Taja Albolena

Kako vplivati na zdravje svoje maternice?

4. marec 2013    3497 ogledov

Pri svojem delu energijskega čiščenja maternice se srečujem s številnimi maternicami. In vedno znova me fascinira dejstvo, kako malo pozornosti in nege ženske posvečamo temu izjemnemu organu, ki je center ženske moči. Ne, nisem ginekologinja in maternice me do pred nekaj leti niso zanimale, sploh. Pravzaprav sem se delala, da je nimam, razen v času nosečnosti, ko je bila kar naenkrat v središču pozornosti, in potem celo desetletje nič. 

Energijsko čiščenje svojega prvega doma

Nato je prišel pretres mojega življenja, nosečnost in splav, čiščenje maternice in moj občutek, da nekaj ni čisto tako, kot bi moralo biti. Nekaj je ostalo v mojem telesu, nekaj nejasnega, nekaj, česar sploh nisem znala opisati, vendar je bilo s stališča stroke z mojo maternico vse v redu. Ker sem leta 1999 na podoben način začutila svoje stanovanje, sem se spomnila tega občutka, kot bi bilo na stenah še kakšen meter nečesa, kar me je motilo, sem zaznala ta isti občutek v svojem prvem domu, v svoji maternici. In tako sem začela raziskovati, za kaj gre, in prišla do razumevanja, da je energijska placenta tista, ki je pogosto problematična, saj ostane v telesu tako po splavu kot po carskem rezu in se z njo nihče ne ukvarja. To je zazvonilo v moji notranjosti, in tako kot sem se leta 2000 lotila energijskega čiščenja svojega doma, sem tokrat opravila energijsko čiščenje svojega prvega doma. Uspešno. In ker sem opazovala na svojih srečanjih številne maternice, ki so obremenjene s preteklostjo, čustvi, stresom, krivdo in sramom, sem energijsko čiščenje maternice ponudila ženskam, s katerimi sem delala.

Izkazalo se je, da je ta preprosti proces številnim pomagal do takojšnjega boljšega počutja in predvsem boljšega odnosa do same sebe. Odkrila sem vir ženske moči in svoje delo z maternicami samo nadgrajevala. Vse svoje razumevanje ženskega energijskega sistema sem združila v vikend druženju Sem, kar Sem. Sem Ženska., kjer podrobno pogledamo, kje ženske skrivamo svojo krivdo in svoj sram, svoj stres in vse občutke, ki jih ni dovoljeno čutiti.

 Maternica ni le dom novemu življenju, ko govorimo o otrocih, je center kreativnosti, ženske moči in življenjske sile. Ženske svoje življenjske vtise, izkušnje, čustva in energijske vezi nosimo v svojih maternicah in naše čustveno, duhovno in fizično zdravje je neposredno povezano s tem, kako energijsko čista je naša maternica.

Čiščenje starih ranjenosti se začne v maternici

In ravnovesje, ki ga s čiščenjem ustvarimo v svojem telesu, ni le neposredno povezano s kakovostjo izkušnje prostora, ki ga izkuša otrok prvih devet mesecev svojega življenja, prek jasnosti, ki jo dosežemo z rednim čiščenjem maternice, vplivamo tudi na življenja svojih moških. Bolj ko smo v stiku s čisto esenco ženstvenosti v sebi, bolj so lahko moški v stiku s svojo, kajti ženske smo zgled ne le svojim hčeram, temveč tudi svojim moškim.

Avstralski raziskovalci so demonstrirali pomembnost okolja pred rojstvom. Znanstveniki na inštitutu Murdoch Childrens Research Institute so dokazali, da okolje, ki ga otrok doživlja, medtem ko je v maternici, vpliva na njegovo zdravje v prihodnosti. Dr. Jeff Craig in njegovi kolegi so lahko ocenili, kako geni in okolje v maternici vplivajo na otrokov epigenetski profil. In prvi so dokazali, da imajo identični dvojčki morda res enako DNK-zaporedje, vendar imajo lahko popolnoma različen epigenetski profil ob rojstvu. Kot pravi Craig, je to zato, ker vsak od dvojčkov okolje doživlja na svoj način, saj se določene stvari lahko prenesejo na enega in vplivajo na njegov epigenetski profil, ne pa tudi na drugega. Maternica pomembno vpliva na to, kako doživljamo svet ne le v maternici, temveč tudi kasneje v odrasli dobi. Vtisi preteklih generacij kot tudi travme, ki jih je ženska doživela pred nosečnostjo, so zapisani prav v njeni maternici, zato sploh ne preseneča, da je prenos informacij na celični ravni tako preprost.

Maternica je čarobna 

V maternici ležita moč in čarovnija, ki hrani naša življenja, nas neguje, in pot iz glave v srce za žensko vedno vodi skozi maternico. V srce vstopamo iz tega našega notranjega svetišča. Po mojih izkušnjah ženske pogosto ne želijo v ta svoj sveti prostor, ker je zapolnjen s čustveno kramo, energijskimi smetmi in vsemi travmami, ki smo jih doživele me, pa tudi z vsem, kar je del kolektivnega polja ženske energije. In zato se veliko žensk maternici že na daleč ogiba, o njej se ne govori na glas, kot tudi ne o njenih ciklih in drugih misterijih ženske. In vendar je maternica začetek našega popotovanja v izvorno ženstveno esenco, kajti tukaj moramo ustvariti center, tisto sidro, ki nam omogoča, da potujemo in smo v toku življenja. Maternica je tisto mesto, skozi katero ustvarjamo harmonijo in zdravljenje planeta Zemlje. Energijsko čiščenje maternice je nekaj, kar bi morala poznati, razumeti in izkušati vsaka ženska. 

5 načinov, ki vam pomagajo negovati maternico:

1. Poveži se z Zemljo.

Zemlja je močno povezana z maternico ženske. Pravzaprav je skozi maternico ženske portal, ki vodi v stik z maternico planeta Zemlje. Narava nam pomaga, da se lažje vrnemo v svoj energijski prostor, in nas uravnovesi. Pomaga nam, da najdemo stik s pretokom življenja in začnemo deskati na valovih življenja. Pretočnost je značilnost ženstvene energije, in da bi se lahko povezale z njo, jo moramo začutiti v svojih telesih. Ob tem vam lahko pomaga sedenje na zemlji, hoja z bosimi nogami po zemlji ali ležanje na zemlji. Ko je vaše telo v stiku z zemljo, začnite dihati iz maternice in se povežite z maternico mame Gaie. Zahvalite se zemlji za njeno podporo in negovanje.

2. Ustvarjanje zvoka

Zvok ima izjemno sposobnost preobražanja, kar dokazujejo številne študije, in to je izročilo, ki so nam ga pustile prejšnje generacije. Zvok kristalne posode, čistega zvonca ali gonga ali glasu, ki je usmerjen z vso nežnostjo, ki jo premore, v ta del telesa, asistira pri energijskem čiščenju. Če si ob tem predstavljate, kako zvok spira vašo maternico kot voda, ki teče skoznjo, bo učinek še bolj izjemen. 

3. V svoje telo dovoli vstopiti le moški energiji, ki je ljubeča in ki podpira tvojo izvorno moč duše

Kolikokrat si dovolila, da tvoje telo penetrira moška energija samo zato, da bo zadovoljen ali da boš imela mir? Vse ženske smo vsaj enkrat v življenju naredile to same sebi in s tem prizadele in ranile sebe. To, koga spustiš v svoje telo in kdaj, je samo in zgolj tvoja izbira. In ko pustimo moškemu v svoje telo, ga spustimo v svojo maternico. In energijski vtis, ki ga moški pusti v tebi, je prisoten sedem let na energijski ravni, kar pomeni, da imaš lahko v sebi energijo številnih moških. Ko dopustiš, da vate vstopa moška energija, ki ni v energiji ljubezni in podpore, s tem zmanjšuješ svoj potencial, ki ga v sebi nosi maternica. Kot bi bledela in ugašala svojo polno moč.

4. Jejte surovo sadje in zelenjavo in pijte smoothije

Visoka frekvenca hrane ustvarja visoko frekvenco v naših telesih in vpliva na maternico. Svetloba, ki skozi klorofil vstopa v tvoje telo, pomaga pri čiščenju in vzpostavljanju ravnovesja v maternici, zato se ob čiščenju vedno priporočajo zeleni smoothiji, ki so polni klorofila, ter zelene alge. Organsko pridelana hrana, ki ni obremenjena s pesticidi, tvojo maternico krepi in jo osrečuje.

5. Spoprijateljite se s kristali

Kristali, kot je malahit, s svojo bakreno osnovo pomagajo nase potegniti sevanja, ki so pogosto močno prisotna v maternicah žensk, saj nas večina dela na računalnikih in uporablja prenosne telefone, vse to pa se sidra v maternici. Mesečev kamen, biseri in srebro povezujejo maternico z esenco ženstvenosti. Selenit je kristal, ki krepi mišice maternice, da jo držijo v pravilni legi, kajti povešena maternica je pogosto vzrok krčev in številnih težav v tem delu telesa. Selenit je nežen kristal, ki krepi povezavo z žensko energijo lune, saj ima tudi ime po grški boginji Seleni.

Maternica bi morala od ženske dobiti vsakodnevno pozornost, tako kot jo posvečamo svojim zobem z rednim ščetkanjem. Pomen maternice za žensko ni nekaj novega, gre za starodavno znanje, zaradi katerega so umirale številne ženske v preteklosti, ki so jih označili kot čarovnice. 

Ko je maternica ženske čista in odprta, zna preobražati katerokoli energijo, ki vstopi vanjo, in tako so številne ženske v preteklosti skozi svojo maternico kanalizirale informacije, kot je bila praksa v Delfiju, ali pa skoznjo čistile planetarno energijo, stres ljudi, ki so ga oddajali v Zemljino atmosfero, kar še vedno počno tibetanske nune.

Ženska je ponovno poklicana, da se spomni svojih misterijev, svoje modrosti in jo uporabi. Čas je zdaj! In vse zapisano le potrjuje besede dalajlame, ki je leta 2009 izjavil, da bodo svet rešile zahodne ženske. 

Poskrbite zase. Živite svojo moč. Kajti ženska, ki ozdravi svojo maternico, pomaga moškim v svojem življenju, da bolj avtentično izkusijo božansko ženstvenost, da lahko pozdravijo svoje ranjenosti in nezaupanje ženskam. Ženska, ki živi svoje življenje iz tega notranjega centra v sebi, skozi negovanje sebe in odpiranje pomaga tako moškim kot ženskam, da se spomnijo tega mesta moči v sebi in ga pozdravijo v sebi. Ženske, ki se vrnejo v svojo maternico, ustvarjajo vrtinec magnetne sile življenja, ki preobraža vsakogar in vse, kar je v njeni bližini. Tako ženska preobraža svet!  

Namaste

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...