Neja Zupan

Ajurvedski recept: korenjeva juha

piše: Neja Zupan
9. november 2015    883 ogledov

Korenjeva juha je temelj zdravilnih juh, saj s svojo oranžno ognjeno barvo prinaša sonce v naš prebavni sistem. Korenjeva juha prebudi naše telo, ko smo lenobni in zaspani, um pa počasen. Korenjeva juha je ena izmed najboljših izbir za prihajajoče mrzle dni. Zaradi svoje preprostosti pomirja in je več kot dobrodošla v vsakdanjem zapletenem življenju.

Korenje vsebuje veliko antioksidantov, zato je juha iz njega opora imunskemu sistemu. Naše telo betakaroten spremeni v vitamin A, ki je potreben za zdravo kožo in sluznico, poleg tega pa čisti tudi jetra, zato pomaga ohranjati dober vid in zdravje oči.

Ingver in črni poper spodbudita prebavo. Tudi korenje ima blag odvajalni učinek, zato je juha iz njega še posebej priporočljiva v hladnih dnevih, ko pojemo več mastne hrane.

SESTAVINE:

  • 4 celi korenčki
  • 1 steblo zelene
  • 2 ščepa črnega popra
  • 1 žlica nasekljanega ingverja
  • 2 ščepa mlete kumine
  • 2 žlici prečiščenega masla
  • 2 ščepa himalajske soli

PRIPRAVA

Na prečiščenem maslu prepražite ingver in kumino. Dodajte nasekljano korenje, zeleno in poper. Popražite. Dolijte vodo in skuhajte do mehkega. Vsebino zmiksajte s paličnim mešalnikom, da dobite gosto juho.
Ko juho postrežete, jo okrasite še s sveže nasekljanimi listi zelene in peteršilja.
DOBER TEK!

Kaj pa ti praviš? 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
* Izbrisan
  komentiral 3 leto nazaj
Hvala Neia za recept. Korenckovo juho kuham ze dolgo, a nikoli se nisem zavedala, kako lahko z nekaj dodatki ustvarimo juhico, ki da telesu vso podporo.
Hvala lp Mojca
P.s. s tvojo pomocjo, se moje se je moje telo pripravljeno boriti in spet postaviti v ravnovesje.
Nalagam...