Mojca Debelak

Poletje v znamenju bele

13. avgust 2013    908 ogledov

Barve, ki krasijo živa bitja, niso naključne. Označujejo vrsto, spol in starost. Zlastipri pticah so pomembne pri dvorjenju oziroma izkazovanju ljubezni, zato so pri številnih najpomembnejši 'atribut' ...

Tudi ljudje imamo svoje barve. Tisto najljubšo pa tisto, ki je ne prenesemo. Imamo različno barvo koče, oči, ustnic ... Človek je bitje, ki seva energijo. Ta ima svoje kvalitete, nihanja. Enako je z barvami, ki jih kot terapevtka vidim v avrah ljudi. Dejstvo je, da ljudje še vedno skeptično in sumljivo preučujejo trditev, da razbiram njihovo biopolje, avro. Priznam, res se sliši kot znanstvena fantastika, čeprav to ni. Šele ko jim opišem, kako se barve v njihovi energiji kažejo na počutju, v njihovem značaju, delovanju organov, podzavesti, se zadovoljno muzajo. Jaz pa se muzam, popolnoma iskreno, ker smo ljudje tako nezaupljivi. Mimogrede, nezaupanje seva v umazano rumeni barvi. Prinaša nelagodje in oslabi imunski sistem. 

Uvodoma sem barve povezala s pticami, ker je na duhovni poti pomembna znanilka prebujenja tudi bela vrana. Posebna ptica. Morda bolj zato, ker jo redkeje vidimo, čeprav pri nas ni tako redka. Morda le pričakujemo ne, da bi bila vrana lahko bele barve. To je ptica, ki prinaša čudenje in svetlobo. Če bi se dotaknili šamanizma, bi vrana prinašala pomembno simbolno sporočilo duhovne moči, ki kar kliče po kreaciji in odpira vrata spremembam. Slednje so, ko prileti vrana v vašo bližino, notranje in zunanje. Vodijo k boljšemu poznavanju sebe, k osebni rasti. Vrana pokliče našo dušo, vodi jo, da uberemo tisto pot, ki prihaja iz globin. Zdaj veste: »Če bela vrana vam prekriža pot, le zavejte se, da prihajajo duhovni čudeži vseh sort.«

Da bi človek lahko prejel simbolna sporočila narave, jih pravilno razumel, je pomembno, da ima enakomerno porazdeljeno energijo v telesu. Šele ta se zlije v občutek beline, če želite, v belo energijo harmonije. Spomnimo se, da bele prostore doživljamo kot čiste, bolj polne svetlobe, zračne. Tudi novorojenčke pogosto pozdravimo v slogu bele barve, ki prinaša čistost in nedolžnost. 

Če naša energijska središča, t. i. čakre, delujejo zdravo, odprto in usklajeno, lahko navežemo stik z belo barvo. Vem, rekli boste: »To že ne more biti pogoj.« Pa je. Vse drugo je navidezno obarvanje telesa z belino skozi meditacijo. Žal je tako, da si belo lahko predstavljamo z zaprtimi očmi, poskušamo jo priklicati v spomin in jo sidrati v telo. Izkušnja, ki šteje, a je precej manj intenzivna, kot če se belina pojavi sama v našem notranjem svetu. Ni prisiljeno vizualizirana, temveč je bolj posledica usklajenosti v telesu in duhu. Bela energija steče skozi nas takrat, ko enakomerno zaživimo na vseh sedmih ravneh. To pomeni, da se vseh sedem čaker ubrano vrti na frekvencah sedmerih različnih energij, na območju sedmih osnovnih barv. To je stanje izpopolnjenosti. 

Energijsko središče, ki vodi v domeno bele barve, se skriva v eteričnem ovoju našega telesa. Oho, saj res. Na zemlji imamo celo belo glasbo, ne le bele vrane. To je glasba, ki je neizmerno čista in sveža. Verjemite, vsi pademo na finto magične beline. Kar spomnite se na primer skladbe In the arms of an angel. Ob njej vsak začuti sporočilno čistost, če si le vzame nekaj časa in glasbo poskuša začutiti skozi zaprte veke. Rezultat: neizmerno ugoden občutek v prsnem košu. 

Imamo tudi belo hrano: danes bom tu izpostavila belo kolerabo, ki jo v kulinariki nespoštljivo zapostavljamo. Ne boste verjeli.

Ta čudoviti gomolj vas bo – kot bela barva – prečistil celostno. To magično belo živilo je zdravilo za boljšo prebavo, čistejše ožilje in manj holesterola v krvi in na stenah žil, zdravo sluznico in po potrebi učinkovito izločanje bolezenske sluzi iz dihal in prebavil. 

Poletje prinaša tokrat veliko sonca in svetlobe, kar gre izkoristiti, če se želite nahraniti s potrebno belino. Cilj: mentalna in duševna čistost. Sonce, saj veste, v resnici ni samo rumeno. Sončna svetloba na poti do zemlje potuje skozi zemljino atmosfero. Zaradi različnega kota svetlobe je sonce včasih bolj rumeno ali celo rdeče. Ko je sonce visoko nad nami, gre naravnost skozi atmosfero in takrat je sonce najbolj belo. Točno takrat se spomnite, da je sonce vir življenja. Njegov obstoj vam omogoča, da ste del tega planeta. Prinaša energijo, toploto. In belino, ki jo potrebujete, da bi prečiščeni zmogli vse nadaljnje izzive.

Komentarji (0)

  Bodi prvi in podaj svoj komentar! S svojim komentarjem dobiš tudi 3 žarke!

Facebook komentarji

Nalagam...