Mojca Gotlib

Boginja Lakšmi: Skrivnosti obilja

piše: Mojca Gotlib
5. maj 2016    2130 ogledov

Z vami želim podeliti modrosti, ki mi jih je predala boginja Lakšmi za področje obilja. Zelo dobro je razložila kje in zakaj imamo omejitve, da bolj polno ne zaživimo obilja.

V otroških letih smo prejemali prve omejitve o tem, česa nismo zmožni, kje moramo biti previdni.... Takrat so se začeli oblikovati naši prvi omejitveni vzorci o tem, česa ne zmoremo, česa ne smemo, kaj ni za nas. 

V šolskih klopeh smo zopet doživljali ogromno omejitev tudi od učiteljev, ki so nas raje grajali kot pohvalili. Namesto da bi poiskali tisto, kar je dobrega v nas in to izpostavili, so iskali predvsem tisto, kar ni bilo dobro in to poudarjali. Pogosto smo bili tega deležni tudi od staršev. Zaradi tega smo dobili občutek, da ničesar ne znamo opraviti dobro. Postali smo negotovi. To okolje ni bilo najboljše za to, da zrastemo v človeka, ki se zaveda, česa je sposoben in zmožen.

Globoko v sebi, pod vsemi temi kritikami in grajami pa ima vsakdo izmed nas izjemno mešanico darov, ki so značilni samo zanj  Vsak je velik in dragocen dragulj, ki lahko ogromno ponudi svetu. Mi pa v zmoti mislimo, da nimamo nič, kar bi lahko dali. Ko bomo začeli razvijati in deliti vse darove, ki jih imamo v sebi, takrat bo naš svet zacvetel in zaživeli bomo v obilju. Samo poiščimo in aktivirajmo vse te darove in talente.

V okolici, kjer živimo, je toliko ljudi, ki čakajo, da izrazimo te svoje darove navzven. Vsak si z razlogom izbere kraj, kjer živi. To je idealen kraj z veliko ljudmi, ki čakajo na naše darove, da jih prebudimo in izrazimo iz sebe. Ko začnemo deliti svoje čudovite darove, se zgodi čudež. Zaživimo lahkotno, radostno in v obilju vsega, kar si želimo. Paziti moramo samo, da cenimo svoje darove in da znamo sprejemati oziroma poskrbeti za izmenjavo energij.


Vse, kar delamo z največjo lahkoto, veseljem in radostjo, je delo, primerno za nas in ima vrednost za tistega, ki prejema. Začnimo ceniti to, kar imamo in kar lahko ponudimo drugim ljudem in sprejmimo nekaj v zameno. To je izmenjava energij. Daš, da nekaj prejmeš. Sprejmi z veseljem, z vedenjem, da si to zaslužil. Če ni izmenjave energij, ni v redu, niti zate, ki daješ, niti za tistega, ki sprejema, in to, kar si dobrega naredil, ne služi svojemu namenu.

Če v zameno za svoje darove, ko nekomu naredimo nekaj dobrega, nismo pripravljeni sprejeti denar, pomeni, da je denar za nas nekaj slabega. Prav glede denarja smo zopet veliko omejitev prevzeli od svoje okolice: da je slab, da pokvari ljudi, da je umazan, da smrdi. Vse te omejitve nosimo v sebi, zato ga velikokrat ne sprejmemo z dobrim občutkom. Bodimo vedno in povsod odprti za to, da z dobrim občutkom sprejmemo denar. V svoje delo smo vložili svojo energijo in prav je, da prejmemo energijo tudi nazaj. Denar ni nič drugega kot energija.

Prav tako ne moremo živeti v obilju, če ne znamo poskrbeti zase, če mislimo, da moramo poskrbeti za vse okoli sebe, samo zase ne in sebe dajemo na zadnje mesto. Tako se samo praznimo in naša notranja posoda je vedno prazna. Smo vedno v pomanjkanju, smo vedno v minusu z energijo in ni čudno, da je potem takšno stanje tudi na našem računu, v naši denarnici in pri vsem drugem, česar si še želimo in kar za nas pomeni obilje.

Dobro poglejmo vase in v svoje življenje in premislimo o svojih dejanjih. Razmislimo o tem, kaj bomo spremenili in počeli drugače, kje bomo začeli sprejemati in kako bomo znali bolje poskrbeti zase. Vsak dan si vzemimo čas in poskrbimo zase na vseh ravneh, da bomo srečni in zadovoljni. Če bomo imeli to, bomo živeli v obilju. 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...