Polonca Čuda

Aktivacija obilja – 1. čakra muladhara (osnova za duhovno rast)

29. november 2018    774 ogledov

Prva čakra – muladhara (korenina) – je osnova za duhovno rast, ker z energijo prežema preostale čakre. Pomembna je za prizemljitev kreativnih idej in s tem za uresničevanje ciljev in izpeljavo idej, ki nato obrodijo rezultate, obilje ...

Aktivacija energije obilja

Ali ste vedeli, da nošenje listov bazilike v žepu ali denarnici ali v blagajni prinaša bogastvo in privablja kupce? Že stari Grki so verjeli, da bazilika varuje pred negativnimi vplivi, uporabljali so jo za zaščito in odganjanje negativne energije. Bazilika je znana kot kraljica zelišč,  poznana pa je tudi kot afrodizijak.

Vse zgoraj opisano pa so tudi kvalitete pravilno delujoče prve čakre, ki med drugim daje občutek varnosti in pripadnosti. Prva čakra oz. muladhara, ki pomeni korenina, je izjemno pomembna, ker z energijo prežema preostale čakre, in je osnova za duhovni razvoj. Pomembna je za prizemljitev kreativnih idej in s tem za uresničevanje ciljev in izpeljavo naših idej, ki nato obrodijo rezultate in pripeljejo do obilja (materializacija in denar).

Preveč ali premalo delujoča prva čakra

Kako ugotoviti, ali prva čakra deluje pravilno? Ali je prva čakra blokirana ali zaprta, nam pokažejo telo, čustva in okoliščine.

Fizični pokazatelji nedelujoče prve čakre

Nekateri znaki premalo delujoče ali zaprte prve čakre so: oslabljen imunski sistem, motnje hranjenja, prevelika ali premajhna telesna teža, težave z kardiovaskularnim sistemom, motnje v cirkulaciji, ki kažejo na previsok ali prenizek krvni tlak, hladne noge, slabokrvnost. Spolne težave in spolne bolezni, težave z ledvicami in mehurjem. Pomanjkanje energije, občutek utrujenosti in pomanjkanje volje do življenja, zagona, nespečnost. Težave s kostmi ali sklepi (artritis), osteoporoza, glavobol, težave z zobmi in dlesnimi, alergije, težave z debelim črevesjem, zaprtostjo …

Psihični pokazatelji nedelujoče prve čakre

Pri premalo delujoči prvi čakri občutimo stanje brez volje in moči za naše cilje, kar je lahko na prvi pogled videti kot lenoba, v resnici pa gre za pomanjkanje vitalne energije in volje. Šibkost in nezaupanje navadno spremljajo nemir, strah, sram, zavist, ki gredo z roko v roki z nezaupanjem in nezmožnostjo sprejemanja odgovornosti ali s prelaganjem te na druge. Počutimo se nesprejeti, neljubljeni in iščemo občutek varnosti, pripadnosti. Borimo se za pozornost. Težko se prilagodimo in ne zaupamo vase in v življenje.

Kaj zapira prvo čakro?

To čakro blokira cela vrsta strahov, ki dodatno izkrivljajo našo samopodobo in s tem oslabijo samozaupanje, občutek lastne vrednosti ter okrepijo strah pred neznanim, strah pred neuspehom, s čimer nas hromijo, da bi se odločno podali na pot do cilja. Pogostokrat obupamo, še preden dokončamo nalogo.

Torej, bodite pozorni na prepričanja in vzorce, ki se jih zavedamo ali ne. Zelo je pomembno razrešiti tudi čustvene blokade.

Stik z zemljo, vrtičkanje, prekopavanje vrta in skrb za rastline je eden izmed načinov uravnovešanja delovanja prve čakre, ki sovpada z zdravo prehrano, če je možno, lastno pridelano, in z razstrupljanjem telesa. 

Tudi majaron, bazilika, česen, sivka bodo prispevali k odlično delujoči prvi čakri. Ne bo težav v spolnosti. Vi pa boste trdni, mirni, stabilni, brez strahu in samozavestni uresničevali svoje cilje. Spremljal vas bo občutek samozaupanja, odgovornosti, varnosti, zanesljivosti. Imeli boste dovolj energije, trdni in stabilni boste, v svojem centru.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...