Sati Shama Kralj

Ali je skupinska meditacija bolj učinkovita od individualne?

14. maj 2021    34 ogledov

Predstavljajte si za trenutek iz česa je sestavljeno naše telo.
Pomislite, da imate v telesu 50 triljonov celic in predstavljajte si, da imajo vse te celice, čeprav lahko vsaka drugačno funkcijo, kot edino namero to, da telo perfektno deluje. Vsi skupaj, za en rezultat. Perfektno delovanje telesa bo zadovoljilo vsak posamezni del. Temu bi lahko, če primer prenesemo v duhovno rast poimenovali kolektivna zavest. Vsaka posamezna oseba doprinaša s svojimi vzorci, mislimi, delovanju in nivoju zavedanja, na svoj način tej kolektivni zavesti. Vsak od nas, ima tako kot celica, svojo edinstveno funkcijo, ki opravlja na svoj edinstven način. In čeprav, se v tej funkciji lahko kdaj počutimo sami, je pomembno, da vemo, da nismo. Da ob nas, je še nekdo drug, ki na čisto enak način deluje, tako kot celice v telesu.
Čeprav večino časa tega ne čutimo, smo stalno povezani s vsem, kar je življenje okoli nas. Od narave, do ljudi. Iz naše notranjosti v zunanji svet. Tega aktivno podpiramo z našim delovanjem in smo od njega stalno podprti. 
Ko se približamo meditaciji se približamo naši sposobnosti povezovanja s tem kar smo, ne samo kot individualna enota, ampak s tem kar smo kot skupinsko telo sveta. Narava, živali, energija, ljudje, kozmos.
V našem vsakdanjem življenju je naš nivoj energije zelo nizek, naš telesni rezervoar drži samo toliko, kolikor nam je potrebno za preživetje. Ampak, v trenutku, ko se bomo povezali z dodatnim virom, se bo naša energija dvignila. Povabim vas, da to sami preiskusite.

Opazujte, kakšen je vaš nivoj energije, ko nekaj počnete sami, ali, ko to delite s kom. Zase vem, da je to lahko kar različno. Spoznam ga po počutju. Počutim se bolj radostna, bolj odprta, hvaležna, veselim se druženja. Niti ni treba, da nekaj posebnega počnem, samo bližina sočloveka, njegova energija je že podpora. Lahko bi jo klicali prisotnost. Ne samo fizična, zavestna prisotnost.

 
Tukaj smo kot bitja, zato, da se povežemo z najdragocenejšim virom. To je univerzalna zavest, s katero se rodimo, ki jo poznamo v najzgodnejših letih življenja. In pot do nje, je skozi meditacijo. In, ko smo v meditaciji medsebojno povezani, se naša energija dvigne in postane lažje približevanje viru.
Preverite, opazujte in boste vedeli.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...