Tina Ananda

Vprašajte Tino: Ali lahko »odpustim« svojega terapevta?

piše: Tina Ananda
6. november 2016    208 ogledov

»Pozdravljena Tina, imela bi eno vprašanje, ki me precej bega, pa bi bila zelo hvaležna za tvoje mnenje. Že več kot eno leto hodim na klasično psihoanalizo, seanse imam trikrat tedensko. Moj psihoanalitik je zelo strokovno podkovan, o tem ni dvoma. Zdaj razumem vse zakaj imam težave, ki jih imam. Mi je pa on kot oseba precej zoprn, njegova vibracija mi sploh ne ustreza. Meni so zelo blizu tudi alternativne metode, ki pa jih on zmeraj vse skritizira, čeprav jih ne pozna. Zato sem stalno v precepu ali naj sploh še nadaljujem pri njem. Bega me tudi to, če lahko pri takem človeku uspešno dosežem cilj psihoanalize (ki je tudi precej draga zadeva in lahko traja tudi do 5 let). Kaj bi mi svetovala? Hvala Tina za tvoje mnenje. Veliko poslovnih uspehov še naprej - si namreč super.:)« Petra

Draga Petra, intuicija te naravno vleče k alternativnim metodam. Zakaj? Ker so veliko hitreje delujoče od psihoanalize. Danes smo razvili že tako močne čustvene, energetske in mentalne alternativne tehnike, ki te lahko pripeljejo do rezultata v samo nekaj urah, včasih celo minutah, zato psihoanaliza vedno bolj izgublja popularnost, saj se ljudem ne da hoditi na terapije 3x tedensko 5 let (a me hecaš??). Poleg ogromnega vložka denarja, je to predvsem prevelik vložek časa. Prav tako veliko mojih klientov priča, da se v psihoanalizi lahko premaknejo samo do neke točke, potem pa ne gre več naprej, zato pridejo potem k meni na Anando metodo, da pohitrimo proces.

In to je tudi nauk za vse nas! VSAKA metoda vas bo pripeljala samo do ene točke, potem pa je potrebno preiti na drugo, ki vas pritegne in s tem ni čisto nič narobe – pravzaprav je to potrebno, če želimo napredovati hitreje, kar si, seveda, želimo! Moramo vedeti, da z novimi tehnikami tudi naš Ego pridobiva novo ZNANJE in se prilagaja tem tehnikam, to imenujemo tudi »spiritualni ego«. Zato moramo najti vedno nove in nove metode, da vstopimo v podzavest skozi druga vrata in prekinemo družinski ali čustveni vzorec. Veliko mojih strank se boji dejstva, da »skačejo s tehnike na tehniko«, ampak ravno to je dobro! Sledite svoji intuiciji, ki vas absolutno vodi k tehnikam, s katerimi v danem trenutku rezonirate in ki so vam všeč. In to je še ena točka: če vam je določena tehnika dolgočasna, ali ne vidite več napredka, ali vam enostavno ni več všeč, jo zamenjajte. In enako velja za vašega terapevta/coacha!

Vaš terapevt/coach mora biti postaja, kjer ste lahko popolnoma avtentični in se mu/ji lahko popolnoma zaupate in odprete, drugače terapija nima smisla in mečete stran svoj čas in denar. Sploh pa, če vidite, da s svojim terapevtom niste na isti liniji. Če vas zanima duhovnost, potem si najdite terapevta ali coacha, ki povezuje tehnike z duhovnostjo, kajti zelo težko boste rastli, če so na vaši terapiji tabu teme (duhovnost, angeli, Bog ali karkoli vas srčno zanima). Isto je v partnerstvu: zelo težko boste shajali s partnerjem, ki negira nekaj, v kar vi res srčno verjamete.

Vedno si najdite terapevta, ki ga RES čutite in to se bo skozi čas spreminjalo, zato se bodo vaši mentorji vseskozi spreminjali. Jaz si niti ne predstavljam, da bi imela istega mentorja 5 let! V zadnjih 5-ih letih sem jih zamenjala in spoznala že toliko po celem svetu, da jih sploh ne morem prešteti in ravno to mi daje širino, globino in multidimenzionalni pogled na družinske vzorce in nase. Ko vam vibracija ne ustreza več, je čas, da greste naprej. To je namreč VAŠ proces in nihče vas ne more prisiliti, da morate delati nekaj česar ne želite početi! VEDNO poslušajte svoje občutke, ki vas vodijo kot srčni kompas.

Petra, verjetno si že sama ugotovila, da ni dovolj samo prepoznavanje vzorcev (zakaj nekaj počnemo), ampak je pomembno vzorce oziroma simptome predvsem razrešiti pri samem vzroku. Če jih po 1 letu še nisi razrešila in jih samo razumeš, je zopet to informacija, da je potrebno nekaj novega. Če bi hodila k meni 1 leto 3x na teden, se danes sploh ne bi prepoznala več – v dobrem smislu! :) Zato jaz izvajam samo 3 seanse zaporedoma, ker gre drugače za preveliko spremembo in je potreben čas, da se novo stanje »usede«.

Vir: www.loving-wisdom.com/sl
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...