Izziv zaobljub, s katerimi smo zaključili staro leto in vstopili v novega
Taja Albolena

Izziv zaobljub, s katerimi smo zaključili staro leto in vstopili v novega

piše: Taja Albolena
7. januar 2013    96 ogledov

Vsi poznamo novoletne zaobljube, ki jih sklenemo sami s seboj. Obljubimo si, da bomo bolj srečni, bolj uspešni, bolj zdravi, ... In navdušenje nas običajno drži kakšen mesec, pri nekaterih več, potem pa splahni, zaradi pomanjkanja volje in tako se vrnemo nazaj v stare preizkušene navade. V svojem dolgoletnem raziskovanju različnih tehnik sem ugotovila, da je tisto, kar nas običajno vrne nazaj v stare vzorce delovanja navada. Dokler ne znamo preseči stare navade, tako da vedno znova izbiramo novo, se slej ko prej vrnemo nazaj v stare tirnice, kajti to je tisto, kar nam je blizu, kar je udobno, ne glede na to, da nam ni najbolj všeč. Vendar je pri ljudeh še vedno tako, da ne maramo neznanega in se zato raje vračamo nazaj v znano, ki je udobno, četudi ni optimalno. Novo leto tako pogosto postane ponavljanje prejšnjih let in tako za mnoge še eno leto za katerega si želijo, da bi čimprej minilo.

Konec leta sem poslušala številne navdušene kolege in znance, ki so zagotavljali, da bo leto 2013 drugačno, da bo to njihovo leto. In potem pride tista čarobna polnoč in ko se zbudimo v naslednji dan mnogi ugotovijo, da ni nič drugače, za mnoge je bilo letos prebujenje v novo leto že 2.1. ko je bilo treba v službo in smo ugotavljali, da se nič ni spremenilo. Šefi so še vedno sitni, sodelavci so še vedno tekmovalni, otroci so še vedno leni in ne vstanejo nič prej in tako slej ko prej enostavno odnehamo.

Kaj se je zgodilo z vsem navdušenjem iz začetka leta, se mnogi sprašujejo, ko leto nadaljuje svojo utirjeno pot.

Začeli smo z mnogimi dobrimi nameni in usmerjeno namero, nato pa se je nekaj zgodilo. Kaj?

Težava pri novo letni zaobljubi je pogosto v tem, da jo že v štartu postavimo na paradigmi tega, česar v prejšnjem letu nismo dosegli. Vse tisto, kar se ni izšlo, kar se ni zgodilo je tisto kar postavimo na vrh svojega seznama želja. In naši seznami želja so pogosto posledica naše želje, da bi si končno “uredili” svoja življenja.

Druga stvar je ta, da si sezname pišemo skozi osredotočanje na stvari v zunanjem svetu. Iščemo kaj je tisto, kar nam manjka, česa nimamo in se osredotočamo na to ob tem pa pozabimo, da je naša pozornost usmerjena na pomanjkanje in ne na obilje.

Tretje je to, da se ne zavedamo, da je 2012 resnično prineslo izjemno veliko spremembo v fokusu naše energije, ki ne podpira želja naše osebnosti in ega, temveč nas sili v to, da odkrijemo svoje srčne želje. In te niso udobne. Naša duša ima pravzaprav tri želje; da se širimo oziroma rastemo, da se izražamo in da izkušamo ta svet v vsem njegovem izobilju. Kar pogosto pozabimo je, da namen s katerim smo tukaj ni, da bi si uredili udobno in srečno življenje, duša je izbrala, da se bomo soočili z vsem, kar nam je na poti, z vsemi ovirami, izzivi, ki nam preprečujejo, da bi vzpostaviti ravnovesje znotraj sebe. V resnici je vse kar se dogaja popolno in prav nič ni narobe z nami ali našimi življenji, ničesar ni, kar bi morali “urediti”. In tega običajno ni lahko sprejeti. Vse se dogaja z božansko časovno usklajenostjo in lahko se borimo in cepetamo, poskušamo stvari izsiliti ali pa enostavno počakamo, da nam življenje prinese priložnosti.

Konec leta so mi moji vodniki predstavili izjemno zanimivo asociacijo življenja s surfanjem na valovih življenja in ob tem so me spomnili na surfarska pravila, ki sem jih že pred leti našla nekje v svetovnem medmrežju. In ključno sporočilo je bilo, da moraš valove začutiti in biti odprt, v stiku, v toku, kajti drugače te val potegne pod sebe in te povalja v pesku. In ko te povalja v pesku to ne pomeni, da zdaj nehaš s surfanjem, to vzameš kot nekaj, kar je del mojstrenja valov. In tako se vedno znova vračaš na svojo desko in se mojstriš v tem, da ostajaš na valovih in jezdiš z njimi.

Sprejemljivost in voljnost, da sodeluješ z valovi in se ne boriš z njimi, ko te potegnejo podse in te povaljajo, da ne kuhaš zamere in se kar se da hitro vrneš na valove je osnovno pravilo surfarjev. In tega se je potrebno naučiti v našem vsakodnevnem življenju.

Stvari lahko preobrazimo le takrat, ko si dopustimo in smo voljni, da se preobrazba zgodi. Kadarkoli usmerimo namero v nekaj, kar si želimo, to ustvari z besedami Abrahama - energetski vrtinec, ki pritegne energijo v skladu z našo namero k nam. Ta vrtinec nas uskladi s frekvenco tega, kar je v skladu in povezavi s to našo namero, hkrati pa nam prinese na površje znotraj nas samih vse tisto, kar ovira to željo ali namero, da se uresniči. Velika večina odneha takoj, ko so soočeni s strahovi in odporom znotraj sebe, s stvarmi, s katerimi se je potrebno soočiti, da bi jih preobrazili. In večina se v taki situaciji zagozdi, kajti večina je mnenja, da bi moralo osredotočanje na želje prinesti točno to, kar si želijo.

Ljudje še vedno delujemo v paradigmi kontrole in nadzora, kjer hočemo, da se stvari dogajajo točno tako, kot smo si zamislili, kajti to je nekaj znanega. Takoj ko želje zapelje v domeno neznanega, kjer kontrola ni mogoča, kajti ne moreš nadzorovati oceana življenja, enostavno odnehajo.

Izziv za večino tistih, ki si postavijo novoletne zaobljube je, da se nehajo boriti in začnejo sprejemati. Šele ko smo v dopuščanju, se lahko energetski vrtinec, ki smo ga ustvarili širi in pritegne vse tisto, kar je uglašeno z njim. Seveda to pomeni tudi, da se z milostjo soočamo z vsem, kar ni usklajeno z njim in je trenutno del našega življenja.

Nedvomno je velika lekcija v tem to, da opustimo vse tisto, kar nas želi zapustiti in sprejmemo tisto, kar želi priti k nam. Narediti moramo prostor za nove stvari tako, da spustimo vse tisto, kar nam ne služi več. Zato je to, da dopustimo toku življenja, da opravlja to, kar opravlja najboljše, tisto, kar omogoči našim nameram, da se udejanjajo.

Kreacija je v domeni božanske ženske esence in je povezana z dopuščanjem, voljnostjo in sprejemljivostjo, ko smo v toku in dopustimo, da samo smo. In ja, seveda je modro, da smo jasni v tem, kaj so naše srčne želje in da gremo za njimi. Ob tem pa se zavedajte, da vas bo življenje soočilo z vsem, kar ni v skladu z njimi samo zato, da bi to lahko v sebi prepoznali, se s tem pomirili v sebi in nadaljevali svoje popotovanje. Bodite pripravljeni narediti vse kar je potrebno, da naredite prostor za čudeže.

Zavedajte se, da je življenje vaša kreacija in ob tem je potrebno prevzeti polno odgovornost za to, kar kreiramo. To pomeni, da vam nihče nič ni naredi, kar ne bi bilo del dogovora med dušami, vse je vaša izbira. Če lahko to sprejmete in živite s tem, da kreirate tako izzive kot čudeže v svojem življenju ste na pravi poti.

V tem življenju ni žrtev, poražencev in zmagovalcev per se, vse je stvar izbire in potem življenje preizkusi ali si odločen, da boš svojim srčnim željam sledil in jahal na valovih življenja ali te bo val potegnil podse in te povaljal v pesku.

Želim vam, da je leto 2013 resnično vaše leto in da ustvarite vse kar si želite. Naj bo vaša ježa na valovih življenja prežeta z užitkom, radostjo in izobiljem vsega, kar si želite zase.

In le vi veste, kaj to je, zato se obrnite vase in prepoznajte to v sebi.

Namarie

Taja Albolena, DivineWoman Blueprint™ svetovalka

 
Nalagam...
PRIJAVI  

Komentarji

  Bodi prvi in podaj svoj komentar! S svojim komentarjem dobiš tudi 3 žarke!

Facebook komentarji