Lilijana škraban

Kar nam ni namenjeno, se ne more zgoditi

11. januar 2016    9300 ogledov

Zakon privlačnosti nas uči, da se s pravilno naravnanimi mislimi in občutki lahko zgodi skoraj vse, kar si želimo. Z drugimi besedami, vse, kar uresničimo v svojem življenju, je posledica tega, kako razmišljamo, čutimo in koliko verjamemo lastnim besedam. Če torej v življenju na določeni točki nismo zadovoljni, moramo spremeniti tok razmišljanja in tako se bodo začele spreminjati tudi okoliščine in vse bo potekalo v skladu s tem na poti do našega cilja. 

Kljub vsemu pa obstajajo še druge zakonitosti. Zakon privlačnosti je samo eden, ki nas uči obvladovati naše misli in občutke. Zato se marsikdo, ki zavestno uporablja samo ta zakon, morda sprašuje, zakaj ni rezultatov oziroma zakaj se še ni zgodilo tisto, na kar se osredotoča, o čemer razmišlja, kar si želi in občuti že toliko časa. Zato, ker nam določene stvari v tem življenju niso dane. Zgodi se samo tisto, kar nam je namenjeno. To pa pomeni, da se nam določene stvari v življenju ne bodo zgodile, tako kot si mi želimo, ampak tako, kot je za nas najboljše. Vse v skladu z našo potjo in poslanstvom. Prav tako moramo vedeti, da nam nekatere stvari sploh niso namenjene in se ne bodo zgodile nikoli. V teh primerih sta vsa vložena energija in trud zaman, trenutne priložnosti za tisto, kar nam je namenjeno, pa zamujamo.

Kljub našemu pravilnemu razmišljanju se nam zgodi samo tisto, kar nam je namenjeno.

Vse, kar lahko dosežemo, pa nam določa tudi naša karma. Včasih je težko sprejeti, da se nam v življenju dogajajo hude stvari, da nam ni namenjeno zdravje, da smo vedno brez denarja ali da moramo zanj zelo garati. Zato pa je toliko lažje, ko spoznamo, da ima velik vpliv na trenutno življenje tudi karma. Če je določen splet okoliščin v trenutnem življenju res posledica karme (in ne samo razmišljanja), je to dejstvo zelo pomembno pri pravilnem postopku, ko želimo narediti spremembo na bolje. Takrat nam samo misli, pa naj so še tako pozitivne, ne morejo prinesti pravih rezultatov.

Prav tako nam ne bo uspelo, če želimo karkoli izsiliti. S tem ustvarjamo nestrpnost in posledično nezaupanje. Kljub razmišljanju, občutenju, goreči želji … vizualizacije in afirmacije ne pomagajo v pravi meri.

Pomembna je tudi stopnja zavedanja, na kateri je posameznik, kar pomeni, da so naše misli po intenzivnosti drugačne. Nekdo, ki je na višji stopnji zavedanja, bo s svojimi mislimi veliko hitreje uresničil svoj cilj kot tisti, ki še ni tako daleč.

Toda vedno se zgodi samo tisto, kar nam je namenjeno.

Velja za popolnoma vse v našem življenju, pa naj gre za službo, ljubezen, uspeh, denar itd. Poglejmo za primer ljubezen. Če nam oseba ni namenjena, ne bo z nobenimi mislimi ali vizualizacijami prišla v naše življenje. Zakon privlačnosti ne bo deloval tako. Zelo je pomembno, da se recimo pri iskanju ljubezni ne osredotočamo na točno določeno osebo, saj bo k nam prišla tista, ki nam je namenjena. Velikokrat se lahko zgodi, da spregledamo priložnosti, ker smo fokusirani na točno določeno osebo. Enako velja za vse druge stvari v življenju. Težimo k nečemu, kar nam ni namenjeno, tisto, kar nam je, pa zavračamo. Če smo preveč osredotočeni na točno določen cilj, velikokrat zamujamo optimalne priložnosti. In ker zamudimo dano priložnost, obstanemo na točki, kjer se ne zgodi napredek, čeprav si tega želimo. Naučiti se moramo strpnosti. Bolj ko se prepuščamo in zaupamo, laže steče tok energij, ki nas nosi točno tja, kamor si je duša že pred rojstvom obljubila, da bo prišla.

Zato je tudi zelo pomembno, da negujemo svoje želje, si prizadevamo za njihovo uresničitev, ampak se hkrati zavedamo, da se bodo uresničile (če so nam namenjene) takrat, ko bo pravi čas. Ko bosta naša energija in vibracija primerni, ko bomo sposobni želeno tudi sprejeti. In ohraniti. To zavedanje nam omogoča, da se s svojimi cilji ne obremenjujemo, temveč strpno in hvaležno pričakujemo uresničitev.

Zato sprejmite tisto, kar vam je namenjeno, in ne čakajte na boljšo priložnost, ker včasih je prav to, kar prezrete, v tistem trenutku najboljše za vas. 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...