Dubravka

AstroHealing - uravnoteženje vaše notranje energije

piše: Dubravka
30. maj 2016    1019 ogledov

Energijska astrologija obravnava natalno astrološko karto kot energijski zemljevid, našo energijsko kodo, v kateri vsak planet v povezavi z ustreznimi astrološkimi hišami predstavlja določeno čakro. Če je planet v znaku ali hiši, kjer se njegove lastnosti slabše izražajo, to že kaže na šibkost energijskega centra – čakre, ki jo ta planet predstavlja. Podrobnejšo sliko dobimo z natančnejšo astrološko analizo, pri kateri upoštevamo vplive med planeti v natalni astrološki karti in tehnike napovedovanja v astrologiji, kot so tranziti in progresije. 

Neharmonične povezave med planeti, ki jih v astrologiji imenujemo aspekti, kažejo, da je na nivoju čaker, ki jih povezujemo s temi planeti, določen problem. Neravnovesje se lahko kaže kot blokada, katere posledica je šibkejši energijski pretok med njima, ali pa je izražanje energije določene čakre močno poudarjeno, pretirano.

Energijsko neravnovesje na človeka vpliva na različne načine. Vpliva na naše misli, ideje, prepričanja, kaže se v naših čustvih in čustvenih odzivih. Sčasoma, če se na opozorila ne odzivamo in težav ne poskušamo omiliti ali odpraviti, vpliva tudi na naše telesno zdravje. Močno se naše energijsko neravnovesje izraža v kakovosti odnosov z okolico: v družini, v službi, s prijatelji. 

Nekaj primerov, ki kažejo na neuravnoteženost energijskih centrov oz. čaker

Če je energija tretjega energijskega centra (čakre), ki ga v energijski astrologiji povezujemo s Soncem, neuravnotežena, je takšna oseba sramežljiva, težko se postavi zase, ima težave pri postavljanju meja ali pa težko sprejema omejitve, avtoriteto, pravila in se nanje pretirano odziva. V odnosih z drugimi ne sprejema enakopravne vloge (dominantnost, aroganca) ali pa je v povsem podrejenem položaju.

Telesni simptomi, ki kažejo na težave tretje čakre, so: težave s prebavo, kot so preveč ali premalo želodčne kisline, gastritis, napenjanje, intoleranca na določeno vrsto hrane. Pogoste so težave z jetri, žolčem in trebušno slinavko (sladkorna bolezen). Značilne so težave s hrbtenico.

Na neravnovesje Merkurjeve, pete čakre sklepamo pri ljudeh, ki s težavo izrazijo svoje mnenje, govorijo nerazločno, tiho, kadar gre za pomanjkanje energije. Izraziti presežek energije v petem energijskem centru prepoznamo pri ljudeh, ki govorijo hlastno, pretirano glasno in želijo ves čas dominirati v komunikaciji. Govorijo hitro, brez prave vsebine in dajejo vtis, da sogovornika sploh ne poslušajo.

Na težave petega energijskega centra kažejo pogosta vnetja grla, težave z glasilkami in ščitnico pa tudi napetost mišic v predelu vratu.

Astroterapija in astroHealing – uravnoteženje energije

Največja vrednost astroterapije je v tem, da omogoča ne le prepoznavanje obrazcev in vzorcev, po katerih delujemo, ampak tudi premagovanje tistih aspektov, ki nas blokirajo v vsakdanjem življenju in nas ovirajo pri razvijanju naših potencialov.   

Z uporabo različnih esenc, med katerimi so najbolj razširjene Bachove cvetne esence, vse pa nosijo energijske zapise v obliki vibracij, v astroHealingu po posebnem postopku postopoma uravnotežimo posamezne energijske centre, tako da uskladimo njihovo medsebojno delovanje in s tem 'popravimo' negativno izražanje njihovih energij. Jemanje esenc lahko kombiniramo s posebej zasnovanimi telesnimi vajami. 

Deli svoje mnenje! 3
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Dubravka
  komentiral 4 leto nazaj
Joža, pozdravljeni.
Ja, seveda vam lahko astrohealing pomaga premagati vašo težavo. Bistvo astroterapije je v tem, da na podlagi analize astrološke karte ugotovimo, zakaj oseba ponavlja določene vzorce ravnanja - to nam pokažejo problematični, izzivalni aspekti v natalni astrološki karti. Problematične vzorce potem postopoma odpravimo z esencami, ki se pripravijo za vsako osebo individualno, glede na njegovo astrološko karto. Za več informacij vas vabim na mojo spletno stran astrohealing.si, lahko se tudi slišiva po telefonu.
Prijazen pozdrav, Dubravka
Joža
  komentiral 4 leto nazaj
Pozdravljeni,
Od nekdaj se borim z odvečnimi kilogrami pa ne uspem najti načia, ki bi mi dolgoročno pomagal shujšati. Ob vsakem stresu se namrec zatecem k hrani in sem stalno v zacaranem krogu. Zanima me, ce mi lahko astrohealing pomaga resiti tezavo? Poskusila sem namrec ze vse mogoče. Hvala za odgovor.
Marjeta
  komentiral 4 leto nazaj
Po pristanku na dnu, sem sem se odločila za terapijo po tej metodi. V začetku terapije sem bila skeptična, toda svoje mišljenje sem kmalu spremenila. Sledilo je začudenje in kasneje še globoka hvaležnost. Koliko novih spoznanj o sebi, ljudeh okoli sebe sem doživela na tej poti ozdravljenja. Terapijo izvajava že od januarja in še jo bova, ker sva se s terapevtko odločili, da so moje blokade pregloboke, da bi se jih dalo odpraviti na hitro. Presenečena in hvaležna sem nad mirom, ki ga čutim globoko v sebi, prvič v življenju. In občutkom, ki mi pravi, da sem na pravi poti. Resnično priporočam terapijo za ozaveščenje blokad, ki jih nosimo v podzavesti. Sama bi se vedno znova in znova odločila z to vrstno terapijo, ker jo izvaja odlična terapevtka na izjemno strokoven in profesionalen način. Hvala Dubravka.
Nalagam...