Višja Vibracija, delavnice, oddaja prostorov, trgovina, duhovna potovanja, založba, razstava

Kako očistiti kristale?

5. marec 2024    520 ogledov

Najbolj pogosto vprašanje v naši trgovini ob kupovanju kristalov je kako kristale očistiti. Kristali so živa bitja, ki tako kot mi potrebujejo pozornost in nego. Zaradi svoje lastnosti, da zadržujejo energijski naboj vseh in vsega s čimer je kristal prišel v stik je izredno priporočljiva praksa nege kristalov, da jih čistimo. Poleg tega nam ta praksa omogoča, da so kristali bolj koristni za nas, saj jim s tem namenimo več časa, pozornosti in spoštovanja. Postopoma se tako uglasijo na našo energijo in nam posledično bolje služijo.

Čiščenje kristalov je zelo priporočljivo, ko jih prvič pridobimo, saj jih tako očistimo vseh predhodno zbranih energij. Prav tako bi mogoče želeli očistiti kristale, kadar greste čez težka obdobja v življenje in potrebujete dodatno pozitivno energijo ali kristale, ki jih pogosto uporabljate oz. so vsakodnevno z vami v tesnem stiku.

Metode čiščenja kristalov

Obstaja, kar nekaj metod čiščenja kristalov, ki pa niso primerna za vse vrste kristalov zato je najbolje, da pri izbiri metode poslušamo notranjo intuicijo in se hkrati poučimo, če je posamezna metoda lahko škodljiva za kristal. Neglede na izbiro metode pa je najpomembnejše, da pri čiščenju ohranite jasno osredotočenost in namero: obred izvajate, da očistite energijski naboj kristalov, da ga lahko napolnite sami.

Vizualizacija / meditacija za čiščenje kristalov

Usedite se udobno v tihi sobi. Kristal držite v roki in zaprite oči, dovolite, da vas obdaja tišina in sprostitev. Vizualizirajte svoj kristal (ali kristale) pred seboj. Predstavljajte si svetlo belo svetlobo, ki prihaja od zgoraj in se pretaka čez kristal, odplakne vsako negativno energijo, ujeto v kristalu. To počnite, dokler intuitivno ne veste, da je vaš kristal očiščen.

Čiščenje kristalov z dimom

Kadilne palice za čiščenje lahko izdelate sami iz različnih zelišč ali uporabite palo santo ali žajbel. V srcu se povežite s izbranim kadilom in ga prosite za čiščenje kristalov. Prižgite ga in ga nežno mahnite po zraku, spodbujajte dim, da se razlije čez kristale. Poskrbite, da uporabljate ognjevarno posodo ali kotliček. Ob tem poskrbite za zračenje prostora, da preprečite vdihovanje dima in da ima energija, ki odhaja možnost zapustiti prostor.

Čiščenje kristalov z vodo

Lahko opravite na več načinov. Kristale lahko potopite v sladko vodo iz dežja, jezera, tekočega potoka slapu ali vodo iz pipe (v kopeli ali skledi). Kristale lahko tudi pridržite pod tekočo vodo. To storite tako, da kristal držite pod tekočo vodo iz pipe, ga držite v potoku ali mu nalijete steklenico vode. Pomembno je, da ohranjate osredotočenost vaše namere v vašem umu.

Za čiščenje pa lahko uporabite tudi slano vodo. Priporočljiva je naravna slana morska voda, če pa nimate dostopa do morske vode lahko slano vodo pripravite tudi sami (preprosto dodajte sol v skledo vode). Kristale potopite v slano vodo in jih lahko pustite v vodi tudi za kakšno uro. Nato kristale dobro operite pod sladko vodo.

Pri čiščenju z vodo bodite pozorni, saj se nekateri kristali ne smejo potapljati v vodo (npr. surov malahit, selenit, itd.) , ker so preveč mehki ali krhki. Voda lahko nekatere kamne zlomi ali celo raztopi!

Čiščenje kristalov s svetlobo sonca in lune

Naravna svetloba sonca in lune služita dvema namenoma, saj ne samo čistita vaše kristale, temveč jih lahko tudi napolnita z energijo. Postavljanje kamnov na direktno sončno svetlobo zunaj ali na okensko polico, da vpijejo žarke, jim bo dalo energijski pospešek. To je hitro čiščenje, ki traja le nekaj ur, vendar pri tem poskrbite, da kristali, občutljivi na svetlobo, kot so citrin in ametist, niso izpostavljeni vročini sonca, saj se lahko sčasoma začnejo bledeti.

Uporaba lunina svetloba je najlažji način čiščenja in varen za vse kristale. Prav tako lahko polna luna deluje kot opomnik, da vaši kristali potrebujejo čiščenje. Preprosto počakajte na polno luno in kristale postavite na mesto zunaj, kjer so obdani z nežno energijo lune. Če nimate zunanje površine, ki bi bila varna za vaše kristale, da bi jih postavili, bo okenska polica prav tako delovala. Ni pomembno, če vaša okno ni obrnjeno proti luni. Energija lune bo še vedno prisotna.

Čiščenje kristalov  z zvokom

Zvok je izredno zdravilen za naše telo in prav tako je zelo učinkovit pri čiščenju kristalov. Za ta namen lahko uporabite tibetanske činele, zvončke, tibetanske zvočne posode ali preprosto poiščete glasbo, ki je namenjena čiščenju kristalov na spletu. Kamne položite na površino in nad njimi zaigrajte izbran inštrument ali jih postavite v bližini zvočnika in jim predvajajte glasbo.

Uporaba drugih kristalov za čiščenje

Nekateri kristali, kot so selenit, kremen, ametist, kamena strela in hematit imajo čudovito sposobnost nevtraliziranja negativne energije in zamenjavo le te s pozitivnimi vibracijami, zato se odločni obnesejo tudi pri čiščenju drugih kristalov. Kristal ali kamen, ki ga želite očistiti preprosto postavite v bližino takšnega kamna in ga z namero podprite pri čiščenju.

Vsakič po čiščenju svojih kristalov ne pozabite potem jih tudi aktivirati z vašo energijo, saj bodo le tako učinkovito delovali za vas.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...