Marjana Bloch

Strategije za čudovito življenje

20. januar 2013    2947 ogledov

V življenje navadno privlačimo tisto, o čemer največ premišljujemo, v kar globoko v sebi verjamemo, pričakujemo ali si predstavljamo. To je zakon sevanja in privlačnosti. Vse, kar sevamo v sebi in zunaj sebe, nam okolje odseva nazaj. Pogosto privabimo v svoje življenje prav izkušnje, ki se jih najbolj izogibamo ali bojimo. Če vas je strah, da boste ostali brez službe, da ne boste zmogli plačati položnic, da boste razočarani v ljubezni ali da boste padli na izpitu, je velika verjetnost, da se bo to tudi zgodilo. In obratno. Če v sebi negujete misli in predstave, da se bo vse dobro izteklo, da ste varni, ljubljeni in uspešni, boste v svoje življenje privabili ljudi, okoliščine in dogodke, ki bodo v soglasju z vašimi pričakovanji.

Če boste strategije za vsakdanje življenje redno uporabljali, bo lahko to leto eno izmed najbolj čarobnih in uspešnih. Če ste pripravljeni odpreti nov list v svoji knjigi življenja in pozabiti na pretekle neuspehe, razočaranja in skrbi, vam bodo te strategije prišle zelo prav, da se boste držali začrtane poti in čim manjkrat skrenili z nje. Lahko se držite le ene ali dveh strategij v tem letu. Bolje manj kot nič, pravijo. In ko bodo prišli prvi pozitivni rezultati, se boste morda odločili, da ste pripravljeni v svoje življenje vnesti še kakšno spremembo.

Štirje osnovni koraki, ki jih morate obvladati:

1. Pridite si na jasno, kaj v resnici hočete

Veliko ljudi je nezadovoljnih, nenehno tarnajo in kritizirajo in zelo veliko imajo povedati o tem, česa ne marajo, kaj jim ni všeč in kakšna krivica se jim dogaja. Ko pa jih vprašate, kaj si želijo, ne znajo natančno povedati. Želim več denarja, zdravja, ljubezni, boljšo službo so tipični odgvori. Vendar preveč splošni.

Če želite uporabiti zakon sevanja in privlačnosti v svojo korist, morate biti zelo natančni v tem, kaj pravzaprav hočete.

Prav tako morate biti zelo iskreni do sebe in razlikovati med tem, kaj drugi pričakujejo od vas, in tem, kaj si želite vi. Vaši cilji lahko segajo na vsa področja –  služba, dom, odnosi, partnerstvo, materialne dobrine, prosti čas, zdravje. Za vsako področje si ustvarite jasno in izrazito sliko želene situacije. Podkrepite jo z občutki in zamislimi. Bodite čim bolj natančni in vedno razmišljajte o tem, kar hočete udejanjiti in doseči. Skratka, imeti morate resnično željo, da vam je do nečesa.

Vprašajte se: »Si v resnici želim doseči ta cilj?« in »Ali sem res pripravljen, da uresničim te sanje?«

2. Odstranite omejitve in negativna prepričanja

Bolj ko boste prepričani o izbranem cilju in želenem stanju in bolj ko boste verjeli, da vam bo uspelo, več možnosti imate, da se to tudi zgodi. Težava je v tem, da je večji del naših prepričanj v podzavesti, na katero nimamo veliko vpliva. Če v vaši podzavesti, ki je več kot milijonkrat močnejša od vaše zavesti, na primer vlada prepričanje, da si ne zaslužite boljše službe, boste zaradi podzavestnega strahu vztrajali v službi, v kateri ste nesrečni.

Ta podzavestni strah vam bo stal na poti, da bi lahko delovali in razmišljali pozitivno in z zaupanjem, vse dokler se ga ne osvobodite. Eden izmed načinov, da se osvobodite negativnih prepričanj in strahov, je uporaba Gama tehnike spreminjanja prepričanj®, o kateri sem že pisala. Za prvo silo lahko poslušate meditacijo Gama zdravljenje, v kateri vas vodim skozi proces spreminjanja prepričanj. 

3. Pojdite v akcijo

V nobeni strategiji ne sme manjkati akcija. Dejanje. Prvi korak. Saj ste že slišali za vic, ko Jože vsak dan prosi boga, da bi zadel na loteriji. Prosi in prosi, pa nič. Končno mu bog pravi: »Jože, pa daj že kupi loterijski listič.« Vse molitve, prošnje, afirmacije, načrti, želje in cilji zahtevajo od nas, da nekaj ukrenemo v tej smeri. Ko imate neki cilj, se vprašajte: »Kaj je tisti prvi korak v smeri tega cilja?« Lahko je čisto majhen korak. Pomembno je, da ga storite. Če si na primer želite sanjske počitnice na Maldivih in nimate niti malo možnosti, da bi si jih v tem trenutku privoščili, greste vseeno lahko na internet in se pozanimate o letalskih kartah, o ceni aranžmajev, o tem, kaj lahko tam počnete. To vas nič ne stane, hkrati pa ste en korak bližje svojemu cilju. Zlahka se ujamemo v past, ko si govorimo: Ko ne bo več tako stresno v službi, bom začela dieto, začela bom hoditi na jogo, bolj bom potrpežljiva do svojih otrok itd. Ne čakajte na idealne okoliščine, da bi lahko začeli uresničevati svoje cilje.

4. Prepustite se toku in bodite odprti za sprejemanje

Na splošno velja pravilo, da bolj ko se naprezamo, manj smo uspešni. Naprezanje je navadno samo znak, da nas je strah, da tega ne bomo dosegli, zato se krčevito poganjamo k cilju in nismo sproščeni. Prepustiti se toku pomeni, da zaupate sebi in življenju, da mirno in sproščeno vztrajate pri svojih ciljih in željah. In da ne vržete puške v koruzo takoj, ko naletite na prvo oviro. Pot do cilja ni vedno ravna in ovinki nas ne smejo zbegati. Zaupajte si, bodite odločni in prožni. Ne pozabite ohranjati jasne slike želenega v svojem umu in hkrati uživajte v procesu doseganja cilja. Govorite si: »Dogaja se.« 

Toliko za danes. Naslednjič pa kaj več o sedmih čudežnih korakih. Jaz jim pravim čudežni, ker delujejo in ker jih sama uporabljam že vrsto let. So preprosti, ne zahtevajo veliko časa in zlahka postanejo del vaše vsakdanje rutine:

  1. Redno odstranjevanje navlake 
  2. Delujte, kot da se že dogaja
  3. Uporabljajte afirmacije
  4. Družite se z ljudmi, ki vas podpirajo
  5. Koristno upravljajte čas
  6. Pozorni bodite na sporočila in znamenja
  7. Vizualizirajte potek dneva
Vir: http://www.soul-coach.si/o-marjani/blog/36-blog/110-strategije-cudovito-zivljenje-leto-2013
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...