Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Šest sestavin za dosego trdnega zdravja po Basharju

4. maj 2015    323 ogledov

Kaj je resnično pomembno, da vključimo v svoje življenje, če želimo živeti zdravo? Kako v svojem telesu ustvariti okolje, ki bo podpiralo naš organizem in preprosto ne bo omogočilo pogojev za nastanek in razvoj bolezni?

Veliko vas je že slišalo za spodaj naštete stvari, vendar vsi radi pozabljamo, predvsem pa ne delujemo, dokler nismo vrženi iz svoje cone udobja. Torej ali vam ni dovolj 'hudo', da bi dejansko poskrbeli zase, ali pa ste že šli skozi težko obdobje, vaše stanje se je izboljšalo in mislite, da tega več ne potrebujete, zato ste na vse skupaj začeli pozabljati … Ali pa se nam zdijo te stvari tako preproste, da ne verjamemo, da imajo lahko v resnici resen, dolgotrajen vpliv na naše zdravje.

Torej, osvežimo si spomin in poskrbimo zase. Povsem preprosto je, le sledite naslednjim nasvetom in jih izvajajte redno. Najbolje je, da si na začetku narišete tabelico in pri vsaki alineji nekaj tednov delate kljukice, vsaj 22 dni, da vam preide v navado, in nato pridno nadaljujete.

Kateri so ključni elementi trdnega zdravja, ki jih zlahka vključimo v svoj vsakdan?

Oksidacija

Oksidacija je osnovni pogoj za zdravo telo in duha, vsaka naša celica namreč potrebuje kisik za obstoj. Mi vsi pa prepogosto pozabljamo, kako ključnega pomena je, da globoko zajamemo čim bolj čist zrak in napolnimo telo z globokim vdihom.

Če se boste odpravili v Indijo, vam bo velika večina prebivalstva povedala, da začne dan z dihalnimi vajami in da si brez polurne rutine dihanja ne znajo predstavljati dneva, predvsem ne prenašanja stresa in celodnevnih aktivnosti.

Torej vzemite si vsak dan čas in naredite nekaj dihalnih vaj … Začnite s petimi minutami, boste videli, kmalu boste zaradi učinka povečali svojo dihalno dozo. Pobrskajte za dihalnimi vajami na internetu ali pa preprosto dihajte trebušno in zelo globoko.

Hidratacija

Naše telo je sestavljeno predvsem iz vode. Če niste hidrirani, ste kakor prazna baterija, vaš organizem ne more delovati, v njem ni pretočnosti, onemogočen je prenos informacij med celicami, telo ne more izločati toksinov ...  

Pozor: ko začutite žejo, ste že dehidrirani – to je zadnji signal, da vaše telo potrebuje vodoooo. Zato pijte, in to zavestno. Vsaj 2 do 2,5 litra vode na dan. In to nadzorujte; vodo nalivajte v litrsko ali pollitrsko steklenico in štejte, koliko ste spili. Ne velja se nalivati z vodo  razen takoj zjutraj na tešče s toplo vodo in limono. Vedno pijte po požirkih! Vodo lahko še izboljšate, če vanjo narežete kumarice ali ji dodate meliso, meto ali kristale, npr. kameno strelo.

Gibanje

Vsem dobro poznano gibanje, ki ga promovirajo z vseh strani, pa kljub temu še vedno veliko ljudi ne miga! Začnite migati, omogočite svojim mišicam razvoj in dajte telesu možnost, da se spravi v akcijo, opravlja svoje naloge, odplakne toksine, zgradi mišičevje, okostje in okrepi organe ter vzpostavi krepak imunski sistem. Torej da vzpostavi pretok energije v telesu.

Migaj vsaj pol ure na dan!

Zmanjšanje stresa

Številne bolezni izvirajo iz čezmernega stresa, zato morate nujno najti način, kako zmanjšati stres v svojem življenju. Preden pa to naredite, morate ugotoviti, od kod sploh izvira stres v vašem življenju. Kateri so tisti dejavniki, ki vam povzročajo največ stresa?

Ko jih prepoznate, je treba aktivno in celostno pristopiti k težavam. Mogoče vam uspe zmanjšati te dejavnike s telesno aktivnostjo, dihalnimi vajami ali pogovorom … Mogoče lahko ta stres obrnete v kaj ustvarjalnega, če nanj pogledate z drugega zornega kota … Mogoče tudi z obiskom terapevta. Poskusite, vredno je vlagati vase, predvsem pa prevzeti odgovornost za svoje življenje.

Lahka, uravnotežena prehrana

Uravnotežite svojo prehrano, pazite na pesticide.

Poskrbite za veliko zelenjave, predvsem zelene, ter za zadosten vnos beljakovin in maščob.

Ne prenajedajte se in jejte zavestno, kar pomeni, da ne jejte, kadar ste žalostni, kadar se ne počutite ljubljeni … Ozavestite te občutke in jih opazujte. Ne kamuflirajte jih s prenajedanjem ali stradanjem.

Očiščevalni rituali

So več kot dobrodošli za optimalno delovanje  telesa. Namenjeni so razbremenitvi telesa, čiščenju toksinov in težkih kovin ter pesticidov, vsega, kar vnesemo v telo in česar naše telo ne potrebuje … Pomembni so vsak dan, saj živimo v onesnaženem svetu.

Eden izmed ključnih vsakodnevnih očiščevalnih ritualov je zavedanje, kaj vnašamo v in na (ženske, bodite pozorne na ličila!) svoje telo, da smo pozorni na zmanjšanje vnosa pesticidov v svoje telo.

Na spletu najdete 1001 očiščevalni ritual. Izberite svojega, tistega, ki vam je najbolj pisan na kožo … Ali je to pitje limoninega soka ali karkoli drugega … Vendar bodite pozorni, da ne obremenite svojega telesa s težkimi očiščevalnimi kurami. Začnite počasi, najprej okrepite telo, nato se razstrupljajte intenzivneje.

Ne pozabi, tvoje telo je tvoj tempelj. Začni ga častiti.

 

Vir: www.youtube.com
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...