HIŠA RADOSTI, delavnice osebne rasti

Kako kreirati več v svojem življenju

piše: Nadja Ogrinc
28. oktober 2015    489 ogledov

Kar govorimo, to si ustvarjamo. Dobro je, da se zavedate, da si sami kreirate vse, kar se vam dogaja.

Pozorni moramo biti na besedišče, ki ga vsakodnevno uporabljamo, kajti prav naše besede in misli kreirajo našo realnost in vse, kar v življenju dobivamo. Če torej niste zadovoljni s svojim življenjem, morate pozorno poslušati, kaj govorite in mislite, saj s tem opredeljujete vse, kar se vam dogaja.

Tisti, ki uporabljajo zakon privlačnosti, menijo, da bodo dobre stvari prišle k njim, če bodo prosili zanje. Pri tem gre v osnovi za afirmacije. Vprašanje pa je, ali afirmacije v resnici delujejo. Razlog, zakaj ne delujejo, je prav velika moč poudarka in naše usmerjenosti v nekaj, za kar mislimo, da moramo najprej sami obvladati ali postati, da bomo šele potem lahko dobili in imeli tisto, po čemer sprašujemo. Ta velik poudarek je v resnici glavna ovira, ki nas zadržuje pred tem, da bi lahko prejeli tisto, kar si želimo.

Zelo uporabno orodje pri kreaciji so vprašanja, s katerimi se odpiramo neskončnim možnostim. Dober primer vprašanja je: “Kaj bo v resnici delovalo pri neki stvari?” in “Ali si resnično želim to narediti?” S tem se odpirate večjemu zavedanju.

Priporočamo vam, da v življenju čim več uporabljate tudi mantro Access Consciousnessa: “Vse v življenju k meni priteka lahkotno, radostno in veličastno.” ter da se izogibate besedi 'dobro'. Če boste znali v življenju k sebi pritegniti zgolj dobre stvari, potem se lahko s tem zelo omejite pred prejemanjem česarkoli še veliko boljšega. Bistvo zgornje mantre je, da ne vsebuje nobenih sojenj in ničesar ne izključuje. Vključuje vse življenje brez kakršnihkoli obsodb. Kaj, če bi tudi tisto, kar ste definirali kot 'slabo', k vam pritekalo lahkotno, radostno in veličastno (veličastno pomeni kot prekipevajoče obilje življenja)? Ali ne bi bil to čudovit napredek vašega trenutnega izkušanja življenja?

Kadar sprašujemo samo po dobrih stvareh, delujemo iz zaključka, namesto da bi si kreirali tisto, kar si v življenju resnično želimo. Takšen način delovanja ustvarja ogromno omejitev pred tem, kar bi se lahko v resnici prikazalo v našem življenju.

Reagiranje in nasprotovanje ali pritrjevanje in strinjanje sta dve strani istega kovanca. Nobena od njiju nam ne dopušča nikakršne svobode. Kadarkoli pogledamo z enega ali drugega stališča, tudi ko uporabljamo zakon privlačnosti, sami sebe zaklepamo nazaj v enako odzivanje in omejitve.

Namesto reakcije pa lahko uporabite kreacijo. Kreacija je sredstvo, s katerim ustvarjate življenje, kot si ga želite, medtem ko z zakonom privlačnosti lahko dosežemo le a = b = c, kar je osnovna značilnost zakonov te realnosti. Priporočamo vam, da delujete onkraj te realnosti, s stališča, ki mu pravimo spremenljiv zakon privlačnosti in pri katerem je možno vse, če si le to izberete.

Ali ne veste, kaj si izbrati?

Pri tem si lahko pomagate z zaznavanjem, kaj je za vas lahkotno in kaj vas otežuje. Kar je lahkotno, je za vas resnično, če pa zaznavate težo, to ni resnično.
Kaj je za vas resnično: dejstvo, da obstajajo samo nespremenljivi zakoni, ki določajo vse, kar se dogaja; ali da je možna kreacija česarkoli, če si le izberete in vprašate po tem. Vprašajte se in zaznavajte energijo pri obeh vprašanjih.

Če boste uporabljali spremenljiv zakon privlačnosti, lahko vseeno traja nekaj časa, preden se pokažejo vaše resnične ustvarjalne zmožnosti. Čeprav ste jih kot otroci imeli neomejeno, ste jih v življenju vseskozi zanikali in potlačili, ker se niso ujemale s to realnostjo. Skrili ste jih pred vsemi, razen pred seboj. Vsakokrat ko zanikate čarobnost, postane toliko težje, da jo spet skreirate. Nasprotno pa vedno, ko čarovnijo ozavestite, omogočite, da se je v vašem življenju prikaže še več. S tem kreirate zunaj vseh ustaljenih zakonov te realnosti, v katere verjamejo drugi.
Mimogrede, tudi manifestacija je z metafizičnega vidika pogosto napačno razumljena. Manifestacija pomeni, kako se nekaj prikaže, in ne, da se prikaže. Če se vprašate: ”Kako naj se mi prikaže točno določen nov avto?”, ali ima to sploh kakšen smisel?

Ko se začnete spraševati in si izbirati stvari zase, lahko na začetku traja nekaj časa (dva tedna do tri mesece), preden se vam to prikaže v nepredstavljivo boljši obliki. Ko ozavestite dejstvo, da ste sami resničen kreator vsega svojega življenja, se začenja kreacija dogajati hitreje in hitreje, dokler ne postane skoraj takojšnja. Ko ste pripravljeni upoštevati nestalne zakone kreacije, vam vse začne uspevati z lahkoto. Vedno veste, kdaj je pravi čas, da nekaj naredite, in kdaj ne. Veste, kdaj lahko svoje karte položite, kdaj je bolje, če jih zadržite, in kdaj lahko začnete igrati z njimi.

Izbira je vaša. Boste raje posledica nespremenljivih zakonov realnosti, na katero nimate vpliva, ali si boste raje izbrali realnost onkraj tega, kjer lahko kreirate vse tisto, česar si prej niste mogli niti predstavljati, da je sploh mogoče?

Izbira je vaša! 

Vir: http://www.hisaradosti.com
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...