medsebojne ali poslovne odnose, tisoč novih idej, zakaj je življenje čudovito in zakaj ga moramo uživati in biti hvaležni za vsak trenutek.
 

Če želiš izboljšati svoje življenje, je zdaj, ko bereš te vrstice, najboljši trenutek v tvojem življenju. Si predstavljaš vsako leto tisoč novih zamisli in priložnosti na vsakem področju tvojega življenja? Si upaš samo pomisliti, kako se lahko tvoje življenje spremeni v 10 letih? Že kar malo kičasto … Za nas, ki še nismo navajeni. Pa se bomo zelo hitro navadili!
 

Težava v življenju je prav v tem, da se zelo hitro oz. celo zelo prehitro vsega navadimo. Dobrega in slabega. In potem iz dobrega postopoma pademo v slabega in kmalu niti ne opazimo več, da smo padli … Zato je treba ves čas imeti vklopljeno zavest in spremljati, kaj se z menoj dogaja. Kakšen je moj dan, kako se počutim, kako doživljam stvari, kako lahko vse skupaj še izboljšam?
 

Življenje je čudovito, ko imamo mi čudovit pogled na življenje. In čudovit pogled razvijamo dan za dnem. Trening čudovitega življenja. Slišal sem za zelo malo ljudi, ki so se nekega dne zbudili v čudovito življenje, poznam pa kar nekaj ljudi, ki so do tega prišli korak za korakom, s treningom. Treniram in grem zavestno dan za dnem, trenutek za trenutkom, korak za korakom proti svojemu novemu čudovitemu življenju, ki je vsak trenutek bolj čudovito. In hvaležen sem vesolju za to možnost in priložnost.
 

P. S.: In naš naslov Hočeš čudovito življenje? Ne, hvala!??? Vsak, ki danes še ni in ne bo ničesar naredil, kar ga približa boljšemu življenju, v resnici boljšega življenja ne želi. Ali vsaj ne dovolj! Kako močno si ga ti želiš?

 

Vir: http://www.miranpeterman.com/hoces-cudovito-zivljenje-ne-hvala/
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...