Polona Plešec

5 elementov intimnosti

28. junij 2019    577 ogledov

Veliko definicij obstaja o ljubezni. Nih─Źe od nas pa zares ne ve, kaj druga oseba ob─Źuti kot ljubezen, ker ne ┼żivimo v njenem telesu in glavi ter ne do┼żivljamo njenih ─Źustev in ob─Źutkov. Za vsakega izmed nas je ljubezen lahko nekaj drugega in z ljubeznijo je povezanih veliko pri─Źakovanj. Kaj je ljubezen za vas?

Ljubezen je lahko ena velika iluzija. Ker so na┼ía ─Źustva in ob─Źutki plod na┼íih misli. Na┼íe misli pa se lahko spremenijo in tudi se spreminjajoÔÇŽ ─îe tako izberemo.

Zato v┬áAccess Consciousness-u med┬á5 elementi intimnosti ni ljubezni. Je pa med njimi spo┼ítljivost, zaupanje, ranljivost, dopu┼í─Źanje in hvale┼żnost.┬áTudi seksa in kopulacije ni med njimi. Z nekom namre─Ź lahko seksate, pa ni nujno, da med vama obstaja teh 5 elementov. Je pa seks ─Źisto nekaj drugega, ─Źe teh 5 elementov med dvema osebama obstaja.

Kakšna razlaga se skriva pod vsako izmed teh besed?

  • Spo┼ítljivost┬ápomeni, da smo spo┼ítljivi do svojega partnerja in do sebe. Osebo naj bi spo┼ítovali prav tak┼íno, kot je in se ne trudili je izuriti, da postane nekaj drugega. ─îe osebe ne spo┼ítujete tak┼íne, kot je, kak┼íno razmerje pravzaprav imate?
  • Enako je s┬áhvale┼żnostjo. Hvale┼żnostjo, da je ta oseba del va┼íega ┼żivljenja in da se je v njem prikazala. Hvale┼żnost lahko obstaja samo brez sodb. Ljubezen pa je lahko polna sodb in pri─Źakovanj. Da bi lahko bili hvale┼żni za drugega, je predpogoj, da smo hvale┼żni zase.
  • Dopu┼í─Źanje┬áje ne vme┼íavanje v odlo─Źitve in dejanja drugih ljudi s svojimi pogledi. Vse, kar drugi naredijo, govorijo in mislijo, je samo zanimiv pogled. Ni se vam treba z nimi strinjati, usklajevati, niti se jim upirati ali na njih in njihove izbire reagirati. Tudi druga oseba naj bi bila v dopu┼í─Źanju vas. Ste lahko v dopu┼í─Źanju osebe, s katero ste in za to, kar je, hvale┼żni?
  • Ranljivost┬ápomeni, da ne gradimo zidov pred sabo in ne nosimo mask. Ne skrivamo nobenih delov sebe, niti tistih, za katere mislimo, da so slabi in grdi. Te┼żko smo ranljivi z drugimi, ─Źe nismo popolnoma ranljivi sami s sabo in v resnici veliko tega, kar smo in delamo, skrivamo tudi sami pred sabo. Nismo tudi pripravljeni prejeti vsega (npr. negativnih sodb), ranljivost pa je popolno prejemanje. Ranljivost ne pomeni, da smo predpra┼żnik. Ko smo ranljivi, nas nih─Źe ne more nadzorovati, ker ni gumbov, na katere bi lahko pritiskali.
  • Zaupanje┬áje pomemben del intimnosti. Pa ne v smislu slepega zaupanja, da se bo nekdo spremenil. Niti ne zaupanje v smislu, da vas oseba ne bo prevarala ┼íe drugi─Ź, ─Źe vas je prvi─Ź. Zaupanje je to, da zaupamo, da je oseba to─Źno tak┼ína, kot je in bo tak┼ína tudi ostala. Spet je klju─Źno, da najprej zaupamo sebi. ─îe mislimo, da moramo za drugega vedno biti nekaj drugega, kar v resnici smo, si ne zaupamo. To tudi ne pomeni, da si slepo zaupamo, da bomo nekega dne naredili vse prav in postali popolni.

Da bi vse te elemente lahko imeli v skupnosti z drugimi ljudmi, je nujno, da imamo vse to najprej sami s sabo. Zato preden ka┼żemo prst na druge, preverimo, ─Źe smo spo┼ítljivi do sebe, ─Źe smo v dopu┼í─Źanju sebe, ─Źe smo hvale┼żni zase, ─Źe sami sebi zaupamo in ─Źe smo ranljivi. Drugi nam v resnici samo zrcalijo to, kar je v nas. ─îe smo totalno ranljivi in v dopu┼í─Źanju sebe, nas sploh lahko kdo prizadane?

Vpra┼íajmo se tudi, ─Źe imamo vseh teh 5 elementov intimnosti s svojimi partnerji, ─Źe jih imamo. ─îe ne, je morda ─Źas, da jih najprej postavimo v odnosu do sebe? ─îe potem nismo zmo┼żni imeti teh elementov v odnosu z drugimi, je ─Źas, da se vpra┼íamo, ali smo sploh v odnosu s pravo osebo oziroma kaj si sploh ┼żelimo v ┼żivljenju ustvariti?

Ljubezen, seks ali 5 elementov intimnosti? In kaj ─Źe imamo lahko vse? In kako bi to izgledalo, ─Źe bi za─Źeli s 5 elementi intimnosti?

Kaj pa ti praviš? 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj ra─Źun 3 ┼żarke (za tvoj 1. komentar)!
Danijela
  komentiral 1 leto nazaj
In še kako prav imate
Nalagam...