Akademija Srca

23.9. – Enakonočje – izjemna moč

16. september 2020    40 ogledov

23.9. – Enakonočje – izjemna moč

Enakonočje je poseben dan, saj je energija še posebej intenzivna in podpirajoča. Na ta dan bodimo še posebej predani sebi. Energija vesolja ojača naš potencial in ojača vse telesne procese.

Priporočam, da to močno energijo kozmosa izkoristite za krepitvi zdravja, saj enakonočje učinek potroji. Izberite zase blagodejno kopel in povabite še koga.

Solna kopel

Že kopel v vroči vodi je blagodejna za telo, njeno moč pa lahko dodatno okrepite s sodo bikarbono in morsko soljo. S tem boste učinkovito razstrupili telo.

V še znosno vroči vodi raztopite 375 g sode bikarbone in 375 g morske soli (najbolje Piranske soline, grobo mleta, nerafinirana). Potopite se v kopel tako, da bo čim večja površina telesa pod vodo. V kopeli uživajte 20 minut oziroma toliko časa, da se voda ohladi na telesno temperaturo. Kože ne splakujte osem ur. Če pa se boste pred tem, da zlezete v vodo, še na suho poščetkali, je to pravi balzam za telo. Bazična kopel s sodo bikarbono vas tudi razkisa.

Preslična kopel

Za koga kopel ni primerna?
Presličina kopel se odsvetuje tistim, ki imajo izrazito poudarjene krčne žile, tistim, ki imajo velike težave s srcem in povišanim krvnim tlakom.

Čez noč namočimo 100 g suhe njivske preslice (kupimo kot čaj) v 3 l vode. Naslednji dan vremo 20 minut. Če jo pozabimo močiti, kuhamo dlje (1 uro ali več). Precedimo in vlijemo v čim bolj vročo vodo za kopel. Pred kopeljo in v kopeli pijemo veliko vode. Tako bo telo šlo v kopel napojeno, polno vode in se bo proces potenja lažje sprožil. V kopeli smo lahko do vratu ali do podpazduh. Vsekakor morajo biti v vodi predel nad ledvicami ter jetra. V kopeli smo 20 minut. Preslica odpravlja tudi gube, zato ko smo v kadi, si lahko splaknemo obraz z njo. Ko končamo se še mokri zavijemo v brisačo in se nato potimo še leže, v postelji.

Redno, tedensko kopanje, odstrani iz telesa toksine (fizične in »psihične«, ki se kažejo kot bolečine neznanega vzroka).

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...