Taja Albolena

Kaj nam prinaša zadnji adventni teden?

14. december 2015    1732 ogledov

V nedeljo smo prižgali na namiznem venčku še zadnjo, četrto svečko in tako stopili v zadnji teden adventa. Četrta svečka predstavlja svet ljudi, svet modrosti, vedenja, zavedanja. Nobeno naključje ni, da se na zadnjo nedeljo pred božičem postavljajo v jaslice kipci otrok, pastirjev, svetih treh kraljev in svete družine.

 V ospredju element ognja, element duha, element strasti

Zadnja adventna nedelja pred rojstvom Jezusa nas opominja na pomen povezave s svojim bistvom, s svojo Bitjo, s tem, kdo ti SI. V zadnjih desetletjih smo se predvsem ženske navadile na to, da v zunanjem svetu iščemo sebe, da segamo iz sebe po tehnike, s pomočjo katerih bi spoznale svoj življenjski namen. Največja skrivnost človeka je, da vse nosi s seboj in v sebi. V resnici ti nič zunaj tebe ne more dati tega vedenja, te modrosti, ki čaka v tebi, da se obrneš k njej in ji dopustiš, da pride na površje. Vera je pomembna vrlina, ki nima popolnoma nobene povezave z religijo. Vera vase te vodi, da presežeš vse ovire, ki jih sam/-a sebi postavljaš na pot, vse ovire, za katere si mnenja, da te prednje postavlja zunanji svet. 

V tem času je v ospredju element ognja, element duha, element strasti. Ognjena energija sugerira višji namen, sončnost, odprtost, radost, smeh in povezovanje. Gre za občutek povezanosti v veliki sliki človeštva, ko začutiš, da si tukaj z namenom. In namen je ena tistih skrivnostnih, mističnih stvari, ki jo vedno znova poskušamo najti v zunanjem svetu in jo povezati z delom. Veliko ljudi svoj življenjski namen povezuje s tem, kaj bi morali v svetu narediti. In življenjsko poslanstvo ni poklic, to ni nekaj, kar delaš, ker potem bi bili človeško delo, in ne človeško bitje.

Bit je ključ. Kaj je tvoja Bit? Kaj je tvoje jedro? Kdo si?

Namen ni povezan z delovanjem, namen zgolj je. In ko samo si, ko se zavedaš tega, kdo si, ko si v stiku s svojo Bitjo, si v stiku s svojo izvorno esenco. Vaše življenje bo vedno nekako 'zunaj' konteksta, prazno, nemirno, kaotično, dokler ignorirate svoje jedro. In če ignorirate svoje jedro, to lahko prepoznate, ko izkušate negativne občutke, izgubo energije, nezadovoljstvo, zlovoljnost, celo sovraštvo ali izjemen bes, ki ga usmerjate proti sebi. Zato je izjemno pomembno, da najdete svoje jedro, svoj notranji diamant, in ga cenite.

Življenjski namen razkriva vaš doprinos k človeštvu, kje ste unikatni, kaj lahko prispevate na način, ki je unikatno samo vaš. Ko enkrat poznaš vse štiri dele svojega notranjega diamanta, te to izpolnjuje, te usmerja in ti daje smisel obstoja. Ko razkrijemo vse ploskve notranjega diamanta, prepoznamo, kaj nas napaja, kaj je naše notranje gorivo, in začnemo živeti strastno in izpolnjujoče življenje na Zemlji.

Ogenj nas uči dajanja in sprejemanja toplote. S sprejemanjem in dajanjem si izgradimo svoj notranji ogenj, odpremo svoj notranji cvet in prinesemo več notranjega sonca, radosti in sreče v svet okoli sebe. 

Ognjena energija, po svoji naravi najbolj jang, je čista energija. Je ena izmed glavnih elementarnih moči in je najmočnejše orodje za čiščenje energij. Povezujemo jo z Duhom, z iskro življenja in močjo transformacije. Določa prostranost, širino in duševna obzorja v našem življenju. Ko se premakneš v stanje Bitja, si vir vsega, si strastna, superkreativna, imaš ogromno energije ter preobražaš sebe in skozi sebe tudi svet, ki te obdaja. Si VSE, kar je.

In kaj lahko naredite v tem tednu za stik s svojo Bitjo?

V četrtem tednu adventa je tudi božič, čas praznovanja, druženja in povezovanja. Izkoristite ta čas za to, da krepite svoje vrednote. Vrednote, ki jih živite v vsakodnevnem življenju, postanejo vaše vrline. In zato je to izjemen čas, da se vprašate:

  • Kaj je tisto, kar me poganja?
  • Kaj je moje gorivo?
  • Kaj je tisto, kar je pomembno v mojem življenju? 

Skozi vsakoletni proces porajanja Sebe imate v tem izjemnem času možnost, da spoznate sebe na novo, da rodite v ta svet delčke sebe, ki jih še ne poznate, s katerimi še nimate zavestne povezave. To je čas, ko se povežemo s svojo Sofijoinji dopustimo, da nas vodi, da nas pelje v novo leto, da nam razkrije, kakšen je naš namen, zakaj smo tukaj in kaj je pomembno v naslednjem letu.

Izkoristi ta posvečeni čas za svoje novo rojstvo. Ni brez zveze simbolika porajanja sončevega boga v starodavnih tradicijah, ki se zgodi na zimski solsticij, kot tudi ni naključje, da je božji sin Jezus rojen prav v tem mogočnem času. Simbolično nam vsako leto sporoča, da je to čas za porajanje Sebe. Novega Sebe.

Kako se pa tebi zdi? 2
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Tatjana
  komentiral 1 leto nazaj
Hvala
Ivica
  komentiral 2 leto nazaj
zelo lepo napisano....
Nalagam...