HIŠA RADOSTI, delavnice osebne rasti

Kdo bi bil, če te nič ne bi definiralo in če ti svet ne bi dal nobene etikete?

piše: Nadja Ogrinc
7. marec 2016    330 ogledov

Kdo si ti? Ali si svoje ime? Si telo? Si svoja služba? Spol? Si družina, iz katere izhajaš? Si barva kože?

Kaj, če si v resnici veliko veliko več kot vse te definicije? Kaj, če si neskončno bitje?

Definicije in oznake nas zaprejo in omejijo. Ko sodimo sebe ali druge na podlagi definicij, si s tem izbiramo ločenost; izbiramo si končnost.

Kar nas v življenju zaustavlja, je naša definicija o sebi ali pa definicija, ki smo jo prevzeli od drugih ljudi. Vse to nas vodi v sojenje sebe in drugih. Sojenje pa je največji uničevalec na planetu.

Kaj, če si od tega trenutka nikoli več ne bi izbrali ločenosti in omejenosti?

Kakšen bi bil videti svet brez ločevanja, brez označevanja in brez sojenja?

Poglejte si video Princea Ea, ki govori o tem, kakšne etikete vse nosimo in kako se ločujemo. Kaj, če bi spoznali, da nismo nič od tega?

Ko se ločujemo, ustvarjamo konflikte. Kaj, če bi lahko s tem, da se nehamo ločevati z definicijami in sojenji o tem, kdo in kakšni smo, končali vse konflikte po svetu?

Kaj vse je še mogoče na tem našem planetu? Kaj bi si radi izbrali? Kakšne so lahko vaše izbire danes, ki bodo ustvarile svet, v katerim si želite živeti?

Za trenutek si predstavljajte, da ste brez imena, rase, preteklosti in da vas nič ne definira kot kdo, kaj, kdaj, kje, kako in zakaj naj bi nekaj bili. Če se vam ne bi bilo več treba ozirati na definicije o sebi in drugih, kakšne možnosti bi imeli na voljo, ki si jih do zdaj še niste izbrali?

Ste spoznali, da so samo naše definicije tiste, ki nas zadržujejo, da ne moremo iti onkraj omejenih poti in da si ne izbiramo ekspanzivnosti in neskončnih možnosti?

Kaj, če lahko končno izberete drugače? Kaj je še mogoče?

Vir: Dr. Dain Heer, Access Consciousness Blog
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...