Karmen Molan

Nič vam ni "mus"

piše: Karmen Molan
4. januar 2016    298 ogledov

Lepo pozdravljeni, dobri ljudje. Kdo sem in kaj si želim? Naj bo dovolj le to, da si želim vam pokazati pot k sreči. Pot k osebnemu in dušnemu miru. Želim vam povedati, da se z vero, ljubeznijo in zaupanjem ZMORE in DA vse. 

 

In še nekaj vam želim sporočiti. Da vam v življenju nič ni 'nujno'. Nič vam ni 'mus'. Nihče od vas nima pravice ničesar zahtevati. 

 

Vse, kar v svojem čudovitem življenju delate, delajte z ljubeznijo, z nežnostjo, s srečo, z zadovoljstvom. In s hvaležnostjo. Vse, česar se lotite, vse, kar si v svojem življenju želite, ljudje, s katerimi ste v stiku, s katerimi živite, skratka resnično prav vse, kar se vam dogaja v življenju, naj vas osrečuje. Naj vam ne bo v breme. 

 

Z lahkoto, s hvaležnostjo, z veseljem živite. Če ste zaradi življenja in življenjskih dogodkov obremenjeni, če ste pod stresom in obremenjeni zaradi oseb ali dejanj v svojem življenju, če ste zaradi vsega tega nesrečni ali kakorkoli drugače napeti, potem to ni vaše pravo, resnično in iskreno življenje. Potem ne živite svojega življenja, ampak živite življenje, ki vam ga narekujejo drugi. Živite življenje, ki ga od vas zahtevajo drugi. 

 

In zdaj vas povabim, da se vprašate: Kaj si jaz v resnici želim od svojega življenja? Kako si v resnici želim živeti? Za trenutek se umirite. Počakajte na odgovore. Verjemite, ti bodo vsekakor prišli. 

 

Morda pa odgovore na svoja zastavljena vprašanja že zdavnaj poznate. Le da do zdaj niste vedeli ali pa niste znali, mogoče pa niste imeli poguma, da bi jih uresničili. Morda pa je prav zdaj prišel pravi trenutek. Zdaj je čas, da se odločite in začnete živeti svoje lastno življenje na prav takšen način, kot si vi sami želite. Kot vam pripada in kot je vaša pravica.

 

Velikokrat se zgodi, da si nekaj želite zase, pa nimate pravega poguma, da bi to uresničili. Spodbudo iščete pri svojih najbližjih, pri svojih domačih, partnerju, prijateljih. Oni pa morda nimajo prav veliko posluha za vaše želje in vas grobo zavrnejo z besedami: Ah, kaj bi to. Pa saj nimaš talenta. Ali pa: Brez veze. To je popolna izguba časa. Nima smisla. Pa saj nisi sposoben/-na za kaj takega. Raje se doma štedilnika drži. In podobno. Seveda s tem izgubite pogum. In seveda, če na zavestni ravni še nekako ne verjamete, kaj vam govorijo, pa vaša podzavest pridno srka vse te zavrnitve in vse, kar slišite, je, da 'niste' in da 'ne zmorete'. In tako se učite in vedno bolj verjamete, da vse skupaj nima smisla, saj tako in tako niste sposobni ali pa tako in tako ne znate. In zgodi se, da se začnete vrteti v začaranem krogu 'Nisem vreden/-na. Jaz tega nisem sposoben/-na. Jaz itak ne znam' in tako dalje.

 

Ampak resnica je popolnoma druga. V resnici v sebi nosite izjemne darove in talente, le da ste jih sami pred seboj dobesedno skrili, ker ste začeli verjeti drugim, kaj vse vi niste in česa vsega ne zmorete. Tako postajate vedno bolj nesamozavestni, vedno bolj zagrenjeni in vedno bolj se umikate v ozadnje. Samo zato, ker jim verjamete.

 

Jaz pa vam povem, da 'Ste!' Povem vam, da ste čudoviti. Ste izjemni. In povem vam, da v sebi nosite neizmerne darove in talente. In zdaj je čas, da se osvobodite, da se rešite vsega, kar vas ovira in omejuje. Čas je, da svobodno zadihate in zaživite. Kajti vedite: vredni ste in izjemni ste. Zato vas povabim, da se zazrete vase. Zato vas pozivam, da začnete živeti svoje lastne sanje, svoje lastno življeneje. In da začnete kreirati svojo lastno kreacijo, svojo zgodbo. Ker vi to zmorete. In to je tisto, kar je najbolj čudovito. To je tisto, kar vas in nas vse skupaj dela tako izjemne in veličastne. Edinstvene.

 

Torej začnite. Naredite prvi korak, pa če je še tako majhen. Naredite ga z veseljem, z ljubeznijo. Naredite ga s pogumom. Postavite se za to, v kar verjamete. In vzljubite svojo najljubšo osebo. Vzljubite Sebe. Spoznajte se in preživite čim več časa s to izjemno in nadvse nadarjeno, ljubljeno osebo. Ker življenje je tako čudovito. In potem je ni več sile, ki bi vas zmogla premagati. Potem ga ni več človeka na tem čudovitem planetu, ki bi še imel to moč nad vami in bi lahko rekel, da 'morate' nekaj narediti in da vi 'niste'. Ker takšnih ljudi okoli vas sploh več ne bo. 

 

In bodite srečni in hvaležni za vsak čudovit trenutek v svojem življenju. Kajti to je darilo, ki ga vsak dan znova prejmete. Živite ga po svoji lastni, svobodni volji. Tako, kot sami želite, ne tako, kot drugi od vas zahtevajo. Kajti vedite: vi ste kreator svojega življenja. Zato si kreirajte najlepše in najboljše življenje, kar je mogoče.

Kaj pa ti praviš? 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Katja
  komentiral 5 leto nazaj
Zelo lepo napisano. Delim ta članek s svojimi bližnjimi. Hvala lepa
Nalagam...