Rachel Cheng

Alergije na hrano pri otrocih in kako jih lahko TKM odpravi?

piše: Rachel Cheng
7. junij 2018    341 ogledov

TKM tudi otroke z alergijami obravnava celostno in najde izvor težave. S TKM zdravljenjem alergijski simptomi lahko izginejo. Telo se okrepi in postane odporno proti intolerancam.

Starši otrok z alergijami na hrano so tisti, ki se trudijo in uravnavajo več anafilaktičnih alergij svojih otrok. Številni ljudje trpijo ob obrokih, saj imajo težave z različnimi živili, vse od mleka, jajc, oreščkov, lupinarjev do številnih drugih stvari. Starši so nenehno v strahu, da se bodo njihovi otroci dotaknili ali pojedli alergen, ki bi jim lahko ogrozil življenje. Tudi otroci z alergijami pogosto živijo z istimi strahovi.

Zakaj obstaja toliko novih alergij? Zakaj naši otroci ne prerastejo svojih alergij? Zakaj postajajo alergije na hrano tako prodorne, ogrožajoče in strašljivo nepredvidljive? In kar je najpomembneje: zakaj zdravniki ne morejo pozdraviti alergij na hrano, s katerimi se spopadajo naši otroci?

Če iščete odgovore na zgornja vprašanja, je dobro posvetiti pozornost tradicionalni kitajski medicini.

Ob energijskih skrajnostih se stvari spreobrnejo.

Da lahko pozdravimo alergije na hrano, je treba najprej razumeti, kaj sploh je hrana. Namen hrane ni raniti posameznika, temveč ga krepiti. Modrost TKM nas uči, da več ni vedno bolje. Energije morajo biti na optimalni ravni ter dobro uravnovešene. Preveč je lahko enako težavno kot premalo. Večina alergij na hrano pri otrocih je posledica težav z odvečno energijo. Tako se življenjska energija, ki naj bi nas krepila, iz hrane spremeni v energijo, ki naše življenje ogroža.

Ogromna razlika med sodobno prehransko znanostjo in TKM je način, kako obe veji analizirata hrano. Ko nanjo začnete gledati z novega stališča, lahko morda najdete nove odgovore. Za več informacij o lastnostih hrane s stališča TKM kliknite na naslednjo povezavo: https://www.akupunkturatkm.com/zdravaprehrana.

Kako TKM razume alergije na hrano?

V TKM velja, da v našem telesu obstaja notranji sistem za predelovanje hrane in dodeljevanje energij. Sistem naj bi vedel, katera energija je za nas uporabna, ter jo poslal na pravo mesto, medtem pa naj bi očistil odpadke. Če se sistem pokvari, se pojavijo posebni simptomi.

Najpogostejši znaki in simptomi alergije na hrano so:

  • Ščemenje ali srbenje v ustih – povzroča ju zastoj v jetrih in vranici.
  • Izpuščaji, srbečica ali ekcemi – nakazujejo na preveč delujoča jetra.
  • Zatekanje ustnic, obraza, jezika, grla ali drugih delov telesa – preveč aktivna jetra in pomanjkanje ledvične energije.
  • Sopenje, zamašen nos ali oteženo dihanje – pomanjkanje pljučne energije.
  • Bolečine v trebuhu, driska, slabost ali bruhanje – pomanjkanje želodčne in vranične energije.
  • Vrtoglavica, omotičnost ali omedlevanje – pomanjkanje energije či.

Kako TKM zdravi alergije na hrano?

Zdravljenje je prilagojeno vsakemu posamezniku, saj obstaja ogromno vzrokov za oslabljeno prebavo. Kljub temu jih lahko v grobem razdelimo v tri skupine:

 1. Šibkost ali pomanjkanje želodčne in vranične energije

V teh primerih sistem nima dovolj energije za predelavo prejete hrane, blato je lahko tudi tekoče ali pa je v njem neprebavljena hrana. Za zdravljenje se uporabljajo močni toniki, kot sta astragalus ali kodonopsis, ki sta vrsti ginsenga.

2. Stagnacija jeter

V to kategorijo spada veliko avtoimunskih reakcij. Jetrni sistem normalno zagotovi energijo razburjenja in podpira imunske celice. Ko pa ta vojska postane premočna ali podivjana, začne napadati normalne celice, kar povzroči močno vnetje. Zdravljenje se osredotoča na ločevanje mirujoče in zadržane jetrne energije ter na odvajanje stresa iz sistema z zelišči, kot sta korenina bele potonike in prerast.

3. Nabiranje sluzi

Temu v TKM pravimo 'vlaga' (jaz pa ji pravim 'okužena voda'). Če se hrana v daljšem obdobju ne razgradi primerno, zamaši energijske kanale. Ta patološka energija lahko še naprej onesnaži normalno energijo. V takšnih primerih se za zdravljenje uporabljajo zelišča za čiščenje, odvajanje vlage ter protivnetna zelišča.

Če se zgornji abnormalni dejavniki izboljšajo, se bo hrana začela primerno razgrajevati, simptomi intolerance pa bodo izginili.

Vir: prevod Klara Lubej
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...