Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Spregovorimo odkrito o depresiji

18. april 2016    2257 ogledov

Veliko ljudi ┼żivi dvojno ┼żivljenje: ┼żivljenje, ki ga vidijo njihovi prijatelji, sodelavci, dru┼żina, in tisto drugo, skrivno, pristno, ki se dogaja le njim. Tisto, ki se ga bojijo deliti, ker jih je strah, da jih drugi ne bodo razumeli, sprejeli.

Zadnjih deset let sem ┼żivel dve ┼żivljenji, za─Źne svojo pripoved mlad Irec Doug Leddine, ─Źigar odkrit videoposnetek o depresiji je bil v zadnjih dneh┬áve─Ź kot 20.000-krat┬ádeljen┬ána dru┼żabnem omre┼żju Facebook.┬á

Svojo pripoved nadaljuje:

─îe vpra┼íate mojo dru┼żino, sem sre─Źen, pozitiven, delaven in samozavesten fant. Ampak to je vse prej kot resnica. V bistvu je debela la┼ż.

┼Żivim povsem obi─Źajno ┼żivljenje ─Źloveka z depresijo, tema─Źno, povsem druga─Źno ┼żivljenje, o katerem je izjemno te┼żko govoriti s komerkoli. In nisem edini.

Ta ob─Źutek teme je ─Źez leta postal tako normalen, da sem za─Źel misliti, da je to normalno. Ampak ni.┬á

Te┼żko je sprejeti in ┼żiveti z depresijo ali katerimkoli drugim stanjem, mentalnim ali fizi─Źnim, kaj ┼íele deliti ga z drugimi, ─Źeprav je velikokrat prav to, da lahko nekomu pove┼í, zaupa┼í, da ─Źuti┼í, da te sprejme tudi s tem stanjem, klju─Ź do tega, da se sprejme┼í┬ásam┬áin kon─Źno la┼żje zadiha┼í.

Depresija ni kot o┼ípice, ki jih dobi┼í enkrat v ┼żivljenju in se ti ni treba z njimi nikoli ve─Ź spopasti. Ali kot zlom roke, ki ti jo v bolni┼ínici zravnajo.

Za depresijo trpi vsak dan ve─Ź in ve─Ź ljudi, je eno izmed najbolj dokumentiranih in nara┼í─Źajo─Źih mentalnih stanj v sodobni dru┼żbi, vendar nas je strah o tem govoriti. Ampak te┼żava nastopi prav tukaj; ─Źe jo potisnemo stran, ne bomo re┼íili problema.

Spregovoriti, se odpreti. Prese─Źi predstavo o nesprejemanju, o strahu, o izgubi najbli┼żjih, znancev, morda celo slu┼żbe. To je mo─Źan korak, ki spremeni ┼żivljenje.

Kako bomo na┼íli odgovor, ─Źe se bojimo vpra┼íanja? ─îe se bojimo stanja, v katerem smo?┬á

Naj te ne bo strah, ─Źe se spopada┼í s tem tudi ti. Nisi sam, okoli tebe je veliko ljudi, ki te bodo podprli in ti pomagali.

Tudi ─Źe tega ne do┼żivlja┼í, te vabimo k ogledu spodnjega videa. Mogo─Źe ti bo dal vpogled v ┼żivljenje, ki ga nekdo ┼żivi, mogo─Źe celo kdo od tvojih bli┼żnjih, a tega ne ve┼í. Mogo─Źe bo┼í neko─Ź tudi ti to do┼żivljal.

Video je pripravil Doug Leddin, ki ┼że leta ┼żivi z depresijo.

Sr─Źno vabljeni k ogledu in deljenju posnetka! Doug napro┼ía vse, da video ─Źim ve─Źkrat delimo, in ─Źe pomagamo vsaj enemu posamezniku, bomo naredili ogromno spremembo!

Spregovorimo in dajmo ljudem vedet, naj jih ne bo strah. Da smo z njimi, vedno in povsod. Vsi smo eno.

Vir: https://www.youtube.com/watch?v=ez179mM5sbI
Deli svoje mnenje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj ra─Źun 3 ┼żarke (za tvoj 1. komentar)!
Toma
  komentiral 1 leto nazaj
Hvala ti
Nalagam...