PANTEA, preprosto mogoče

Služba je hobi

22. februar 2016    294 ogledov

Danes sem srečala Jerneja in mi omeni, da gre glih na jogo k Robiju. Vprašam, kaj je obrit. JA. Kaj je ful velik JA. Nabildan. JA.

V spomin se mi prikrade tip, ki sem ga spoznala na treningu hui chi gong-a. Visok, gologlav, nabildan. Na cesti bi se mu rajši umaknila. In tam na seminarju pove, da se ukvarja z jogo. Spomnim se, da je on v meni naredil velik premik. Dal mi je misliti. Tip cele dneve dela jogo, se zabava, dela to, kar rad počne in še zasluži zraven. Hm, dobra ideja.

Čez kakšno leto sem si na eni izmed coaching seans, kjer sem bila klientka, za cilj postavila, da si želim, da bi mi na mesec padlo 300.000 SIT (1250€). Potem s coach-ico razdeljujemo, kako bi prišla do tega denarja, kaj bi morala vse prej narediti. Lahko investiram v stanovanja, lahko kupujem delnice, lahko delam in pametno investiram.

In potem naprej. Kaj bi s tem denarjem. Ja, rečem, delala bi stvari, kjer uživam, hodila bi na treninge, na jadranja, pa na potepanja, se družla, spoznavala nove ljudi, kupla bi si hiško. V enem trenutku se mi posveti. Ali ne bi rajši kar delala to, kar želim. Kaj ne bi jaz pridobivala denar s tistim, kar uživam.  Potem sem si naredila spisek stvari, kjer mi je fajn. Izbrala res tiste ključne, kjer mi je res najbolj fajn, kjer mi čas hitro mine, kjer se mi zdi vse kot igra, kjer sem v flowu. Izberem jadranje in to, da rada komuniciram.

Potem sem razmišljala, kaj bi lahko delala na barki, da bi mi tudi nekaj v žep padlo in kako bi se lahko preživela s komuniciranjem. Sem našla kar veliko stvari.

Mislim, da mi je v 2 letih uspelo, da sem spremenila službo v hobi. Da delam to, kar mi je ful všeč. Lahko delam cel dan, sej se zabavam. Ok, če sem glih poštena, je kakšen delček tega hobija, ki ni tako zabaven kot ostalo. Sam sej tu, ko delaš makete, so verjetno kakšni trenutki, kjer ti ni vse lih ok, pa te vseeno žene, da na koncu narediš lepo ladjo, letalo al pa avto :).

Vir: Preprosto mogoče - dnevnik majhnih čarovnij življenja
Deli svoje mnenje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Zelenik.katja
  komentiral 7 leto nazaj
Super clanek!!
Nalagam...