PANTEA, preprosto mogoče

Svetovni dan miru in čaščenje svetih delov Zemlje

2. junij 2015    103 ogledov

V  SLOVENIJO   PRIHAJA    SKUPINA    PETIH  ŠAMANK   Z   NAMENOM   PRAZNOVANJA   SVETOVNEGA   DNEVA   MIRU   IN   ČAŠČENJA   SVETIH   DELOV   ZEMLJE   2015.

Predniki Želvjega otoka (Severna Amerika) so poselili ta področja že pred davnimi časi. Tradicionalna originalna znanja in sistemi, ki so jih uporabljali, so se predajali iz generacije v generacijo. Tisočletja so se prvi prebivalci te zemlje obračali na Zemljo kot na mamo. Do današnjega dne naši ljudje še vedno verjamejo, da mati Zemlja daje življenje, neguje in ohranja vse vrste. Verjamemo, da jo moramo spoštovati, in nikoli ne vzamemo več, kot potrebujemo. Vedno moramo misliti tudi na prihodnje generacije.

Prerokba pravi, da bodo na naše obale najprej prišli svetlopolti ljudje in nato jim bodo sledile še druge rase. V tem času bo veliko sprememb na Zemlji in veliko naših učenj in obredov mora biti skrbno varovanih in skritih do takrat, ko bo pravi čas. Prerokba pravi, da bo nekega dne mati Zemlja v težavah, in takrat bomo morali odpreti vrata in svoje obrede narediti dostopne tudi drugim, da jim predamo znanje, kako se povezati z materjo Zemljo.

Po učenjih Medicine Wheel sta bila vsaki rasi dana izvorni dar in učenje od stvarnika. Rumeni rasi sta bila dana dar in odgovornost za zrak. Črni rasi sta bila dana dar in odgovornost za vodo in beli rasi sta bila dana dar in odgovornost za Ogenj. Rdeči rasi sta bila dana dar in odgovornost za Zemljo.

Sveta znanja nas učijo, da je vse znotraj nas povezano z drugimi, enako kot smo povezani z vsem okoli nas. Temelj učenja  plemena Lakota je mitakuye oyasin, kar pomeni vsi moji odnosi oziroma, da je vse povezano. Naši ljudje Mikmaq pravijo emset mogemag, kar pomeni, da smo vsi povezani, vključno z Univerzumom.

Zemlja je najlepše, kar obstaja v Univerzumu. Ima raznovrstnost, ki je nima noben drug planet. Ima raznolikost podnebij, ki je nima noben drug planet. Če bi se vse duše na Zemlji razvile v najvišjo stopnjo, bi bila Zemlja v resnici raj. Ko vzamemo stran vse materialno, je ta Zemlja raj. Ko to rečemo, govorimo o raju za kreativnost, raju, ki prinaša nova znanja, raju, ki prinaša veselje in ljubezen. To je raj, kjer ljudje s svojim lastnim razvojem in razumevanjem povezave s celotnim Univerzumom ter sprejemanjem odgovornosti zase, za svoje prijatelje in Zemljo lahko ustvarjamo, kar želimo. Vse gravitira k popolnosti. (odlomek iz knjige: Edini planet izbire)

Indijanski poglavar Arvol Looking Horse, nosilec 19. generacije Svete pipe miru Bele Bizonke in prepoznan duhovni vodja plemena Lakota Dakota in naroda Nakota Sioux, vabi vse ljudi na skupno praznovanje 20. svetovnega dneva miru in čaščenja svete Zemlje.

Donna Augustine (Tunderbird Turtle Woman) pravi: »Dovolimo si biti vodeni. Delimo skupen cilj in molitev za zdravljenje vseh ljudi. Tako zelo pomembno je, da ostanemo povezani z mamo Zemljo.«

»Čaščenje mame Zemlje in skupno delovanje je tema za njihovim sporočilom upanja in razširjanja sveta za vse rase (črno, rdečo, belo, rumeno), da sodelujejo in delujejo skupaj. Skupina šamank, ki prihaja v Slovenijo, verjame: »Samo kratek čas nam je ostal, da se vrnemo k svojim duhovnim koreninam in začnemo spoštovati, častiti, negovati našo mamo Zemljo – od katere je odvisno naše življenje, zato mora biti sporočilo Belega Bizona o globalnem miru, harmoniji in enotnosti poslano v vse štiri smeri.«

Šamanke prinašajo različne darove, znanja in modrosti za zdravljenje in čaščenje omenjenega svetega dogodka. Skupina šamank iz Kanade prihaja v Slovenijo praznovat omenjeni dogodek z namenom razširjanja svetovnega miru in predstavitve svoje kulture. Njihova odločitev, da svetovni dan miru in čaščenja svetih delov Zemlje praznujejo pri nas, je rezultat preteklih srečanj omenjenih šamank z nekaterimi predstavniki iz Slovenije.

Srčno vabljeni na SoulFest 2015!

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...