Miran Peterman

Mama, sinko rabi svojo družbo!

29. februar 2016    145 ogledov

Simona je 40 letna mama, ločena že dobrih 10 let, ostala sama s svojim 17 letnim sinom. Sine predstavlja njeno življenje, njen smisel in njeno poslanstvo. Vozi ga za avtom na aktivnosti, vikende preživljata skupaj na izletih, skupaj se odločata kako in kam bosta investirala denar… On je edino, kar ji je še ostalo na svetu, njena radost in njena ljubezen. Zveni poznano? Poznate tudi vi kako tako Simono? Ali pa kot mnoge druge živi svojo tiho zgodbo, svoje “sanje”, svoje življenje za sineka in se globoko v sebi boji, da bi se te sanje končale, da bi se prebudila! In nihče ne ve za to. Sodelavkam molči o svoji situaciji, sosedje ne opazijo nič nenavadnega. Pridna, marljiva, se skupaj s sinom prebija skozi življenje. 
 

Mama Simona, prebudi se! Sine rabi svojo družbo. Super je, da se mu posvečaš in se “žrtvuješ” zanj, vendar je sine že velik in sine tebi ne more nadomestiti partnerstva. Veliko žensk srečujem, kjer dejansko po ločitvi svoje partnerske potrebe “zadovoljujejo” preko svojega odraščajočega sina. S tem ne mislim, da seksajo z njim. Bog nas varuj še tega, vendar z njim preživljajo čas, se pogovarjajo, planirajo, jih obožujejo… Tega se dejansko ne zavedajo. Skrbijo zanj, vendar se obnašajo skoraj tako, kot da so z njimi poročene. Ne opazijo, da so šle predaleč. 
 

Precej je tudi takih mam v naši podalpski državici, ki se gredo podobno zgodbo tudi če so še vedno poročene. Partnerstvo jim ne gre najbolje od rok, romantika je že zdavnaj umrla in potem je seveda lažje dobiti ljubezen od sineka kot pa od partnerja. Seveda partner ni kar takoj in vedno zadovoljen s tabo in ni pripravljen, da te ves čas hvali. Zato je treba nekaj narediti, za kar pa potrebuješ energijo. Potem pa je tu zlati sinek, ki je navdušen nad mamico ne glede kakšna je, saj je ona zanj vedno zlata mamica. In ga navleče nase in postane mamin sinek. 
 

Mamin sinek, ki drvi naravnost v težave v življenju. Ker je nesamostojen, vedno sprašuje mamico za nasvet in išče v njej potrditev. In ne zna živeti sam. In potem najde punco, ki na začetku veselo skrbi zanj, potem pa ima vsega čedalje bolj čez glavo. Da ne govorim o tem, da se mamica še vedno meša v sinekovo življenje in ves čas gleda snahi pod prste kako ona skrbi za njenega sineka.
 

No pa to je še dober scenarij. Ogromno takih sinekov sploh ne išče partnerke, ker se itak nobena ne more primerjati z njegovo mamiko. In potem ostanejo pri mamici na kavču do tridesetega, štiridesetega leta ali celo za vedno.
 

Mamica zbudi se! Sine rabi svojo družbo. Kolege in kolegice, najstnice, sine rabi včasih iti na žur in potestirati življenje. Nehaj skrbeti zanj, se bo že znašel, zaupaj in ga tretiraj letom primernega. Naj zaživi in naredi svoje izkušnje.
 

Ti pa se zbudi in najdi sebi primerno družbo. Vsaj prijateljico ali dve, če si še ne upaš poiskati prijatelja. Takega, ki ti bo pokazal in pomagal izkusiti pravo partnerstvo.
 

Seveda vse ne gre tako na lahko. In seveda boš potrebovala vodstvo, pomoč in podporo. In tukaj ti lahko pomagam. Pomagam ti lahko, do novega življenja, pomagam ti lahko do svobode. Pomagam ti lahko, da boš zaživela srečo in izkusila ljubezen.
 

Se vprašujete od kod danes tak zapis. Moje pismo mamici, ki sem jo srečal in nisem imel priložnosti, da se pogovorim z njo. In upam, da bo to prebrala. Deli naprej, da mogoče še katera Simona v Sloveniji to prebere. Da bo manj maminih sinčekov in kak konkreten dec več!

 

 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...