Tomaž Flegar

Kar ne zaznavamo ni za nas. Ali pa…

18. januar 2012    233 ogledov

Ker na podzavestnem nivoju vsi zaznavamo vse, si mnogi mislijo, da tisto, česar ne zaznavamo v naši zavesti, da ni za nas, ker tistega za nas preprosti ni. No, ne vem, če je temu ravno tako, kajti tudi tisto, česar za nas »ni«, je tu. Tudi tisto je del nas in tudi tisto vpliva na nas. Škoda je le, da ne vemo, da tisto vpliva na nas in nam oblikuje življenje na neki neviden način. A ne glede na to, da tistega za nas »ni« tudi tisto zaznavamo. Če ne čisto zavedno, pa čutimo njegov vpliv. Stvari se nam kar dogajajo, nam padajo iz rok, odhajajo iz našega življenja, se ponavljajo v njem. Vse to so pokazatelji, da je za tem kar živimo še dosti več, da je resnica o življenju dosti večja, kot si mi to domišljamo. Enostavne stvari so vedno enostavne, če jih vzamemo enostavno. Če pa še najbolj enostavno stvar vzamemo komplicirano, pa je komplicirana. In tako se tudi dogaja s ponavljajočimi prometnimi nesrečami, s ponavljajočimi prepiri s partnerji in starši, s ponavljajočimi… Življenje nam nekaj sporoča. A kaj?

Bolj se distanciramo od tega kar je, bolj postane to komplicirano, če seveda želimo videti kaj stoji za vso to našo zmešnjavo v življenju. Torej bolj je potrebno pristopiti in pogledati v to kar je. A ne iz tega samega, kajti če gledamo iz zmešnjave, ne bomo videli preprosto. Situacijo bomo namreč videli kot del zmešnjave, kar nas bo še bolj zmedlo in še manj bomo videli. Potrebno je pogledati v zmešnjavo iz enega dela sebe, ki ni navezan na vse to kar se dogaja v zmešnjavi in preprosto le poslušati, kaj nam v tem trenutku osame sporoča naše bitje. Potem pa preprosto le slediti temu, kar nam govorijo naši občutki, ne glede na to, kako je čudno se to predstavi naši zavesti.

Sicer pa v trenutku, ko iščemo rešitev, se bo vsaka rešitev zdela čudna. In verjemite, bolj je čudna boljša je, kajti ravno to kar je čudno vas odpelje od vsakodnevne rutine zmešnjave in prekine začaran krog tega, kar ustvarja zmešnjavo. Samo tako, da prekinemo krog ponovitev neželenega dogajanja v našem življenju bomo lahko presegli vedenjske vzorce, ki nas postavljajo v samo dogajanje, tiste, ki ga tako ali tako povzročajo, samo s tem, ko pogledamo preko lahko vidimo v bistvo ker se nam takrat odpre popolnoma nov svet in nove zaznave tega kar je.

No, izbira je naša lastna.

Vir: http:www.tomazflegar.si
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...