Miran Peterman

Komaj čakate na dopust?

3. avgust 2015    168 ogledov

Kar pošteno smo že zakorakali v poletje in poletje je čas dopustov. Ga že komaj čakate? Ne samo dopust, ampak vsak konec tedna, vsak trenutek prostega časa, ko si lahko oddahnete, ko globlje zadihate, se sprostite od 'vsakodnevne borbe', je resnično dragocen, vas slišim.

Vendar ni treba, da je tako. Ni treba čakati! Vsi vemo, da je od tega, kako gledamo na življenje, odvisno, kakšno je naše življenje. In kaj za vas pomeni življenje? Življenje je lepo, življenje je čudovito, življenje je borba, življenje je priložnost … Kako doživljate življenje? Ste kdaj pomislili, da lahko ne glede na to, kakšna je vaša situacija, spremenite način, kako gledate na situacijo? Rezultat je v večini primerov presenetljiv. Ko dopustimo možnost, da začnemo drugače gledati na stvari, se stvari spremenijo.

Včasih je potrebno tako zelo malo, da se zgodi ta premik. Včasih potrebujemo slišati samo en stavek, doživeti eno izkušnjo in stvari se spremenijo. Ne verjamete?

Kaj lahko izgubite? Izgubite lahko možnost pritoževanja nad situacijo, izgubite svoje poslanstvo vloge žrtve in čakanje na nekoga ali nekaj, kar bo spremenilo vaše življenje. Mogoče pa je to edino, kar poznate, na kar se lahko zanesete. Mogoče pa vas je strah, da bo življenje preveč lepo. In potem vam bodo sosedje zavidali in zviška gledali na vas. Zdaj imate vsaj prijatelje, ki vas razumejo in vas imajo za svoje.

Kaj pa, če so v novem življenju tudi ljudje, kaj pa, če vas čakajo novi prijatelji, nove čudovite dogodivščine? In kot sem rekel, včasih je potrebno zelo malo, majhen premik v našem razmišljanju, dopuščanju, naših pričakovanjih, ki naredi veliko razliko. Mogoče nov ritual v življenju, drugačen začetek dneva, kakšen spodbuden pogovor …

Če čutite, da je zdaj čas, da nehate samo čakati, da pride dopust, in ste odločeni, da je lahko nekaj tega tudi med delovnim tednom in med celim letom, vas vabim na pogovor. Pogovor, ki vam lahko pomaga, da na stvari začnete gledati drugače, vam da kakšno novo idejo, spodbudo, pomaga, da na življenje začnete gledati s svetlejše, pozitivnejše strani. Da imate več energije, motivacije.

Kdaj zdaj bi bil najboljši čas za nov korak? Ni boljšega trenutka in situacije za akcijo, kot je ta!

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...