Nastja Spasojević

Kaj pa vi izbirate?

15. junij 2015    516 ogledov

Vsak dan se srečujemo z odločitvami, a največja je ta, ali bomo živeli zavestno ali nezavedno življenje. Veliko ljudi misli, da živi zavestno življenje, pa ga res? Ali je zavestno to, da krivimo druge, da smo žrtev ali da mislimo, da je prav, da od drugih pričakujemo dejanja, ki bodo nam povšeči, da ugajamo?

Izberite resnično zavestno življenje, v katerem boste podprli sebe in svojega duha ter dovolili, da vas ego zapusti.

Tukaj vam ponujamo nekaj namigov, kako to dopustiti.

Izberite želje pred dolžnostmi

Toliko vsega, kar se nam dogaja ali kar počnemo v svojem vsakdanu, je nekaj, kar moramo narediti. Ustavite se!

Družba (partnerji, družine, prijatelji) nam velikokrat zbujajo slabo vest, da ne bi naredili nečesa, kar si resnično želimo … Ozavestite to. Sledite svojim občutkom, ne čustvom.

Imate le eno življenje, zato živite in naj v vas gorijo želje, ne dolžnosti.

Izberi razumevanje pred zamerami

Ljudje se zlahka užalimo, razjezimo in veliko stvari zamerimo. Vendar tako iz sebe naredimo le žrtev, s tem pa se oddaljujemo od sebe in drugih. Poskusi razumeti, zakaj si se tako odzval, kaj te je izzvalo, da si se tako odzval. Ali vidiš svoje ogledalce?

Izberi tišino pred hrupom

Vsakodnevno si privošči čas zase. Delaj tisto, kar te poveže s seboj. Usedi se na travico, vadi jogo, dihaj … Dovoli si, da se povežeš s seboj!

Izberi sedanjost pred prihodnostjo in preteklostjo

Vse, kar imaš, je ta trenutek. Preteklega ne moreš spremeniti, a iz njega se lahko marsikaj naučiš. Ne obtožuj se za pretekla dejanja, sprejmi jih in jih opazuj. Ne skrbi, kaj bo jutri. Bo točno to, kar mora biti. Tudi če si še tako razbijaš glavo in iščeš popoln scenarij, ga ne moreš spremeniti. Ne žri se, raje uživaj v edinem, kar imaš: sedanjosti.

Izberite intuicijo pred strahom

Ali ste si kdaj že tako močno želeli nekaj, da vas je kar vleko tja? Ampak tega niste storili zaradi najrazličnejših strahov? Poskusite ozavestiti strahove in zbrati pogum, da sledite intuiciji. S tem ne morete zgrešiti, vedno vas bo pripeljala tja, kamor je treba. ;)

Izberite hvaležnost pred jezo

Na stvari se lahko odzovete ali jih opazujete. Ko jih boste začeli opazovati in se osebno odstranili iz enačbe (torej boste sebe umaknili), boste začutili globoko hvaležnost za vse, kar se vam dogaja, in odprla se vam bodo vrata sprejemanja.

Izberite ranljivost in odkritost pred skrivanjem

Svetu se pokažite točno takšni, kakršni ste! Kako naj vas sicer ljudje poznajo, kako si predstavljate, da boste srečni, če se boste ves čas skrivali za močno osebnostjo? Pokažite svoje veselje, žalost, zanimanje, frustracije. Ne skrivajte se, odprite se!

Da bi se resnično spoznali, morate spoznati tudi svoje temne dele, svojo žalost, jok ... Sprejmite se celega. Ne pozabite tudi na temno plat. Ta vas bo popeljala do resnične svetlobe v vas. ;) Dopustite si doživeti sebe v celoti!

Izberite sebe pred drugimi

Na letalu vam bodo vsakokrat rekli, da je ob strmoglavljenu ali turbulencah vedno treba natakniti masko najprej sebi, šele nato otroku. Tudi v življenju je tako. Najprej poskrbite, da slišite sebe, da si ustrežete, da se poslušate in si izpolnite želje. Začnite se razvajati, ljubiti in spoštovati. Odklonite ponudbe, ki vas dušijo. Zavrnite družbo, ki je ne čutite. Imejte se toliko radi, da začnete zavestno izbirati in živeti ter uživati svoje življenje.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...